Horoscop saptamanal 4 - 10 Mai- zodiile Balanta- Pesti


BALANTA

Perioada care tocmai s-a incheiat a fost foarte agitata si stresanta din punct de vedere al serviciului. Cu toate acestea stresul se dovedeste uneori constructiv, pentru ca va scoate din lentoare si va implica in angrenajul tumultuos al vietii de zi cu zi. Acest lucru s-a intamplat deoarece atat Marte cat si Venus au fost in sectorul muncii. Energia oferita de Marte si dedicatia in abordarea problemelor oferita de Venus nu sunt niste atribute negative, insa cine a pus sare pe rana in toata aceasta perioada a fost Saturn-marele procuror- care a adus in arena stresul si neincrederea. Din tot acest carusel ati ramas cu starea de tensiune pozitiva,care va indeamna sa continuati sa ramaneti ancorat/a in mijlocul evenimentelor.
In dragoste sunteti pusi in situatia de a incerca sa depasiti un moment mai putin placut al existentei dumneavoastra. Incercati sa va dinamizati, sa va reviziuiti pozitia si sa depasiti momentul, pentru ca in viitor va asteapta lucruri grozave, frumoase, pozitive, pe care le puteti pierde din cauza ca inca va complaceti intr-o stare de lucruri neconstructive. E timpul sa treceti la actiuni serioase si sa taiati lantul slabiciunilor, o data pentru totdeauna!Curaj,puteti sa o faceti! Incepand cu ziua de Miercuri si pana la sfarsitul saptamanii va veti afla in centrul atentiei celor din jur, stralucind intr-o lumina noua.
Citatul saptamanii pentru zodia Balantei : " Universul ne ajută întotdeauna să luptăm pentru visele noastre, oricât ar părea ele de nebuneşti, pentru că sunt visele noastre şi doar noi ştim cu ce preţ le visăm".- Paulo Coelho

SCORPION

Cu Venus si Marte -planetele pasiunii, a ambitiei si a energiei - in casa muncii pe intreaga perioada a lunii May, saptamana acesta nu reprezinta decat startul intr-o cursa nebuneasca in care veti da tot ce aveti mai bun in dumneavoastra pentru a castiga. Acuma este momentul sa va reglati toate circuitele si sa impuneti standardele la care vreti sa lucrati. Ambitiosi prin definitie, nici nu va puneti problema unui eventual esec, pentru ca inca nu s-a inventat cuvantul esec pentru dumneavoastra in aceasta saptamana.
In dragoste saptamana aceasta va fi marcata de elementul dumneavoastra favorit: secrete, lupte de culise, masinatiuni. Va simtiti ca pestele in apa si pasarea in zbor, sunteti fericit si dinamic. Datorita faptului ca sunteti increzator in fortele proprii veti putea construi planul perfect pentru a aborda persoana de care va simtiti atras intr-un mod in care veti avea numai de castigat.
Citatul saptamanii pentru zodia Scorpionului : "Cel ce-si invinge dusmanii printr-o stratagema este mai de pretuit decat cel ce-i invinge prin forta." Niccolo Machiavelli


SAGETATOR

Luna si Saturn isi dau mana ,iar Soarele se aseaza in sectorul Muncii. Spre sfarsitul saptamanii veti fi treziti din reverie- pentru ca prea visati frumos cu ochii deschisi- de niste telefoane care va vor pune imediat in miscare si actiune. Saptamana aceasta va fi marcata de provocari in domeniul muncii, si veti primi vesti sau informatii pretioase- bune sau rele,in functie de ceea ce meritati- in privinta serviciului.In orice caz va trebui, cu siguranta, sa luati o hotarare importanta sau sa va faceti niste planuri de viitor in ceea ce priveste cariera si evolutia dumneavoastra profesionala.
La inceputul saptamanii veti cauta sa va retrageti,sa meditati departe de prieteni sau de partener. Nu este o idee rea, cu totii simtim uneori nevoia sa ne regasim pe noi insine si sa petrecem cateva momente de solitudine.Insa, fiind o zodie de foc, cu siguranta ca nu va veti pierde mult timp plangandu-va de mila sau filozofand adanc la problemele vietii. Incepand cu jumatatea saptamanii veti reiesi in lumina reflectoarelor, va veti reintegra in grupul de prieteni sau va veti regasi alaturi de persoana iubita reimprospatat si cu o mina noua, stralucitoare.
Citatul saptamanii pentru zodia Sagetatorului: " Viaţa e prea scurtă - sau prea lungă - pentru ca eu să îmi permit luxul de-a mi-o trăi atât de rău."-Paulo Coelho

CAPRICORN

Pe intreg parcursul acestei perioade, care se extinde pe mai multe luni, va inspira dorinta de a face ceva diferit fata de ceea ce ati facut pana acuma, de a incerca sa descoperiti noi dimensiuni interioare si a vedea lumea cu alti ochi. Sunteti deschis catre ideea de noutate si sunteti receptiv la orice idee aparuta.
Intrarea lui Mercur in sectorul muncii pune putin lucrurile in miscare. Dat fiind ca in ultimile luni a aparut o stagnare in evolutia profesionala, acuma se intrezaresc cateva mici schimbari. Lucrurile mari vor demara mai tarziu, acuma Mercur deschide doar fereastra si va face sa respirati aerul prevestitor al intrarii pe un alt fagas.
Chiar daca in curand Mercur intra in retrogradare, dandu-va impresia unei senzatii eronate,sau al unor noi sperante cladite sub forma unor castele de nisip, nu cadeti din nou in melancolie si tristete! Mercur chiar v-a indicat corect ceea ce urmeaza sa va aduca viitorul,insa inca mai este nevoie sa puneti temeliile si sa invatati lectia rabdarii. Lucrurile bune sunt pe drum si urmeaza sa soseasca, chiar daca in cazul dumneavoastra trenul a avut putina intarziere.
In privinta dragostei saptamana aceasta va fi marcata de cautari, discutii, tatonari. Nu se intrevede nimic nou la orizont insa nu disperati!Cine trebuie sa va observe deja v-a luat in colimator, si urmeaza sa va transmita semnalele necesare in cel mai scurt timp.
Citatul saptamanii pentru zodia Capricornului: " Ai facut mult daca te-ai obisnuit cu rabdarea" -Goethe

VARSATOR

Marte si Venus si-au dat mana si au pasit pe harta dumneavoastra inca de saptamana trecuta pentru a va da un avantaj in ceea ce priveste demararea actiunilor saptamana aceasta.
Marte, planeta pasiunii,ambitiei si determinarii va aborda problemele dintr-un punct de vedere rational; prin urmare veti fi capabil/a sa va trasati obiectivele cu o siguranta si acuratete deosebita. In acelasi timp Venus isi aduce si ea aportul, astfel incat nu numai ca veti sti ce sa faceti, ci si cum sa faceti. Saptamana aceasta este momentul sa va trasati obiective indraznete si generoase, fara nici un fel de dubiu.
Pana in acest moment ati crezut ca dumneavoastra ganditi diferit fata de cineva care v-a tot transmis semnalele necesare pana in acest moment,insa pe care ati refuzat sa le vedeti tocmai din motivul enuntat mai sus. Spre surprinderea dumneavoastra veti vedea ca de fapt aveti o multime de puncte in comun si veti decide sa dati o sansa si sa faceti o incercare. Nu se stie niciodata ce va aduce ziua de maine, insa mai bine incercati sa va raspundeti astfel la intrebari, decat sa renuntati inainte de a incepe lupta si sa ramaneti cu indoiala in suflet pe viitor.
Citatul saptamanii pentru zodia Varsatorului: " De ce sunt oamenii trişti: Sunt prizonieri în povestea lor personală. Toată lumea crede că obiectul vieţii acesteia este să urmeze un plan. Nimeni nu se întreabă dacă acest plan e al lui sau a fost creat de altcineva. Strâng experienţe, amintiri, lucruri, idei ale altora şi asta e mai mult decât pot duce. Dar îşi uită propriile vise."- Paulo Coelho


PESTI


Saptamana aceasta va fi marcata de spectrul banilor. Va recomandam cu caldura sa nu va hazardati in a face cumparaturi nejustificate, ci cantariti cu atentie orice doriti sa intreprindeti. Venus si Marte fiind pozitionate in sectorul veniturilor, va puteti face planuri seriose.Insa incercati sa va amintiti de povestea greierului si a furnicii,in care furnica, care a avut rabdarea de a aduna bob cu bob o vara intreaga a dormit linistita iarna. Cu siguranta nu vreti sa ajungeti in postura greerului din fabula,nu? Prin urmare, inainte de a deschide portofelul si a scoate cardul bancar din el, ganditi-va daca chiar merita sa faceti acele cheltuieli.
Saptamana aceasta veti empatiza intr-un mod admirabil cu cei din jur. Nu de putine ori veti fi umarul pe care ceilalti vor plange,iar dumneavoastra veti avea batista pregatita pentru fiecare. Incepand cu Miercuri si pana Vineri veti avea posibilitatea sa trageti niste concluzii foarte serioase privind relatia dumneavoastra. Fiti obiectiv si veti avea numai beneficii de pe urma concluziilor trase.
Citatul saptamanii pentru zodia Pestilor: "inceteaza sa crezi ca intelepciunea consta in resemnare" -Andre Gide

Horoscop saptamanal 4 - 10 Mai- zodiile Berbec- Fecioara



BERBEC:


Cu Luna si Saturn in casa muncii in ziua de Luni este un moment prielnic ca sa va puneti ordine in toate activitatile pe care le faceti. Este ultima oara cand Luna se intalneste cu Saturn, inainte ca acesta sa reintre in miscare directa. Cu Marte, planeta ambitiei in semnul natal si cu Mercur, planeta comertului si a gandirii rationale, logice in sectorul comunicarii, in saptamana aceasta puteti pune lucrurile in functiune!
Prin urmare, in prima parte a saptamanii va recomandam sa puneti ordine in toate activitatile importante pe care le-ati demarat. Dati ultimile telefoane, verificati ultimile actie si stabiliti ultimile intalniri necesare pentru a putea, in sfarsit sa inchideti usa si sa redeschideti una noua. Din a doua jumatate a saptamanii va puteti axa pe demararea de noi activitati, noi inceputuri, noi contacte. Va atragem atentia asupra unui aspect. Saturn inca mai este in retrogradare , prin urmare este intelept sa sondati terenul si sa faceti abia primii pasi.Nu este recomandabil sa va aruncati cu capul inainte si sa luati decizii fara a cantari bine lucrurile. Rotitele se vor pune in totalitate in miscare incepand cu sfarsitul lunii mai si inceputul lunii iunie. Insa este un moment prielnic sa incepeti sa sondati terenul si sa faceti noi prospectiuni.
In privinta dragostei va fi o saptamana ciudat aspectata. Din punct de vedere emotional veti primi mai mult decat va asteptati, prin urmare elementul surpriza va condimenta aceasta saptamana. La jumatatea saptamanii , puterea dumneavoastra de convingere si relationare va fi suficient de mare incat sa obtineti ceea ce doriti.
Bafta in toate!
Citatul saptamanii pentru zodia Berbecului : "Când îţi doreşti ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău." -Paulo Coelho- Alchimistul

TAUR

Anul acesta este un an foarte bun pentru Taur. Saptamana aceasta Mercur intra incepand de Vineri in sectorul castigurilor materiale, al veniturilor. Incercati sa beneficiati de prezenta Soarelui in semnul natal - Soarele va mai stationa cateva saptamani in zodia Taurului-, fiti deschis oricaror provocari pozitive.Oportunitatile care vor aparea in acest an deschid calea unui frumos drum evolutiv. Mai ales in plan profesional aceste ocazii vor fi deosebite. Ganditi pozitiv in tot ceea ce intreprindeti, pentru ca lucrurile bune se intampla atunci cand suntem deschisi sa le primim in viata noastra. Sanatatea este foarte buna, prin urmare mergeti pe linia pe care v-ati inscris, aceea a ascensiunii sociale si spirituale.
Din punct de vedere al dragostei, zilele de Luni si Marti sunt foarte potrivite pentru a trece la fapte. In aceasta perioada sunteti extrem de atragator si captivant , astfel incat ar fi pacat sa nu profitati de aceasta situatie. Usoare tensiuni pot aparea in timpul weekendului,dar nu va ganditi la ce e mai rau.
Citatul saptamanii pentru zodia Taurului: "Pentru a obtine mari realizari, trebuie sa visam, dar si sa actionam"- Anatole France


GEMENI

Planeta guvernator a zodie dumneavoastra, Mercur, revine in semnul sau Vineri si va avea grija sa intredeschida o mica usa prin care veti putea arunca o privire la ceea ce va aduce viitorul. Avertizari, premonitii, semne. Cu acest ajutor neasteptat, veti avea astfel timp sa priviti cu atentie la planurile facute si sa operati modificarile necesare pentru a obtine astfel rezultatele scontate.
Inceputul anului fie ca a fost unul mai dificil pentru dumneavoastra, fie nu v-a adus in totalitate tot ceea ce va doreati. Prin urmare profitati de aceasta saptamana pentru a analiza- incepand cu ziua de Miercuri- avantajele si dezavantajele actiunilor dumneavoastre. In cazul in care remarcati ca exista mai multe minusuri decat plusuri , admiteti ca nu puteti avea dreptate intotdeauna si retrageti-va. Cu Luna Plina in sectorul muncii, profitati sambata si dati cateva telefoane sau contactati-va partenerii pentru a reglementa situatiile.
Saptamana aceasta veti auzi o serie de comentarii referitoare la persoana iubita. Incercati sa nu pelcati urechea la tot ceea ce zic oamenii,sa va detasati si sa analizati lucrurile impartial, apoi sa trageti concluzia. Incepand cu ziua de miercuri , pana vineri, lucrurile se vor detensiona. Nu uitati , cheia unei relatii de succes sta in comunicare. Prin urmare renuntati la aptitudinile de detectiv si spuneti partenerului clar si deschis ceea ce va macina.
Citatul saptamanii pentru zodia Gemenilor : "Sa nu pretindem ca lucrurile sa se schimbe daca tot timpul facem acelasi lucru. Criza este cea mai binecuvantata situatie care poate apare pentru tari si persoane, pentru ca ea atrage dupa sine progrese."- Albert Einstein


RAC

Incepe o luna noua si o saptamana noua. Porniti cu incredere si fara nici un fel de regret pe noul drum pe care doriti sa mergeti. Incepand cu prima parte a lunii Februarie, Venus a fost prezenta in sectorul carierei- cu exceptia unei pauze de 12 zile luna trecuta- . Prin urmare nu prea v-a fost clar ce aveti de facut in aceasta directie, sau chiar daca ati stiut , nu ati gasit resursele fizice necesare sa actionati. De data aceasta, cu Marte si Venus in sectorul carierierei, aveti si energia si intuitia necesara pentru a intreprinde lucruri deosebite. Prin urmare va recomandam sa va activati ambitia si sa puneti in miscare tot arsenalul de care dispuneti,pentru ca in aceasta luna este momentul cand trebuie sa actionati. Si cum fiecare calatorie incepe cu primul pas, incepeti din prima saptamana a lunii mai!
In dragoste, Luni si Marti puteti face pasi mici,dar sigur. Suntem convinsi ca v-ati dori ca lucrurile sa se intample brusc si la cote inalte, insa de multe ori rabdarea este cea mai sigura cale spre o finalizare de succes. La mijolcu saptamnii pot aparea momente tensionate, deci aveti grija si incercati sa nu rabufniti.
Citatul saptamanii pentru zodia Racului: Când ne aflăm în faţa marilor comori, nu le vedem niciodată. Şi stii de ce? Pentru că oamenii nu cred în comori. - Paulo Coelho - Alchimistul

LEU

Pana acum a fost perioada planurilor. S-au creat strategiile necesare , s-au studiat -speram- toate aspectele. Vineri Mercur paraseste sectorul carierei si va pune punct, pentru o vreme, oricarei decizii, negocieri ,discutii preliminare si va invita ,gratios, sa puneti in practica tot ce a fost in stadiul de proiect, sa faceti sondajele de teren necesare pentru a putea ,in sfarsit sa treceti la treaba. Prin urmare, incepand cu saptamana aceasta, este timpul sa puneti totul deoparte,sa va suflecati manecile si sa treceti la treaba. Aveti foarte multe lucruri de facut.
In privinta dragostei, inceputul saptamanii va fi mai putin promitator, pentru simplul motiv ca veti fi mult prea prins in activitatile de serviciu, si nu veti mai avea timp sa acordati atentie si escapadelor amoroase. Insa incepand cu ziua de Miercuri, puteti porni motorul si veti avea surpriza sa remarcati ca veti gasi timpul necesar pentru a iesi in oras fie cu persoana iubita,fie cu grupul de prieteni.
Citatul saptamanii pentru zodia Leului: "Daca nu exersezi, nu meriti sa castigi" (Andre Agassi)

FECIOARA

In primul rand trebuie sa constientizati ca anul acesta nu este unul obisnuit pentru dumneavoastra. In ceea ce priveste cariera si locul de munca, veti avea parte de niste oportunitati deosebite si ar fi mare pacat sa nu profitati de aceastea.
Vineri, Mercur, guvernatorul zodiei dumneavoastra va intra in sectorul carierei, influentandu-va la maxim.
Saptamana care incepe va reprezenta un moment de cotitura in evolutia lucrurilor in acest an. Fiti atenti la toate ocaziile care apar, pentru ca nimic nu este intamplator. Destinul va da usa de perete si va intra cu surle si trambite in viata dumneavoastra. Daca veti da dovada de curaj si determinare, cu siguranta veti alege sa il urmati si sa demarati lucrurile si actiunile care va vor conduce spre succes profesional.
Saptamana aceasta in dragoste lucrurile vor fi lasate pe locul doi. Insa tineti minte ca, oricat de intelegator ar putea fi partenerul, acesta nu va putea accepta la nesfarsit ca sunteti dependenta de munca. Incercati sa aduceti echilibrul in relatie, acordandu-i mai multa atentie partenerului, fie printr-o cina romantica, fie prin mai multe mesaje. La sfarsitul saptamanii insa, in weekend, veti recupera cu siguranta timpul pierdut si veti fi absolut stralucitor sau stralucitoare.
Citatul saptamanii pentru zodia Fecioarei : Oamenii ar vrea să schimbe totul, dar în acelaşi timp ar vrea ca totul să rămână la fel.- Paulo Coelho

va invit sa postati si voi in acest blog



zilele acestea a fost o avalansa de vizualizari pe blogul meu. va multumesc tuturor care ati facut acest lucru si ii invit pe cei doritori si pasionati de subiectele ezoterice sa ma contacteze pentru a le oferi posibilitatea sa publice gratuit in acest blog.
cu drag, tuturor cititorilor mei, Alexandra

SOLUTION FOR ERROR bX-r1ezpk

I got this problem today and i almost frozed.So for everybody who are facing this problem, this is what you have to do ( it worked for me,hope is going to work for you,too ) if you have a blog hosted on Blogger.com and have the same error here is what you have to do : go to layout ---> Edit HTML ----> and then click Revert widget templates to default , and you are done your blog will be up and running again.
Good luck to you all

DESPRE ASTEROIZI


Astazi am finalizat de analizat compatibilitatile creeate intre Zodia Berbecului si celelalte semne zodiacale.
Prin urmare m-am gandit sa abordez pentru foarte putin timp notiunea de asteroizi ,care adesea sunt neglijati in astrologie.
Astazi voi vorbi putin despre
CHIRON


Cu totii stim ce inseamna un asteroid. Apeland la DEX gasim urmatoarea definitie: “Fiecare dintre micile planete ale sistemului solar, puţin stralucitoare, ale caror orbite sunt, in general, cuprinse intre orbitele lui Marte şi Jupiter”. Daca ne imaginam harta natala ca fiind scena unui teatru, atunci planetele sunt actorii principali, iar asteroizii sunt personajele secundare , fara de care piesa nu ar mai avea acea savoare si tenta de unicitate.
CHIRON ( 2060 ) – traducerea numelui inseamna „priceput in a-si folosi mainile”. In mitologie, Chiron, era cel mai in varsta si cel mai intelept dintre centauri, un trib de fiinte pe jumatate oameni, jumatate cai. Este fiul titanului Cronos si fratele vitreg al lui Zeus. Mama lui Chiron, nimfa Philyra era prinsa in vartejul dragostei carnale impreuna cu Cronos, cand sotia lui Cronos a aparut in scena pe neasteptate. Pentru a nu fi obligat sa infrunte furia devastatoare a sotiei sale, Cronos s-a transformat in cal, iar din acest motiv fiul sau , Chiron, s-a nascut pe jumatate om, jumatate cal. Spre deosebire de fratii sai, care preferau bucuriile vanatorii, ale petrecerilor si a desfranarii, Chiron era un intelept autodidact. A fost mentorul mai multor eroi mitologici, printre care Iason, Asclepios ( zeul medicinii), Ahile, Tezeu, Heracles ( Hercule). Intr-o zi Hercule l-a ranit accidental pe Chiron cu o sageata otravita in sangele Hidrei. Rana era incurabila si durerile erau ingrozitoare, insa Chiron fiind nemuritor trebuia sa indure toate aceste torturi fizice. Nu a renuntat la speranta, incercand sa gaseasca leacul care l-ar fi putut ajuta sa se elibereze de durerea insuportabila. Cand Prometeu a fost inlantuit pe munte, Chiron i-a oferit acestuia nemurirea sa, eliberandu-se de durere prin moarte. Impresionat de sacrificiul sau, fratele sau vitreg Zeus l-a transformat in constelatia Sagetatorului sau a Centaurului.

Descoperit de Charles Koal in 1977, a marcat un pas important in evolutia astrologiei. Orbitand intre Saturn si Uranus, Chiron are o orbita eliptica si ii sunt necesari in jur de 50 de ani pentru a parcurge intreg zodiacul. In anumite momente traverseaza orbita lui Saturn si pe cea a lui Uranus, actionand ca un mediator intre cei doi. Astronomii prefera denumirea de planetoid, iar multi dintre astrologi prefera numele de asteroid.
Astrologii au interpretat pozitia lui Chiron ca fiind imaginea calatoriei de vindecare a unei rani, de regula karmice. Pozitia lui Chiron in casa si semnul din astrograma natala ne indica in ce punct suntem cel mai vulnerabili. Termenul de “rana” este folosit in cel mai larg sens cu putinta, fiind interpretabil ca rana fizica, mentala, emotionala si spirituala. Pentru a ne vindeca , trebuie sa cautam punctul dureros care zace ascuns in fiecare dintre noi, sa il identificam, sa constientizam problema, sa o acceptam ( la fel ca si Chiron care a acceptat monstruozitatea infatisarii sale, jumatate om jumatate cal). Pasul urmator este sa incercam sa renastem, sa ne ridicam deasupra problemei. De multe ori putem descoperi punctul nevralgic urmarind ce fel de intamplari nefericite ne-au marcat. Daca vom fi atenti si obiectivi vom observa un anumit tipar distructiv de care suntem atrasi: de exemplu sunt femei atrase de barbati agresivi sau viciati, sau barbati care au la activ mai multe casatorii, persoane care incearca sa porneasca o afacere si de fiecare data, la un moment dat ceva nu mai merge bine si totul se naruie, si lista poate continua.
O cale de eliberare este sa incercam sa comunicam cu cei care se confrunta cu probleme asemanatoare cu ale noastre. Atunci cand ne oferim sprijinul, de fapt ne oferim sprijin centaurului din noi, incercam sa il acceptam asa cum este si sa incercam sa intelegem ca “darul evolutiei se afla in rana deschisa din noi”.
De multe ori, atunci cand ni se intampla ceva dureros, traumatizant, vedem numai jumatatea goala a paharului, incercam sa exprimam numai partea negativa a experientei si sa reprimam pozitivitatea ei. Dar uitam ca orice experienta dificila ne ajuta sa invatam o noua lectie de viata, ne ajuta sa ne maturizam,sa devenim mai puternici. Calatoria evolutiva la care ne indeamna Chiron sa pornim este drumul de a cauta echilibrul din noi, de a nu cadea prada impulsurilor negative si inferioare ci, dimpotriva, sa privim cu detasare si intelepciune orice moment greu prin care viata ne pune sa trecem. O alta lectie pe care ne invata Chiron este aceea de a intelege ca tot ceea ce ni se intampla nu este deloc intamplator. Momentele fericite si mai ales momentele dificile sunt trepte pe care trebuie sa urcam pentru a evolua spiritual. La nivel de evolutie karmica trebuie sa acceptam ca ni se intampla ceea ce trebuie si ni se da ceea ce meritam. Nimic in plus, nimic in minus. Aceste afirmatii ne duc la ideea unei anumite ordini, la nivel terestru, spiritual sau, daca ne raportam la nivel superior, la ordinea universului. Cu siguranta printre noi exista persoane atat de ranite spiritual, incat nu pot accepta ideea unei forte superioare in univers, care ne ghideaza si coordoneaza in drumul nostru spre evolutia spirituala. Si din nou, Chiron reintra in scena pentru a ne invata lectia iertarii si a rabdarii, pentru ca multe lectii de viata le intelegem nu in momentul in care acestea se desfasoara ci mult dupa, cand putem discerne si analiza detasat de ce ni s-a intamplat acel lucru si ce fapte au condus la intamplarea respectiva.
De asemenea, Chiron mai este cunoscut si ca asteroidul relationarii, fiind folosit de multe ori ca un indicator al compatibilitatii dintre doua persoane, indiferent de natura relatiei respective. Daca Saturn este asociat cu notiunea de trecut si Uranus cu cea de viitor, Chiron (despre care am spus ca orbiteaza intre cele doua plaente) este punctul de echilibru dintre cei doi, mai exact reprezinta prezentul, ideea de acum si aici.
Trecand la actiune, in astrograma natala Chiron pune degetul pe ranile fiecaruia dintre noi si indica traumele cele mai adanci, lucrurile pe care le simtim ca fiind cele mai nedrepte, incorecte, lucrurile carora le simtim lipsa, amintirile noastre traumatizante, probleme nerezolvate in alte vieti, si culoarele din gandurile noastre pe care ne temem sa patrundem, pentru ca sunt prea intunecate si pe care preferam sa le condamnam, sa le alungam, sa le reprimam.

Compatibilitatea Berbec- Pesti


Compatibilitatea Berbec- Pesti

Pe vremuri era difuzata la televizor o emisiune cu titlul “ Copii spun lucruri trasnite”. La fel, putem zambi si spune: “ei, si zodiile fac lucruri trasnite”. Iar un lucru cu adevarat interesant ,comic, excentric si exotic este o combinatie intre vesnic nerabdatorul Berbec si visatorul Peste. Foc si Apa.
Planetele Marte ( guvernatorul Berbecului ) si beneficul Jupiter impreuna cu paranormalul si visatorul Neptun (guvernatorii zodiei Pestilor) se prind intr-un vals, ai carui pasi, cu siguranta nici unul dintre protagonisti nu ii poate anticipa.
Succesul acestei relatii depinde de aspectele de pe hartile natale ale celor doi. Pestii trebuie sa aiba niste aspecte mai dinamizante, care sa ii scoata din amortire, iar Berbecul sa fie deschis catre compasiune, intelegere, cooperare si acceptare a criticilor constructive.
Pestii sunt un semn mutabil. Mergand la esenta simbolisticii acestei zodii, dualitatea este reprezentativa pentru ei si de multe ori ii asociez nu cu o imagine, ci cu o senzatie; aceea pe care o ai cand tii in maini un peste viu pe care il scapi ,pentru ca palmele tale aluneca pe solzii sai. E greu sa intelegi zodia Pestilor, nu pentru ca ar fi ascunsi, ci pentru ca ei gandesc si actioneaza pe alte coordonate subtile.
Pe de alta parte, singurul lucru dual la Berbec, este glifa lui, coarnele destinului . Interpretarea oficiala a acestei glife este : O linie verticala dreapta incepe de jos, iar la capatul de sus se desparte in doua ramuri rotunde simetrice, ca doua semiluni incomplete cu deschiderea in jos, amintind perfect de doua coarne de berbec. Linia verticala simbolizeaza gindirea rece, lipsita de emotii, dar cele doua semiluni reprezinta apele constiintei tisnind cu putere in afara. ( sursa www.neogen.ro).

Eu privesc lucrurile altfel si interpetez linia verticala ca fiind drumul constiintei, al inceputului, al avantului, asemenatoare cu pista de decolare a unui aeroport. Insa apoi, berbecul nu isi mai poate coordona impulsurile si natura instinctuala, disipandu-se , revenind innapoi din punctul de unde a pornit ,pentru a-si asimila lectia rabdarii si a focalizarii.

Revenind la protagonistii zilei de azi, Berbecul si Pestii, nu putem sa nu ne gandim si la profilul lor psihologic; pe de o parta un mare necizelat ( Berbecul) care poate atinge performanta autocontrolului doar dupa multa munca, si la Pestii empatici, sensibili, visatori, mistici. Punctul care ii apropie aici este capacitatea Berbecului de a pune in practica visele Pestilor.
De asemenea, erotismul si fanteziile Pestilor combinate cu atractia pentru aventura si inedit a Berbecilor, le poate oferi o viata intensa in dormitor.
In orice caz, o relatie dintre Berbec si zodia Pestilor este interesanta si inedita, pentru cei din jur si succesul ei depinde foarte mult de aspectele de pe harta natala individuala.

Compatibilitatea Berbec-Varsator




In sfarsit s-au intalnit doua suflete pereche! Berbecul si Varsatorul fac o echipa foarte buna impreuna.
Desigur , nu va imaginati ca vor darama muntii si vor schimba lumea .Poate nu lumea exterioara, pentru ca lumea lor interioara va fi, cu siguranta, una traita la maxim.
Berbecul este plin de initiativa, dornic sa descopere lucruri noi, sa porneasca lucruri noi, sa imbratiseze orice este diferit si cu siguranta sa nu ii fie ingradita libertatea. Si aici si-a gasit partenerul ideal, in persoana Varsatorului, plin de excentricitati ascunse sub masca blazarii sau a unui aer impenetrabil-misterios.
Varsatorul poate analiza o situatie de un milion de ori, o poate intoarce pe toate fetele, iar in clipa in care a ajuns la o concluzie sa i se para ca nu a abordat problema din perspectiva corecta, asa incat o va lua de la capat. Varsatorul prin excelenta este un spirit liber al aerului, care respecta dreptul la libertate al tuturor celor din jurul sau, atata timp cat libertatea lor nu il afecteaza. Prin urmare, ii va lasa suficient spatiu de joaca Berbecului, pe care il va observa de la distanta, avand pe fata zambetul ingaduitor al parintelui care isi priveste copilul de doar cativa anisori cum se joaca fericit in groapa cu nisip.
Varsatorul are capacitatea de a intelege esenta lucrurilor, de a vedea pana in miezul problemei si de a face planul perfect. Berbecul are nevoie de cineva care sa studieze o situatie din toate punctele de vedere, sa traga concluziile necesare si apoi sa ii spuna ce are de facut pentru a porni la treaba.Aici este punctul care ii apropie, din nou: Varsatorul are capacitatea de a rationa lucid, uneori chair sarcastic, insa nu are vointa necesara de a duce la bun sfarsit o activitate. Berbecul insa, atunci cand este stimulat si simte ca trebuie sa demonstreze ce poate, este in stare sa faca orice pentru acest lucru, chiar daca inseamna sa munceasca 20 de ore pe zi sau sa alerge 1000 de km.
De asemenea, Varsatorul nu se va lasa impresionat de accesele de teatralitate de care da dovada un veritabil Berbec. El stie ca furiile si crizele partenerului sunt doar trecatoare, pentru ca un Berbec cu greu se spara cu adevarat pe cineva. Iar daca un Berbec tine o suparare mai mult de 2 zile, inseamna ca o face din pura incapatanare. Berbecii se infurie usor si le trece repede, tipa mult si apoi regreta. Varsatorul nu isi exprima prea des supararile, iar acest lucru este o bila alba in plus in cutia cu jucarii a Berbecului, care pur si simplu detesta sa ii vada pe altii in afara de el insusi lamentandu-se .
Spiritul de aventura ii anima pe amandoi si oricand sunt gata sa porneasca intr-o calatorie fara sa stie destinatia.
Prin urmare, noua nu ne mai ramane decat sa le uram succes pe drumul pe care au pornit, pentru ca drumul relatiei lor este unul dintre cele mai frumoase.

Compatibilitatea Berbec- Capricorn


Ambele semne fiind cardinale, cu siguranta nu le lipseste ambitia si dorinta de a reusi. Diferenta insa este data de faptul ca zodia Capricornului, zodie de pamant, stabila, adora sa planifice lucrurile dinainte, sa analizeze cu atentie toate detaliile unei actiuni, pe cand impulsivul Berbec, dominat de foc, se arunca si abia apoi gandeste.
Respectul unui Capricorn , guvernat de Saturn, o planeta lenta si restrictiva,care se ocupa de karma, se castiga in timp.El are nevoie de fapte, nu de vorbe ,de dovezi clare, nu de vise. Iar cand un Berbec este provocat , da tot ce e mai bun in el. Iar tocmai in asta poate consta succesul relatiei lor : batranul si seriosul tap planuieste si analizeaza, in timp ce veselul, copilarosul si nebunaticul berbec trece voiniceste la actiune. Capricornul va avea orgoliul satisfacut prin admiratia neconditionata pe care i-o ofera Berbecul, iar Berbecul va adora sa incerce sa cucereasca aceasta cetate solitara, numita Capricorn.
Atentie insa batrane capricorn, sa nu il plictisestie pe Berbec cu tacerile tale nesfarsite! Berbecul –desi e prea mandru ca sa o arate- are nevoie de afectiune si de un sentiment de siguranta, iar tu trebuie sa inveti sa te exprimi, pentru ca declaratiile amoroase si efuziunile sentimentale nu sunt tocmai punctul tau forte.
De asemenea, aveti amandoi grija sa nu ajungeti intr-un punct mort, datorita diferentei de aborade a unei probleme: Berbecul adora orice inceput si aventura si ii place sa se arunce tocmai pentru ca este dependent de excesul de adrenalina. Capricornul pe de alta parte calculeaza cu rabdare ce profit ii iese dintr-o actiune,cat poate castiga si ce stabilitate ( mai ales financiara) poate avea din asta. Iar cand ajung in situatia de a-si argumenta punctul devedere, ambele zodii pot da dovada de o crasa incapatanare.
Un punct care ii apropie este dormitorul.Aici Capricornul are destula rezistenta pentru a-si satisface Berbecul, iar Berbecul aduce picanteriile si ideile traznite care il vor uimi,surprinde si captiva pe Capricornul atat de inchis in sine.
Relatia poate fi un succes daca se respecta cele trei reguli de aur : delimitarea clara a teritoriilor ambilor parteneri, rabdare si comunicare.

sa invatam sa ii promovam si pe ai nostrii

in timp ce cautam stiri despre cutremurul de azi pe web, am gasit intr-un blog o adresa interesanta ; http://www.produsin.ro/ .Asa cum am spus si acolo, de multe ori n euitam la vecini si uitam ce avem in propria curte. Asa incat m-am decis si eu sa sprijin acest site, postandu-i aici adresa. Sper sa ii ajute acest lucru .

Horoscop saptamana 27 aprilie- 3 mai 2009

Horoscop saptamanal saptamana 27 aprilie – 3 mai 2009

Berbec: In aceasta saptamana nu prea veti avea multa tragere de inima pentru a lucra sau pentru a face lucruri deosebite. Se recomanda o aplecare mai degraba spre activitatile casnice, pentru activitatile in familie sau pentru orice proiecte care vizeaza locuinta proprie. Energia si pofta de lucru se va face simtita abia in partea a doua a saptamanii, cand poate vi se vor propune o serie de activitati noi.

Taur: In prima parte a saptamanii veti avea placuta surpriza de a comunica foarte bine cu cineva din anturaj. De asemenea, saptamana aceasta e foarte important sa va exprimati si sa va impartasiti sentimentele celor din jur. Saptamana se va dovedi plina de energie, Weekendul va fi unul foarte placut, poate veti iesi la un gratar cu amicii.

Gemeni : O saptamana in care veti fi mai mult decat sensibil.Orice vorba, spusa chiar si in gluma, va va rani foarte usor. Incercati sa numarati pana la zece inainte de a da replica. De asemenea, puteti fi dezamagiti de o persoana sau chiar sa fiti inselati sau sa pierdeti o suma de bani.

Rac: Saptamana aceasta veti fi foarte empatic, veti avea o intuitie demna de invidiat.Ii veti surprinde pe cei din jur cu “ previziunile” dumneavoastra, care in foarte scurt timp se vor dovedi intemeiate.

Leu : Saptamana asta vi se vor recunoaste meritele! Miercuri,Joi si Vineri veti fi laudat, apreciat, rasfatat. Vi se va cere parerea si cand veti vorbi o veti face obiectiv si concis. De asemenea ,saptamana aceasta este recomandat sa va ocupati de partea financiara, sa faceti o vizita pe la banca si sa va interesati despre situatia contului personal .


Fecioara
: Saptamana aceasta veti fi angrenat intr-o serie de activitati care chiar daca nu va face placere , trebuie sa le finalizati. O serie de persoane de la serviciu va vor da dureri de cap, poate va vor critica fara nici o justificare, insa incercati sa va pastrati calmul, toate aceste incercari nu vor dura foarte mult si vor fi depasite.Nu ar strica sa faceti si o vizita pe la medic.

Balanta: Saptamana aceasta va trebui sa luati o decizie. Poate fi legata de o problema de dragoste, sau o afacere, sau o decizie care tine de servici. Oricum, tot despre o hotarare este vorba. Stim ca nu va place foarte mult sa treceti prin asa ceva, insa de data aceasta chiar nu va veti putea eschiva. Incercati doar sa fiti impartial si sa va ascultati capul si nu inima, oricat de greu ar fi acest lucru.

Scorpionul : O saptamana plina de munca, de stress, de graba. Insa rezultatele se vor vedea abia pe la jumatatea lunii mai, cand veti fi recompensat din plin pentru eforturile dumneavoastra pe care le faceti acum. Aveti mare grija sa nu va surmenati. Ca si in cazul zodiei Fecioarei, va recomandam un scurt control medical, cateva analize,etc.

Sagetatorul: O saptamana in care aveti foarte multe de rezolvat, insa nu aveti energia necesara sa o faceti; ati prefera o vacanta si in lipsa acesteia , veti incerca sa gasiti orice motiv plauzibil care sa va faca sa stati acasa: fie o raceala, fie o stare de slabiciune. Incercati totusi sa constientizati ca vacanta cu ocazia sarbatorilor religioase s-a incheiat, si desi demarajul este pentru toti dificil, trebuie sa va reintoarceti la munca.

Capricornul ; aveti grija la barfe si dusmanii ascunsi. Saptamana aceasta va veti confrunta din plin cu toate acestea. Incercati sa intelegeti ca oamenii sunt asa cum sunt si trebuie luati ca atare. Nu ii puteti schimba pe cei din jurul dumneavoastra, ci puteti doar sa lucrati cu dumneavoastra, sa nu va lasati afectati de rautatile si sicanele celor din jur. In rest o saptamana plina de activitati , si poate marcata si de plata unor datorii mai vechi sau de achitarea unor credite.

Varsatorul: o saptamana plina de munca. Munca ,munca si iar munca. Nu prea veti avea timp de prieteni,decat pe seara si atunci pentru foarte putin timp, lucru care va va afecta putin starea de spirit,dat fiindca dumneavoastra sunteti o persoana plina de viata, careia ii place sa socializeze ori de cate ori are ocazia. Incercati insa sa va focalizati pe munca, rezultatele se vor vedea in curand. Daca vi se ofera posibilitatea unui serviciu in strainatate sau al depunerii unui dosar in vederea obtinerii unei burse, nu ezitati si incercati-va sansa, s-ar putea sa aveti numai de castigat din aceasta.

Pestii: O saptamana marcata de rutina, dar si presarata pe ici-pe colo de cateva stari de melancolie sau de reverie. O usoara stare de oboseala sau de astenie va poate afecta starea de sanatate, insa nu este nimic serios. Pur si simplu este primavara si aceste stari sunt specifice sezonului acesta. Incercati sa va relaxati ,sa meditati , sa petreceti mai mult timp singur pentru a va regasi pe sine.