compatibilitatea Berbec- Rac

Berbecul si Racul sunt fascinati unul de altul inca de la inceput, insa atractia sexuala dispare repede in fata atator diferente de temperament. Berbecul se avanta in orice situatie noua fara sa ia seama la cei din jur si fara sa gandeasca de doua ori. Racul este grijuliu. Racul isi iubeste linistea,intimitatea si casa. Berbecul uraste sa fie inlantuit. Prin urmare, vor iesi la iveala o multime de frustrari si vor ajunge sa se certe pentru orice maruntis. Cu cat berbecul este mai agresiv, cu atat mai defensiv devine racul. Sunt prea putine puncte compatibile pentru ca aceasta relatie sa functioneze. Cand racul incearca sa il prinda in clestii sai pe berbec, acesta din urma va cauta o cale de evadare.
Prima dragoste a racului este casa si familia. Adora sa aiba grija de cei din jur.Pentru rac nu exista nici o piedica si nici un sacrificiu nu este indeajuns de mare, daca asta inseamna ca cei dragi lor sunt aparati si fericiti si caminul le este protejat Sunt darnici si foarte inimosi. De asemenea, racii sunt plini de toane si de multe ori se inchid in interiorul lor, pentru a-si incarca bateriile si a prinde noi forte. Racii sunt si extrem de incapatanati si le place ca lucrurile sa fie facute dupa cum doresc ei.Totusi sunt foarte usor de ranit si cand se intampla acest lucru se vor retrage in ei pentru a-si plange durerea in tacere.
Cu toate ca nu le plac confruntarile directe, daca trebuie sa isi plateasca datoriile fata de cineva care i-a nedreptatit, o vor face fara nici o problema. Insa daca sunt respectati, racii sunt persooane miloase si si vor arata afectiunea cu usurinta. De multe ori isi vor lasa deoparte propriile probleme si vor da o mana de ajutor celorlalti ca sa si le rezolve. Fiind extrem de intuitivi, vor sti sursa durerii celulilalt fara sa fie nevoie sa i se spuna direct. In acele momente gasesc cuvintele potrivite sa ii sprijine si sa ii incurajeze pe ceilalti.
In plus, racii sunt persoane volubile si cand sunt in toane bune le place sa socializeze, dar numai intr-un cerc intim, alaturi de prieteni si familie.
Pe de alta parte, potentialii parteneri berbeci iubesc idea de lider,de sef, de conducator. Chiar daca le place postura de initiator de proiecte, nu trebuie sa ne bazam pe ei sa le si duca la bun sfarsit. Berbecilor le plac competitiile si adora sa accepte orice noua provocare.
Berbecii spun liber orice gandesc si daca observa un defect, de multe ori nu au delicatetea necesara sa faca o critica voalata, ci vor striga in gura mare orice ii va deranja. Din acest motiv , sufletul sensibil al racului va fi ranit de foarte multe ori. Cand este furios un berbec poate deveni agresiv, fie verbal, fie fizic si acest lucru il va inspaimanta pe racul sensibil si pacifist. Intotdeauna implicati intr-o competitie, berbecii nu vor pierde din vedere ceea ce e cel mai bun pentru ei.
Berbecilor le place sa fie dominatori si egoisti. Le place prea mult actiunea ca sa lase lucrurilor si faptelor loc liber sa reintre in matca lor. Cand actiunile lor esueaza lamentabil, gasesc forta necesara ca sa se laude macar cu faptul ca au incercat sa faca un lucru. Toata aceasta exaltare si energie dezlantuita il va obosi si irita pe rac.
In dragoste, racii cauta un cuibusor sigur si caldut. Au nevoie de un partener care sa ii accepte asa cum sunt: sa le accepte creativitatea, sensibilitatea, tacerile si toanele. Deoarece emotiile lor sunt de mare intensitate, au nevoie de un partener stabil si responsabil,care sa le inteleaga nevoia de solitudine,care alterneaza cu o dorinta de a socializa cu anturajul sau de intimi bine selectati in timp.
In plus, racii sunt protectivi si posesivi. Cand nu li se permite sa fie dominatori, cand se simt nesiguri, pot deveni extrem de gelosi. Iar aici intra pe un teren minat in relatia cu un berbec, care uraste sa fie intrebat ce face , cum face si cand face. Berbecul,in astfel de situatii va reactiona extrem de agresiv, va tipa, va sparge farfurii si tranti usi, in timp ce racul va ramane uimit si apoi se va arunca cu fata in perna pentru a plange ore in sir.Racii sunt persoane romantice si foarte senzuale. Cand au un partener in care se pot increde total, vor face totul ca dragostea lor sa infloreasca. Din nou, la acest capitol va intra in conflict cu berbecul, care iubeste pasional si care prefera faptele in locul vorbelor. Un rac iarta foarte greu infidelitatea. Iar a fi fidel nu este tocmai cel mai tare punct al berbecului, fie el femeie sau barbat. Prin urmare, cand intra impreuna intr-o relatie, un berbec si un rac se vor imbarca intr-o calatorie plina de peripetii, plina de furtuni si lupte de evadare, lacrimi si lamentari. Succesul unei relatii berbec- rac va depidne in acest caz de harta personala , care poate sa faca niste aspecte mai usoare sau de ascendentul celor doi care ar putea cat de cat sa aplaneze conflictele inerente care se vor declansa in timp.

0 comments: