compatibilitatea Berbec-Leu


Aceasta combinatie se refera doar la pasiune, dominare si cine este in pozitia de lider- si cand! Nativii ambelor semne pot fi impetuosi si mandrii. Leilor le place sa fie respectati, iar ego-ul lor sa fie flatat, actiuni pe care Berbecul

(care se plictiseste atat de repede) nu se va grabi sa le faca. Berbecii pot fi de asemenea deranjati de natura iornica- superioara a leilor, insa oricum ar fi, aceasta relatie este o relatie intotdeauna deosebita.

Pot aparea uneori diferente de opinii, in care argumentele pro si contra se vor exprima cu ajutorul tipetelor si eventual a unor farfurii sparte. Cu toate acestea, berbecul il va privi pe leu ca pe un analist si un ghid spiritual. Leul este regale animalelor si in acest caz berbecul nostru se transforma in mielusel si atunci orice divergente de opinii pot fi usor depasite.Ambele semne sunt respectate de catre cei din anturajul lor si este important ca acest respect sa se exprime mutual si in cadrul relatiei lor .

Daca ii oferi berbecului actiune, veselie si un nou inceput, atunci ai toate sansele sa fii rasplatit cu afectiunea si dragostea sa. Daca ii oferi leului admiratie si apreciere sincera, atunci ai toate sansele sa te bucuri de afectiunea si grija care ti-o vor oferi.In aceasta relatie de cuplu, viata va fi traita la maximum, plina de actiune,dinamism,determinare. Ambii nativi iubesc spiritul de competitie. Focul adora focul si din acest motiv berbecul se va simti atras de leu si viceversa. De fapt, pentru a fi fericit, berbecul are nevoie sa fie pe primul loc si sa fie privit ca fiind cel mai bun competitor.Dar totusi , cumva, berbecul simte nevoia unei evadari spirituale, a unui partener la fel de puternic ca si el.

Cuplul format de un berbec si un leu poate dura o viata intreaga. Dragostea lor mutuala pentru activitatile fizice poate completa de minune un program sportiv realizat in cuplu(drumetii, tennis, alpinism, etc). Semnele de foc simt nevoia sa isi exprime energia naturala prin intermediul trupului si din acest motiv semnele de foc (berbecul,leul si sagetatorul) exceleaza in domeniile sportive. Cu toate acestea ,atentie cum acceptati postura de castigator sau pe cea de invins, pentru ca si leu si berbecul iubesc doar sa fie pe primul loc. Daca un concurs prietenesc se va finaliza intr-o competitie acerba, in clipa in care ambii iau in serios activitatea sprotiva desfasurata, atunci au o problema serioasa care tine de ego, deoarece cu greu vor accepta si unul si altul o eventuala infrangere.

Cu o vointa de neinfrant, leul are capacitatea de a-si aseza partenerul pe un piedestal si de a-l face sa straluceasca prin atentia si dragostea pe care i le acorda.Iar o astfel de atentie il va uimi pe berbec,care va fi mai mult decat loial partenerului leu. Si pentru a-l recompensa, berbecul il va trata pe leu ca pe cel mai minunat cadou oferit de viata. Si pentru a se inchide cercul, leul va aprecia dedicatia berbecului.

Cand berbecul si leul se vor intalni, vor sari scantei. Ambii fiind semne de foc, pline de vibratii si pasiune, cu o adorabila dorinta de viata, spirit sportiv si rivalitate amicala. Exista o dorinta foarte mare de actiune in aceasta relatie. Ambele semne iubesc sa se afle la carma relatiei si problemele vor aparea in clipa in care vor incepe sa se lupte pentru aceasta pozitie.Acesti nativi au o admiratie totala unul fata de celalalt,insa trebuie sa invete sa faca si compromisuri si sa permita si partenerului sa fie la conducere.
Din multe puncte de vedere, este o relatie ideala.Ambii fiind semne de foc, se avanta plini de pasiune in orice activitate care vizeaza un nou inceput si dau dovada de mare vointa in a-si realiza obiectivele propuse.Nu se tem de munca si de exprimarea pasiunii. Vointa regelui leu va stimula spiritul intreprinzator al berbecului. In egala masura, libertatea interioara si deschiderea spre nou a berbecului pot largi orizonturile leului. Este foarte bine ca ambii nativi sa se asculte unul pe celalalt, sa comunice, sa impartaseasca idei. Iar in cazul in care Marte si Venus de pe hartile natale sunt bine aspectate, atunci si viata intima va fi condimentata din plin.

Berbecul, semn cardinal, va tanji mereu pentru noi inceputuri, insa leul, semn fix, va avea suficienta incapatanare sa nu abandoneze un proiect,pana nu il va duce la indeplinire. Aceasta este o ocazie perfecta pentru berbec sa invete sa urmeze regulile.Berbecul este guvernat de planeta Marte,iar leul de Soare. Amandoi nativii sunt reprezentantii energiilor masculine si impreuna alcatuiesc o combinatie buna, adica se inteleg din priviri pentru ca amandoi ,in mod esential privesc in aceeasi directie. Soarele se ocupa de ego iar Marte de energia agresiva, astfel incat ambii sunt in aceeasi echipa imbatabila.

Caminul berbecului si a leului va fi un camin complex, de la un cuibusor al dragostei la un camp de lupta. Ambii iubesc sa argumenteze si sa isi apere cu incapatanare ideile. Insa daca se limiteaza la polemici amicale, lupta pasionala poate fi urmata cu success de reconcilieri pasionale. Leul administreaza perioadele de rutina cu calm si intelegere si o face cu mai mare abilitate decat berbecul, care va fi nevoit astfel sa invete atat de pretioasa lectie a rabdarii. Iar berbecul poate fi sursa de inspiratie ideala pentru leu.

Prin urmare, amandoi formeaza un cuplu minunat, cu conditia sa invete sa mai faca si compromisuri.

compatibilitatea Berbec- Rac

Berbecul si Racul sunt fascinati unul de altul inca de la inceput, insa atractia sexuala dispare repede in fata atator diferente de temperament. Berbecul se avanta in orice situatie noua fara sa ia seama la cei din jur si fara sa gandeasca de doua ori. Racul este grijuliu. Racul isi iubeste linistea,intimitatea si casa. Berbecul uraste sa fie inlantuit. Prin urmare, vor iesi la iveala o multime de frustrari si vor ajunge sa se certe pentru orice maruntis. Cu cat berbecul este mai agresiv, cu atat mai defensiv devine racul. Sunt prea putine puncte compatibile pentru ca aceasta relatie sa functioneze. Cand racul incearca sa il prinda in clestii sai pe berbec, acesta din urma va cauta o cale de evadare.
Prima dragoste a racului este casa si familia. Adora sa aiba grija de cei din jur.Pentru rac nu exista nici o piedica si nici un sacrificiu nu este indeajuns de mare, daca asta inseamna ca cei dragi lor sunt aparati si fericiti si caminul le este protejat Sunt darnici si foarte inimosi. De asemenea, racii sunt plini de toane si de multe ori se inchid in interiorul lor, pentru a-si incarca bateriile si a prinde noi forte. Racii sunt si extrem de incapatanati si le place ca lucrurile sa fie facute dupa cum doresc ei.Totusi sunt foarte usor de ranit si cand se intampla acest lucru se vor retrage in ei pentru a-si plange durerea in tacere.
Cu toate ca nu le plac confruntarile directe, daca trebuie sa isi plateasca datoriile fata de cineva care i-a nedreptatit, o vor face fara nici o problema. Insa daca sunt respectati, racii sunt persooane miloase si si vor arata afectiunea cu usurinta. De multe ori isi vor lasa deoparte propriile probleme si vor da o mana de ajutor celorlalti ca sa si le rezolve. Fiind extrem de intuitivi, vor sti sursa durerii celulilalt fara sa fie nevoie sa i se spuna direct. In acele momente gasesc cuvintele potrivite sa ii sprijine si sa ii incurajeze pe ceilalti.
In plus, racii sunt persoane volubile si cand sunt in toane bune le place sa socializeze, dar numai intr-un cerc intim, alaturi de prieteni si familie.
Pe de alta parte, potentialii parteneri berbeci iubesc idea de lider,de sef, de conducator. Chiar daca le place postura de initiator de proiecte, nu trebuie sa ne bazam pe ei sa le si duca la bun sfarsit. Berbecilor le plac competitiile si adora sa accepte orice noua provocare.
Berbecii spun liber orice gandesc si daca observa un defect, de multe ori nu au delicatetea necesara sa faca o critica voalata, ci vor striga in gura mare orice ii va deranja. Din acest motiv , sufletul sensibil al racului va fi ranit de foarte multe ori. Cand este furios un berbec poate deveni agresiv, fie verbal, fie fizic si acest lucru il va inspaimanta pe racul sensibil si pacifist. Intotdeauna implicati intr-o competitie, berbecii nu vor pierde din vedere ceea ce e cel mai bun pentru ei.
Berbecilor le place sa fie dominatori si egoisti. Le place prea mult actiunea ca sa lase lucrurilor si faptelor loc liber sa reintre in matca lor. Cand actiunile lor esueaza lamentabil, gasesc forta necesara ca sa se laude macar cu faptul ca au incercat sa faca un lucru. Toata aceasta exaltare si energie dezlantuita il va obosi si irita pe rac.
In dragoste, racii cauta un cuibusor sigur si caldut. Au nevoie de un partener care sa ii accepte asa cum sunt: sa le accepte creativitatea, sensibilitatea, tacerile si toanele. Deoarece emotiile lor sunt de mare intensitate, au nevoie de un partener stabil si responsabil,care sa le inteleaga nevoia de solitudine,care alterneaza cu o dorinta de a socializa cu anturajul sau de intimi bine selectati in timp.
In plus, racii sunt protectivi si posesivi. Cand nu li se permite sa fie dominatori, cand se simt nesiguri, pot deveni extrem de gelosi. Iar aici intra pe un teren minat in relatia cu un berbec, care uraste sa fie intrebat ce face , cum face si cand face. Berbecul,in astfel de situatii va reactiona extrem de agresiv, va tipa, va sparge farfurii si tranti usi, in timp ce racul va ramane uimit si apoi se va arunca cu fata in perna pentru a plange ore in sir.Racii sunt persoane romantice si foarte senzuale. Cand au un partener in care se pot increde total, vor face totul ca dragostea lor sa infloreasca. Din nou, la acest capitol va intra in conflict cu berbecul, care iubeste pasional si care prefera faptele in locul vorbelor. Un rac iarta foarte greu infidelitatea. Iar a fi fidel nu este tocmai cel mai tare punct al berbecului, fie el femeie sau barbat. Prin urmare, cand intra impreuna intr-o relatie, un berbec si un rac se vor imbarca intr-o calatorie plina de peripetii, plina de furtuni si lupte de evadare, lacrimi si lamentari. Succesul unei relatii berbec- rac va depidne in acest caz de harta personala , care poate sa faca niste aspecte mai usoare sau de ascendentul celor doi care ar putea cat de cat sa aplaneze conflictele inerente care se vor declansa in timp.

compatibilitate Berbec-Geaman


Focul si aerul care intra in aceasta combinatie pot produce o flacara care poate fi vazuta de la kilometrii distanta. Berbecul, guvernat de planeta marte gaseste un companion agreabil in gemanul volubil aflat sub influenta planetei Mercur.
Entuziasmul si curajul navalnic al berbecului va gasi o scena extraordinara de manifestre in cazul gemanului curios si nelinistit. Impreuna pot strabate multe orizonturi: fizice, emotionale si geografice. Daca geamanul ii ofera berbecului actiune, stimulare si un nou inceput, atunci au toate sansele de a primi in schimb dragoste si afectiune.
Daca berbecul ii ofera geamanului o cumunicare buna si activitati sociale variate, atunci va primi si el, la randul lui, acelasi lucru. Gemenii au nevoie de divertisment si inspiratie. Geamanul poate fi fidel atata timp cat partenerul nu insista sa fie centrul atentiei. Berbecii si gemenii pot conlucra foarte bine impreuna, insa succesul relatiei lor depinde de rigurozitatea cu care isi delimiteaza teritoriile, dat fiind ca nativii ambelor zodii iubesc libertatea. Nativii ambelor zodii nu se dau in laturi in a cauta noi campuri de actiune, noi orizonturi,deoarece ambii sunt experti in a detecta orice este inedit , nou in campurile vietii.
Relatia berbec- geaman este o relatie agreabila de ambele parti, care s-ar putea transforma in cuplul ideal, mai ales ca ambele zodii au capacitatea de a oferi suficienta libertate partenerului. In mod esential , pentru ca berbecul sa se simta cu adevarat fericit, are nevoie sa fie considerat “ vioara intai” in cuplu, sa fie admirat si pretuit ca fiind un partener bun,de nadejde. In acelasi timp, berbecul cauta in relatia de cuplu un partener cu care poate intra in competitie. Pe de cealalta parte, geamanul este plin de resurse,energie si poate fi foarte bun orator. Una peste alta, geamanului ii place varietatea Geamanul este tipul de persoana care da frau liber ideilor “marete”, excentrice si ciudate. .Mintea mereu cercetatoare a geamanului trece cu usurinta de la un subiect la altul. In mod bizar, berbecul il poate percepe pe nativul geaman ca avand nu numai o personalitate, ci doua personalitati in acelasi timp. Gemanul, ca si berbecul, iubeste sa se implice in actiuni diferite, pe mai multe planuri si sa abordeze orice aspect nou al vietii. Geamanul culege informatii din toate zonele vietii, insa la fel de repede se poate si plictisi. Cu greu va duce la bun sfarsit lucrurile incepute. Geamanul are nevoie in primul rand de linii deschise de comunicare si cei mai buni prieteni ai gemenilor sunt acele persoane care le pot aprecia simtul umorului si ghidusia la adevarata lui valoare. Cand berbecul si geamanul se intalnesc, se conecteaza la nivel psihologic si fizic in acelasi timp. Nativii acestor doua zodii iubesc actiunea, nu dispretuiesc munca si isi pastreaya voiosia si tonusul in orice situatie dificila. Semnele opuse in zodiac se bucura de regula de excelente cabilitati de comunicare si de o capacitate de buna intelegere a sinelui interior al celuilalt. Spiritul independent al berbecului reprezinta o provocare atractiva pentru geaman. Daca gemanul simte in relatia de cuplu ca berbecul incearca sa preia controlul, sau daca berbecul ia prea in serios spiritul de ironie al geamanului, aceste detalii ar putea da nastere la certuri si stari de tensiune in cuplu. Insa daca amandoi vor reusi sa isi tempereze pornirile razboinice, vor avea parte de un cuplu minunat.Berbecilor le place sa experimenteze lucruri noi, iar gemenilor le place sa vorbeasca despre lucruri noi. Impreuna formeaza un cuplu imbatabi, cu care vor descoperi lumea si vor putea sa o recladeasca dupa propria lor imaginatie.

In concluzie , daca vor reusi sa isi delimiteze spatiul,sa traseze niste limite si daca vor reusi sa isi tempereze uneori impulsurile, vor putea forma perechea perfecta.