Zodia Gemenilor -partea a II-a



( imaginea este preluata din: De temporibus - a treatise on magic or on astrological images: Constellation of Gemini“Tratado de astrología y magia” de Alfonso X El Sabio
Rome BAV Reg. lat. 1283 - fol-2v S-133)


Zodia Gemenilor

Gemenii au venit spre a lua cu asalt viata, lumea si tot ce misca, gandeste, rationeaza in univers. Inca din copilarie, se identifica cu notiunea de “eu” , “ mie” , “ al meu” versus “ ceilalti”. In categoria “ceilalti” se incadreaza chiar si proprii parinti, pe care copilul Geaman ii studiaza cu atentie inca din prima parte a copilariei. Dupa ce ii studiaza, incep sa ii imite, pentru ca Gemenii sunt si foarte buni imitatori, actori, pentru a vedea ce avantaje si dezavantaje pot avea din aceasta activitate.
Adevarati argonauti ai intelectului, copiii nativi ai zodiei Gemenilor, dupa ce depasesc faza imitarii celor din jur, incep sa analizeze, sa studieze si sa asimileze TOT: de la un gest la o vorba, de la o mimica a fetei pana la o anumita pozitie a corpului, totul trebuie sa fie experimentat si analizat. Gemenii vor relationa cu lumea inconjuratoare in functie de gradul de educatie intelectuala pe care il primesc in familie. Insa si cei educati, si cei mai putin educati impartasesc un punct comun, pe care noi il vom expune in continuare: zodia Gemenilor este o zodie a rationarii, a logicii, a analizei mentale. Pentru ei
A CUNOASTE este scopul vietii.
Prin urmare, inca din copilarie nativii Gemeni vor vorbi mult, vor trage cu urechea la discutiile celor din jur doar doar vor afla o noua informatie. Fiecare persoana cu care intra in contact un copil Geaman este un potential tovaras de joaca sau de conversatie – desigur fara sa depaseasca nivelul mintii unui copil -. Si aici ajungem la punctul care ii diferentiaza pe Gemeni. Aceasta zodie se ocupa de cunoasterea lumii si a celor din jur, iar relatiile sunt un mijloc ideal de cunoasterea a mentalului oamenilor. Insa, in clipa in care nativul Geaman a asimilat toata cantitatea de informatii necesare din subiectul ales, fie el prieten, fie el partener de viata, se plictiseste si va cauta o alta sursa, un alt izvor de unde poate sa soarba cunoasterea.
In functie de gradul de dezvoltare intelectuala, relatiile vor dura mai mult sau mai putin.Drama Gemenilor supra sofisticati si arhi-intelectualizati consta in faptul ca se plictisesc foarte repede de “jucaria” pe care si-au ales-o, ducandu-i la exasperare pe cei din jurul lor, care, neridicandu-se la nivelul emotional al acestora prefera sa ii categoriseasca ca fiind “instabili”, si “excentrici”.
O alta problema a Gemenilor este aceea a lipsei de straduinta.
Da, exact asa am spus: un Geaman, atunci cand s-a plictisit, arunca tot si pleaca.
Nu face nici un efort in a incerca sa faca lucrurile sa mearga. Si fiind o persoana mai mult decat sociabila, cu o cohorta de prieteni gata oricand sa ia cu asalt un nou club, un nou bar, un nou teren de sport, un nou teatru sau cinema, va avea mereu si mereu de unde sa aleaga, fara a mai privi in urma.

Femeia Gemeni

Femeia Gemeni are o relatie speciala cu tatal sau. Fie acesta este un model de urmat, fie un model de neimitat si evitat, ea este marcata de prezenta sa. In cazul in care tatal este absent, il va cauta intreaga viata in postura partenerilor pe care si-i va alege.
In profesie femeia Geaman este o persoana focalizata, inteleapta, care stie ce vrea. Este mai dificil sa fie constanta in ceea ce face, din acest motiv are nevoie de o meserie solicitanta, inovatoare, in care sa isi poata folosi abilitatile mentale cameleonice de care dispune. Poate fi o jurnalista de succes, neurlog, farmacista, profesoara sau scriitoare.
Nu pune foarte multa baza pe corpul sau asa cum fac alte zodii pentru a urca pe scara sociala. Desi are mult gust in a se imbraca si de multe ori este o persoana captivanta si atractiva fizic, se foloseste de mental, de analiza psihologica pentru a prinde din zbor oportunitatile necesare pentru a progresa social. Aceleasi calitati le doreste sa le regaseasca in partenerul sau. Pune mai putin pret pe fizic, pe imaginea exteriora. Ea cauta un partener cu care sa se dueleze mental, care sa o stimuleze intelectual, sa o faca sa creeze strategii, planuri si tactici mentale pentru a-l cuceri, prinde, si tine in mrejele sale.

Barbatul Gemeni

Barbatul Gemeni este asemeni vantului. Greu de prins, imposibil de tinut. Pentru el fiecare noua relatie este o promisiune a taramului fagaduintei, care apoi, asemeni unei Fete Morgana se destrama sub impactul realitatii. Problema barbatilor Gemeni este ca se simt neitnelesi, pentru ca modul lor re rezonare la cuvantul “dragoste” atinge alte valente in comapratie cu modul de a intelege “dragostea” de catre partener.
De multe ori Geamanul filtreaza dragostea prin sita mintii, iar in suflet ajunge doar un firav filon din acest sentiment. De asemenea, ideea de a fi prins in rutina unei casatorii, il sufoca. Foarte rar veti intalni Gemeni cu casnicii frumoase, iar in cazul fericit in care intalniti unu secretul casniciei sale consta in detasarea partenerului, sau de o viata sociala activa si stimulanta. Ideea rutinei, a lucrului pe care il repeti zi de zi, ceas de ceas, pe tot restul vietii ii da fiori reci pe sira spinarii.

Atat in cazul doamnelor Gemeni,cat si al domnilor Gemeni, ne permitem un sfat amical pentru toti partenerii lor: nu incercatisa ii posedati, sa ii considerati proprietatea dumneavoastra. In cazul in care faceti aceasta greseala, briza placuta de vara care adie se va transforma instantaneu intr-un uragan de gradul 20, care va matura totul in cale si va fugi cu viteza luminii. Incercati sa acceptati faptul ca aveti un partener care iubeste libertatea mai presus de orice si pe talerul celalalt al balantei va situa stimularea mentala, jocul, harjoneala cerebrala.
Ca prieteni cu siguranta v-ati ales un bun sfatuitor in postura unui Geaman. Zodie cosmopolita, care se misca cu lejeritate in toate tipurile de cercuri sociale, Geamanul acumuleaza o experienta de viata considerabila inca de la o varsta frageda. Cu o putere deosebita de a patrunde pana in adancul lucrurilor, de a analiza intr-o secunda si de a sintetiza in urmatoarea, va poate prezenta punctul nevralgic al unui conflict cu detasarea unui magistrat. Ascultati-i parerea,insa nu ii cereti sa va si solutioneze problema, pentru ca se va plictisi foarte repede.

Dupa aceasta expunere a catorva din complezele caracteristici ale nativilor Gemeni, va voi prezenta mai jos, asa acum am procedat si in cazul zodiilor Berbec si Taur si horoscopul vesel. Acest horoscop vesel al Gemenilor este preluat de pe situl www.brasovultau.ro .Speram sa va placa, asa cum mi-a placut si mie.

Simbol: Gemenii. Probleme la patrat. Vorbe cu dublu inteles. Viata dubla. Inselatori. Dubleaza-ti placerea – si chinul.
Element: Aer. Aerul Gemenilor este ca briza nesuferita de la malul marii care ridica nisipul de pe plaja. Te face sa iti strangi ochii si sa nu poti sa vezi bine ce se intampla in jur. Cuvintele dulci ale Gemenilor sunt renumite pentru mai multe lucruri decat sexul la telefon.
Calitate: Mutabil. Gemenii sunt echivalentul uman al unei usi batante. Sa jonglezi cu cinci sau sase amante, o nevasta si doua relatii de lunga durata cere mult talent.
GEMENI (21 mai – 20 iunie)
Guvernator: Mercur, zeul inselatoriei si al smecheriilor. Cea mai rapida gura si cea mai redusa atentie din univers.
Activitate preferata: Sa ajunga la concluzia gresita (o, daaaaa).
Carte preferata: “Cum sa faci pe oricine sa fie de acord cu orice zici”
Model in viata: Diavolul tasmanian.
Idol romantic: James Bond.
Slujba ideala: ziarist la un tabloid.
Prima intalnire ideala: Trei prieteni/e foarte buni/e care il/o adora si se felicita reciproc toata noaptea pentru norocul lor incredibil.
Fraza tipica: Pentru ca vreau.
Fraza de agatat: Ai citit vreo carte buna in ultima vreme?
Parte a corpului: Degetele. De obicei rupte de la cat de mult gesticuleaza.
Zona erogena: Mainile. Sex cu mainile. Catuse.
Ciudatenie sexuala: Faceti dragoste. Gemenii se gandesc la munca, la o noua dragoste sau la o fosta iubire.

CARACTERISTICI
- Sa fii cu un Geaman este ca si cum ai fi invitat permanent la petrecerea Palarierului Nebun.
- Personalitatile lui multiple nu se anihileaza, ci colaboreaza pentru a te innebuni mai tare.
- E smecher, nu intelectual. E aburitor de profesie, exact inversul filosofului. Vrea sa fie in cercurile selecte. Ii place sa se laude cu persoanele importante pe care le cunoaste.
- E capos, nu independent. Vrea libertate, in felul in care vor adolescentii libertate. Prea ocupat sa se razvrateasca pentru a mai asculta si alte puncte de vedere.
- Ii lipseste gena obiectivitatii, ca atare o sa refuze orice alta opinie care nu e a lui ca fiind valida.
- Daca te apuci sa te certi cu el, o sa ai de-a face cu un interogatoriu care l-ar face sa cedeze pe un spion bine antrenat. In eventualitatea ca o sa castigi disputa, o sa iti replice: „Asta incercam si eu sa iti zic.”
EL
Irezistibil, haios, independent, genul de talhar romantic care are doctoratul in flirt. Poate sa gateasca o cina exotica, sa te danseze toata noaptea apoi sa iti povesteasca o varianta incantatoare a miturilor legate de stelele pe care le priviti… DAR:
- O sa incheie evenimentele susmentionate telefonand altor 3 tipe pentru a-si da intalnire cu ele, cand tu crezi ca e in bucatarie sa iti mai aduca ceva de baut.
- E un animal afemeiat cu limba dulce, innebunit dupa petreceri, in cautare urmatoarei victime.
- Sufera de atractie fatala pentru fetele frumusele. Exista Gemeni fideli, dar sunt mai rari decat Sagetatorii timizi.
- Are nenumarate hobby-uri, o mie de cariere posibile si un grup de prieteni care seamana cu o mini-adunare a ONU.
- chestii intelectuale pentru el = ”cine stie castiga” si sa isi amuze prietenii umilindu-te in public.
- E rece si calculat, arivist gata sa te ceara in casatorie la prima intalnire daca adulmeca bani. Adevarata si singura lui pasiune este sa fie distrat de cineva.
- Nu e persoana potrivita daca vrei sa va vedeti in fiecare seara, sa povestiti sau sa va uitati la TV impreuna.
- Partea buna a situatiei e ca macar nu o sa te plictisesti, desi o sa vina sa iti iei campii.
EA
Spirit si inima generoasa, mereu inconjurata de prieteni. Cauta un tip original si ocupat care sa nu vrea sa o lege de maini si de picioare. Distractiva, isteata, iubitoare si vesnic curioasa. Poate sa se imparta cu succes intre responsabilitatile din familie, cariera si casa… DAR:
- De obicei hobbiurile ei constau in alti barbati.
- E versiunea feminina a cuceritorului de profesie. Nu are nici un stres in a folosi sexul ca sa obtina ceea ce vrea.
- Este principalul ei dusman si atrage barbati la fel de superficiali ca si ea. Alearga dupa cai verzi pe pereti si in acelasi timp isi cauta un tatic.
- Are multe interese, care depind in principal de starea in care se afla si de oricine/orice a tarat acasa pentru a examina, testa sau a se indragosti.
- Adora sa barfeasca. Ii place sa creada ca are talente de detectiv. Poate sa tina un secret, dar nu se poate abtine sa nu impartaseasca o barfa picanta, mai ales daca o face pe ea sa dea mai bine prin comparatie.
- Traieste ca sa indrepte lucrurile, inclusiv pe nefericitul care ii e alaturi. O sa fie ceva timp afectuoasa si devotata, asta inainte sa inceapa procesul lung si chinuitor prin care o sa vrea sa il transforme in barbatul viselor ei. Respectivul ar trebui sa se astepte la carti, CD-uri, sfaturi, sedinte de terapie si exemple din propria ei viata. O sa ii gaseasca o casa, un terapeut si un balamuc in care sa il interneze si de la care asteapta rapoarte zilnice cu privire la progresul facut in experimentul de a-l schimba.
- “Viata e o petrecere si multi fraieri mor de foame” e una din filosofiile ei in viata.
Cum il depistezi: E destul de greu de reperat individul. O sa fie chiar langa tine vorbind pentru ca in doua secunde sa dispara in ceata ca magarul. Ceea ce si este. Trebuie sa recunoastem ca e destul de dezavantajos, mai ales cand incerci sa tragi cu pusca dupa el.
Unde il gasesti: La talk-show-uri, la psihiatru, vorbind la telefon cu mesageria vocala sau robotul care anunta ora exacta, la McDonalds, purtand o discutie foarte interesanta cu interfonul de la drive-in. Adica oriunde poate avea o conversatie care sa nu implice vreun atasament emotional.
Cum il intrigi: Nu ii cere sa fie constant, fidel, atent la nevoile tale sau sa iti tina companie. Nu il intreba unde se duce sau cand se intoarce. Si nu il intreba niciodata ceva mai profund emotional decat „Ce faci?” sau „De unde ti-ai luat pantofii?”
Prima intalnire: Simte-te bine. Chiar o sa fie atent la persoana ta, pentru ca inca nu s-a plictisit de tine. Pentru a mentine respectivul interes viu, incearca sa nu porti ceva mai interesant decat esti tu.
Cand o faci: Cat mai repede posibil. De cate ori ai ocazia sa te culci cu mai multe persoane deodata care locuiesc in acelasi corp? Pentru ca toate persoanele dintr-un Geaman o sa participe la actiune. Mai ales ca in felul asta nu o sa trebuiasca sa se ataseze prea tare de tine pentru ca, de fapt, te culci cu altii.
Cand ii pui intrebarea: Uneori, o sa il vezi ca este destul de interesat de relatie. Cum ar fi rarele momente cand isi aduce aminte de numele celor 3 copii ai vostri fara sa se uite pe hartiuta pe care le-a scris. Asta e un moment destul de bun ca sa il pui sa se insoare cu tine, daca nu vrei ca progeniturile sa te urasca pentru ca nu te-ai maritat cu tatal lor cat timp erau in viata. Doar nu astepta pana sa spuna numele potrivit fiecarui copil fara sa triseze, pentru ca ar fi exagerat.
Daca iti da papucii: Nu inseamna ca nu te mai place, pur si simplu a uitat cine esti. Daca chiar il vrei inapoi (intreaba-te bine inainte), planuieste o intalnire „din greseala”. O sa fie foarte interesat, mai ales ca ii pari atat de cunoscuta, sigur te stie de undeva, dar nu isi mai aduce aminte de tine. Ceea ce inseamna ca o sa o luati de la capat…
Daca il flituiesti tu: Geamanul o sa descopere dintr-o data ca esti femeia vietii lui, fata de care are sentimente profunde. Pe care le-ai ranit. Ingrozitor. Irevocabil. Inima lui zace in bucatele pe pamant. Sufletul lui e deja in iad. Viata lui e lipsita de sens. Cum ai putut sa ii faci asta, tu, chiar tu… da… tu… tu… cum ziceai ca te cheama??
Cum ii faci fata?
- Gemenii au nevoie de comunicare.
- E foarte important sa ii asculti.
- Ii potolesti daca ii scoti la o tura prin oras.
- Lauda-le ideile.
- Iau foc daca te faci ca stii ceva care ei nu stiu.
Cum se inteleg cu altii?
Pariaza pe: Berbec, Leu, Balanta, Varsator.
Doar prieteni: Gemeni, Sagetator.
Trage-ti un glont in cap acum: Fecioara, Scorpion, Pesti, Taur, Rac.
Oaia neagra: Capricorn.

Zodia Gemenilor, partea I



Zodia Gemenilor este al treilea semn zodiacal si este asociata cu casa a treia a horoscopului (casa comunicarii, a drumurilor scurte, a fratilor si surorilor).
Simbolic este asociata cu constelatia Gemenilor, iar mitologic cu Castor si Pollux sau al Dioskouroi- lor sau Dioscuri- lor , cum au mai fost supranumiti.
Se spune ca mama lui Castor si Pollux ar fi fost Leda, sotia regelui spartan Tyndareos.Intr-o zi, vrajit de frumusetea Ledei, Zeus s-a transformat intr-o lebada, pentru a o seduce. In aceeasi noapte Leda si-a indeplinit si indatoririle de sotie, cu Tyndareos. Ca urmare a acestui lucru, Leda a dat nastere la doua oua, din care au iesit 2 perechi de gemeni.
Dintr-un ou Pollux si Clitemnestra (cea care va deveni mai apoi sotia lui Agamemnon) si din celalalt ou au iesit Castor si Elena
(cea care va fi "marul discordiei" din razboiul troian). Dintre cele doua oua, numai unul l-ar fi avut ca tata pe Zeus, iar copilul nemuritor era Pollux. Castor si Pollux au fost un exemplu de vitejie, realizand o multime de fapte care au intrat mai apoi in legendele locale: au participat la expeditia argonautilor, au participat la vanatoarea mistretului din Calydon, au initiat chiar si o expeditie de eliberare a surorii lor Elena, rapita de Tezeu.( aici se cuvine sa facem cateva precizari. Elena a fost rapita in copilarie de Tezeu, dar a fost eliberata de frati isai Phollux si Castor. Insa aventurile Elenei nu s-au sfarsit aici, ea a fost rapita mai apoi de Paris, eveniment ce a declansat razboiul troian)
Intr-o zi s-au confruntat cu Idas si cu Lynceus, iar in timpul luptei Castor a fost ucis. Pollux, grav ranit, este ridicat la ceruri de Zeus si i se ofera nemurirea, pe care o refuza, daca nemurirea ar fi insemnat sa nu isi mai vada niciodata fratele, pe Castor, muritor, aflat in Infern.
Zeus este impresionat de gestul lui Pollux si ii imparte nemurirea cu Castor, trebuind ca, din acel moment o zi sa ramana in Olimp si o zi in Infern. Sunt considerati a fi patronii marinarilor, carora le apar sub forma focului Sf.Elmo.
(focul Sfantului Elmo, explicatie preluata din Wikipedia- www.wikipedia.ro-: Focul Sfântului Elmo - apare în orele premergătoare orajelor (descărcărilor electrice) pe vârfurile ascuţite. În conditiile în care câmpul electric al atmosferei are valori mari, se produce un flux de electroni ce dau o anumită luminozitate. Fenomenul este cunoscut încă din Antichitate şi constă în apariţia unei străluciri intense, asemănătoare focului, în jurul obiectelor înalte şi ascuţite, cum sunt clopotniţele sau hornurile castelelor sau chiar vârfurile muntoase. Apare şi la capetele elicelor şi la vârful aripii, parbrizului carlingii şi botului avioanelor care zboară în atmosferă cu ninsoare uscată, cu cristale de ghaeaţă sau în zonă cu furtuni. Ca aspect, se prezintă ca nişte jerbe de scântei foarte subţiri, albe-violete, de obicei cu lungimea până la 20 de centimetri.Fenomenul a fost observat deseori de marinari în timpul furtunilor, când "focul" apărea de-a lungul catargelor corăbiilor. De aceea poartă numele sfântul Elmo. Sf. Elmo este varinata italiană a numelui Sf. Erasmus, patronul marinarilor din Marea Mediterană, care, în mod tradiţional, este considerat ca protector al acestora. La munte de cele mai multe ori luminile lipsesc, însă fenomenul se aude şi se simte: descărcările electrice produc trepitaţii ale aerului, ca un zumzăit de albine, corpul este invadat de o curioasă senzaţie şi părul de pe cap se ridică la verticală.)

In astrologie, zodia Gemenilor este un semn de aer, mutabil, extrovertit. Acest semn zodiacal este guvernat de Mercur.
In acest punct ar fi de dorit sa va oferim si cateva date despre planeta Mercur, din punct de vedere astronomic dar si mitologic.
In primul rand, din punct de vedere astronomic, este planeta cea mai apropiata de Soare, si are o miscare orbitala de 88 de zile. De pe Pamant paote fi vazuta imediat dupa apusul Soarelui, pentru ca cea mai mare elongatie fata de soare este de 28,3°.Despre aceasta planeta se stiu foarte putine lucruri, si singura nava spatiala care s-a apropiat de Mercur a fost Mariner 10, in anii 1974-75.
In Mitologie, Mercur este rodul impreunarii dintre Zeus si cea mai mare dintre pleiade, Maia Maestas (luna Mai ii este dedicata acestei pleiade). Mercur este cunoscut si sub numele de Hermes. Hermes ( Mercur) era un mesager al zeilor din Olimp, fiind investit cu numeroase calitati. La inceput era considerat ca fiind ocrotitorul turmelor şi al cirezile; apoi, venerat în cetăţi, este zeul negustorilor greci, un zeu călător, atlet, patron al jocurilor şi exerciţiilor gimnastice, protector al memoriei şi al şcolilor, paznicul sacru al drumurilor şi porţilor de acces, Mercur a ajuns patron chiar şi al hoţilor, dar şi simbol al forţei profetice (întrucât el dirija spre oameni visele premonitorii emanate de Zeus). În plus, ar fi fost şi zeu al vântului, de unde, după unii interpreţi, ar deriva funcţia sa principală, de mesager al Olimpului.Intr-o opera se afirma despre Mercur ca este singurul zeu care nu poate dormi noaptea, pentru ca trebuie sa duca sufletele in lacasul lui Pluton.

compatibilitatea taur pesti


Sincer? Intai sa desfacem sampania si apoi sa discutam despre compatibilitatea Taur- Pesti. Pentru ca este unul dintre putinele cazuri fericite in care exista intelegere si pace sufleteasca pe toata linia.
Taurul este guvernat de planeta Venus, planeta frumosului si a iubirii.
Pestii sunt guvernati de Jupiter, planeta norocului si de Neptun, plantea fantaziei , a iluziei a dragostei mistice. Cand cele trei planete se intalnesc, adica dragostea cu iluzia si norocul, mai poate ramane loc de comentarii? Noi zicem ca nu, semnificatia celor trei planete vorbind de la sine.
Amandoi nativii prefera stabilitate si armonia in locul agitatiei si stressului oferit de societatea moderna. Pestii sunt semnul zodiacal cel mai greu de analizat, pentru ca au propriul lor sistem de valori.
Taurul este infipt cu picioarele in realitate. Taurul nu este o zodie pretentioasa. Pentru a fi fericit are nevoie de un cuibusor frumos decorat, de securitate emotionala si frumusete. Pestii vor comfort, liniste, pace sufleteasca si o multa,multa imaginatie. Au nevoie de o relatie in care sa viseze si sa isi creeze propriile lor scenarii. Ambii parteneri nu vor intra in relatie cu gandul sa o incheie a doua zi. Ei sunt facuti sa ramana impreuna, umar langa umar, infruntand vicsitudinile vietii. Cei doi nativi isi pot oferi multe unul altuia: Taurul il poate invata pe Peste sa fie mai ancorat in realitate, sa coboare cu picioarele pe pamant. Pestele il poate invata pe Taur sa isi foloseasca imaginatia, sa invete sensul cuvantului “fantazie”. Iar de aici pana la misticismul unei intalniri din dormitor intre Taur si Pesti este dor un pas. Taurul va aduce in dormitor senzualitatea, iar Pestele va aduce exotismul si fantazia.
De asemenea, imaginatia deosebita a Pestilor si capacitatea de munca neobisnuita a Taurului ii poate face parteneri de afaceri perfecti. Pestii propun un plan, Taurul il va duce la indeplinire apoi vor imparti beneficiile.
In acest moment insa nu ne mai ramane decat sa tragem cortina peste aceasta frumoasa poveste de dragoste, pentru ca in acest caz nu putem vorbi prea mult. Va fi suficient sa priviti chipurile celor doi nativi cand veti intalni aceasta pereche, iar ele vor vorbi de la sine.

Compatibilitatea Taur- Varsator


Daca vrem sa ne imaginam o pictura moderna, am putea avea urmatoarea viziune: Taurul, masiv, lent, tinand in mana o plasa de prins fluturi , iesind la vanatoare de .... vant. Va avea succes la vanatoare? Noi va spunem un DA hotarat. Pe vant cu siguranta nu va reusi sa il prinda, insa experienta va acumula cu duiumul.
Revenind la lucruri serioase, adica la astrologie, ne putem intreba retoric: Ce pot avea in comun Taurul rational, centrat pe acumularea de posesii materiale, realist pana la cer si innapoi si Varsatorul care este cel mai progresist semn al zodiacului, umanitar, excentric, inovator ? Noi nu ne aventuram sa dam un raspuns, va lasam pe dumneavoastra sa ne spuneti. Ei, dar totusi va dam un indiciu. Este vorba de AMBITIE. Ambii vor sa ajunga in acelasi punct, dar urmand drumuri diferite. Relatia are sanse de succes NUMAI daca cei doi nativi au o predispozitie innascuta spre evolutie spirituala si accepta cu intelepciune notiunea de compromis.
Ambele semnte sunt extrem de incapatanate. Din acest motiv trebuie sa fie foarte atente sa nu intre in polemici, in discutii contradictorii, pentru ca nici unul dintre ei nu va ceda.
Relatia poate fi comparata cu un concurs intre doi mari incapatanati, care se privesc cu coada ochiului, asteptand ca celalalt sa cedeze. Ei bine, acest lucru nu se va intampla si astfel relatia lor va deveni incetul cu incetul o confruntare continua intre doi titani.
Cand se ajunge la o polemica mai serioasa, cei doi nativi au modalitati total diferite de reactie. Cand este nervos, Taurul, guvernat de planeta Venus (planeta dragostei, a senzualitatii si a materialismului) se comporta asemeni unui semn feminin: urla, tipa, izbeste, isi agita pumnii in aer adresand cuvinte imposibil de reprodus, apoi se potoleste ca prin minune. Varsatorul, guvernat de Saturn ( “marele procuror”, cel care ne coordoneaza lectiile Karmice) si de Uranus ( planeta surprizelor, a rebeliunii) atunci cand este confruntat cu o certa serioasa prfera sa se retraga in sine si sa isi puna scutul tacerii in fata. Acest lucru il va enerva pe Taur care va considera acest comportament ca pe un afront ironic. Si se va enerva si mai mult. Iar Varsatorul se va retrage si mai mult in carapace. Si valsul acesta va continua la nesfarsit.
Taurul este un semn axat pe acumularea de bunuri materiale. Nu este vorba de avaritie, ci de siguranta zilei de maine. Taurul este dispus sa munceasca zile si nopti in sir numai pentru a-si duce la bun sfarsit un proiect din care stie ca va avea ceva de castigat. Varsatorul este un semn al umanismului dezlantuit. Pentru el banii sunt un mijloc de trai, nu un scop in sine. Un Varsator, daca aude ca balena Moby Dick a esuat pe o plaja din Patagonia, ar fi in stare sa se arunce in primul avion si sa sape un sant cu mainile goale in jurul animalului pentru a-l ajuta sa se reintoarca in mare, in habitatul sau natural. Desigur ii va propune si Taurului sa il insoteasca in demersul sau ecologist, insa domnul sau doamna Taur va clatina sceptic din cap si il va intreba sec: cat costa biletul de avion? Avem dusuri in Patagonia? Esti sigur ca Moby Dick va mai trai pana reusim noi sa ajungem acolo? Oare in Patagonia e eradicata holera? Trebuie sa ne facem vaccinuri? Ce boli mai putem contacta? Apa e potabila??? In esenta de ce trebuie noi sa alergam sa salvam balene albastre? Nu e mai simplu sa ne luam un acvariu cu gupy si sa ii hranim?
Varsatorul nostru va privi acest discurs cu gura cascata, apoi va arunca prosopul pe jos,in sens de abandon.
Pe de alta parte Taurul este un semn de pamant,stabil. Are cercul lui micut de prieteni de o viata, cu care merge in aceleasi locuri arhi-cunoscute de ei, in care isi povestesc la nesfarsit aceleasi intamplari. Adica, tradus pentru noi ceilalti: rutina este haina favorita a Taurului. Varsatorul, pe de alta parte adora sa aba cat mai multi prieteni,din toate mediile sociale, pentru ca se poate cobori si urca la orice nivel, fara mari eforturi. Daca ar putea ar iesi in fiecare seara, in alta parte, pentru a se bucura de viata. Acest capitol il va deranja foarte mult pe Taur, care nu va intelege acest comportament cosmopolit si va incerca sa impuna niste reguli. Iar aici a intrat pe un adevarat teren minat, pentru ca unui Varsator veritabil ii poti face orice, insa nu ai nici un drept sa ii ingradesti libertatea.
La capitolul dormitor ce sa mai spunem..... relatia poate functiona o vreme, Taurul este un semn senzual, Varsatorul un semn usor excentric, gata mereu sa vina in scena cu noi si noi fantazii. Ar fi asemanator unui foc de paie, care arde ca o valvataie dar se stinge repede.
In concluzie relatia poate avea succes doar daca ambii nativi vor gasi un scop comun (de exemplu sa isi faca o firma de salvat animalele , in care Varsatorul sa se ocupa de animalutele ranite iar Taurul sa tina contabilitatea) si daca amandoi vor fi dispusi sa faca compromisuri.

horoscop saptamanal, saptamana 25-31 Mai 2009



Berbec
Pana acum a fost o perioada foarte agitata pentru dumneavoastra. Ati avut de finalizat o multime de lucruri, de pus ordine in o multime de proiecte, de discutat mult cu oamenii, deconvins eventualii parteneri de eficacitatea actiunilor dumneavoastra. In sfarsit a sosit si vremea scadentei, cand puteti trage linie si puteti privi viitorul cu incredere. Saptamana aceasta comunicarea va fi cel mai important lucru. Chiar daca Miercuri veti avea parte de ceva dificultati in a relationa cu familia sau chiar daca Joi veti fi prost intelesi de catre cei din jurul dumneavoastra, comunicarea va fi atomul in jurul caruia vor gravita toate celelalte elemente. Vineri si Sambata veti fi exrem de plini de energie. Abia Duminica veti intra in normal si in rutina obisnuita.
In privinta dragostei, dragi Berbeci, saptamana care urmeaza veti fi extrem de rapizi. Veti reusi sa spuneti exact ce trebuie, cand trebuie si cat trebuie pentru
a-l vraji pe interlocutor si pentru a obtine exact raspunsul pe care il doreati.Miercuri si Joi pot aparea tensiuni in cadrul familial si veti prefera sa va refugiati in bratele amicilor, cu care veti iesi probabil prin oras.S au poate veti cadea in patima romantismului si veti urmari niste filme lacrimogene, timp in care veti consuma cantitati importante de servetele. Vineri si pe intreaga durata a weekendului veti avea parte de intalniri de dragoste fierbinti!
In privinta afacerilor, o saptamana care se anunta atat de placuta pe taramul comunicarii si a iubirii cu siguranta va fi fructuasa si la acest capitol. Chiar daca Luni veti demara mai greu, pe intreaga durata a saptamanii veti avea o serie de idei grozave de afaceri.Iar acest izvor minunat, generator de idei va fi cu siguranta remarcat s ide cei din jurul dumneavoastra.
Citatul aptamanii pentru zodia Berbecului : “Să creezi ca un zeu, să porunceşti ca un rege, să munceşti ca un rob!” Constantin Brâncuşi

Taurul

Incepand cu ziua de Luni aveti grija la modul in care va administrati bugetul, precum si la discutiile pe care le veti avea cu o serie de persoane din anturajul dumneavoastra. Mai ales o anumita discutie, cu o persoana cu care nici nu va asteptati sa abordati un anumit subiect va fi deosebit de interesanta si fructuasa! In aceasta perioada, cu cat veti fi mai atent si deschis spre cunoastere, cu atat veti primi mai multe informatii si cu atat mai mult le veti si putea pune in practica. Joi si Vineri veti demara chiar niste proiecte noi si va incurajam sa si solicitati ajutorul celor din jur, pentru ca il veti primi cu siguranta!
La capitolul dragoste, saptamana aceasta vi se vor confirma niste dubii pe care le aveati de mult timp. Daca veti avea insa de luat o decizie privind mersul relatiei dumneavoastra, va sugeram sa asteptati totusi pana Miercuri sau Joi, care sunt cu siguranta cele mai bune zile pentru dragoste de pe intreg parcurul saptamanii viitoare. Un alt element extrem de favorizat va fi socializarea. Veti iesi mult, veti vorbi mult, veti cunoaste oameni si locuri noi. Saptamana aceasta nu veti porni in noi cuceriri , ci dimpotriva, va fi o saptamana linistita la acest capitol, in care mai degraba veti iesi pe la o terasa cu amicii si veti discuta despre orice in lumea asta.
Citatul aptamanii pentru zodia Taurului: “Este păcat că singurul lucru pe care un om îl poate face opt ore este să muncească. Nu poate să mănânce opt ore; nu poate să bea opt ore; nu poate să facă dragoste opt ore.”-William Faulkner

Gemeni

Incercati sa nu va auto–sabotati! Va rugam noi mult de tot, inca de Luni incercati sa faceti un efort si sa va focalizati pe ceea ce aveti de facut. Faceti-va un program scris pe hartiuta, in care sa colorati frumos orele la care veti avea diverse intalniri sau contacte. De asemenea faceti pauze regulate, in care incercati sa faceti cateva exercitii de respiratie: stiti, banalul inspira–expira, inspira-expira chiar da roade in astfel de situatii! Aveti nevoie de concentrare cu orice pret in aceasta perioada, altfel veti comite greseli destul de grosolane.
Saptamana aceasta,totusi, are si cateva puncte bune. Unul dintre ele va fi o extraordinara capacitate de adaptabilitate la orice lucru nou, cu care va veti uimi audienta. Si un alt lucru pozitiv va fi capacitatea de a asimila extrem de usor orice noua informatie.
Joi si Vineri va recomandam sa va puneti un fermoar la gura, sa il ridicati si ca sa fiti sigur ca nu veti vorbi in plus puneti chiar si un lacat. In aceste doua zile _ Joi si Vineri – veti spune vrute si nevrute, va fi o adevarata incercare pentru dumneavoastra in privinta comunicarii. Amintitiva zicala ”orice pasare pre gura ei piere” si luati aminte la ea ori de cate ori veti dori sa dati o replica.
Insa ca in orice lucru tensionat, exista si bonusuri. Saptamana aceasta veti primi un bonus consistent in privinta dragostei. Veti incerca sa faceti noi cuceriri. Miercuri si Joi s-ar putea sa fiti oarecum inchistati, morocanosi, insa Vinerea si intreg weekendul viitor nu arata rau deloc, veti fi amuzant,vorbaret, placut anturajului.
Citatul aptamanii pentru zodia Gemenilor: Sunt atat de inteligent ca, uneori, nu înteleg un singur cuvant din ceea ce spun. Oscar Wilde

Rac


Niste evenimente pe care nu le anticipati va vor lua prin surprindere si vor da o nota de surpriza, tensiune, aventura acestei saptamani. Nu va veti confrunta cu autaritatile in aceasta perioada, insa veti fe incarcati pana peste cap cu 1001 de alte probleme.
Sunteti ocupat, aveti lucruri importante de rezolvat. Aveti grija insa cum va manifestati aceasta nerabdare, pentru a nu fi prost interpretati de ceilalti. Uneori a fi sincer in afirmatii ii poate afecta pe cei din jur. Acuma nu va indemnam sa mintiti frumos, ci doar atunci cand spuneti adevarul incercati sa il ambalati
intr-un mod in care nu ii va afecta pe interlocutorii dumneavoastra.
La jumatatea saptamanii viitoare va veti confrunta cu o adevarata furtuna emotionala si de asemenea veti avea parte de o gramada de noi propuneri, noi inceputuri, lucruri la care nici nu v-ati imaginat vreodata ca veti ajunge sa le faceti.
Vineri si Sambata nerabdarea va atinge cote maxime. Incercati sa va canalizati toata aceasta energie intr-o directie constructiva, spre ceva care va putea lasa urme si despre care se va putea vorbi mult timp de acum incolo. Duminica aveti dezlegare sa reveniti in matca dumneavoastra.
In dragoste lucrurile se precipita inca de Luni. E timpul sa iesiti din cochilia dumneavoastra si sa luati dragostea in brate. Daca veti avea putin mai mult curaj sa abordati persoana de care sunteti interesati, vor putea iesi numai lucruri bune din asta.
Zilele in care puteti da lovitura sunt Miercuri si Joi, cand veti putea pune in miscare tot angrenajul complicat al abordarii tactice a unei persoane de care va simtiti atras. Sunteti plin de emotii,dar emotii constructive.In plus astrele va vor face foarte atractiv domnule sau doamna Rac. Prin urmare beneficiati de aceasta perioada si treceti la fapte.
Citatul saptamanii pentru zodia Racului: Fii curajos. Asumati riscuri. Nimic nu poate inlocui experienta.- Paulo Coelho

Leu

Saptamana asta, nu are nici un rost sa cercetati starea vremii uitandu-va pe fereastra. In privitna dumneavoastra, va spunem noi prognoza meteo: va fi CANICULA!!!!.Prietenii si diverse extra activitati va vor asalta literalmente si veti fi extrem de fericiti sa va aflati in centrul atentiei.Asa cum se va intampla si cu celelalte zodii, la jumatatea saptamanii, adica Miercuri si Joi veti fi placut surprinsi sa fiti abordati in niste chestiuni legate de dragoste, aventura, relatii.
Vineri si pe intreaga durata a weekendului veti avea parte de o multime de nopti albe in dormitor, alaturi de persoana iubita.
La servici lucrurile vor fi dinamice si veti putea sa va puneti planurile in practica. Incercati insa sa nu deveniti aroganti cu cei din jur, pastrativa calmul si numarati pana la zece inainte de a da o replica dura unei persoane agasante. Nu se stie niciodata cum se invarte roata lumii si o persoana pe care ati jignit-o la un moment dat, voluntar sau involuntar, sa va devina sef. Deci atentie la modul cum va adresati saptamana aceasta celor din jur, pentru ca va avea repercusiuni pe termen lung.
Citatul saptamanii pentru zodia Leului: “Drumul spre Iad este pavat cu intentii bune.”- Karl Marx

Fecioara

Saptamana aceasta este extrem de interesanta pentru dumneavoastra, domnilor sau doamnelor Fecioare. Va fi ori buna, ori rea, alba sau neagra, insorita sau ploioasa si nu va exista nici o cale de mijloc.
Mai ales Luni si Marti vor fi niste zile albe sau nege, in care nu veti putea face nici un compromis. Nici macar cel mai mic compromis. Daca vor fi bune sau rele aceste zile depinde numai si numai de dumneavoastra. Aveti grija la modul in care comunicati, si dati o mare importanta detaliilor.
Miercuri si Joi in special detaliile vor fi extrem de importante. Saptamna aceasta veti fi pus sub lupa in familie. Veti fi analizat, judecat, intors pe toate partile de matusi, unchi, bunici, parinti, frati si surori, pana cand nu veti mai suporta sa fiti tratati ca un obiect ciudat, veti arunca totul si veti iesi afara cu prietenii ca sa scapati de sresul familial.
ineri si Sambata veti fi mai flexibili, pentru ca lucrurile vor iesi cu adevarat de sub control. Asemeni unui rau iesit din matca, noi evenimente se vor precipita spre dumneavoastra si nu aveti ce sa faceti, decat sa va lasati dus de curent. Daca veti incerca sa opuneti rezistenta nu veti reusi decat performanta de a va inneca. Duminica este o zi deosebita, tot ce aveti de facut este sa va bucurati de linistea si impacarea care va va cuprinde.
Saptamana aceasta serviciul va va da destule batai de cap si veti fi focalizat foarte mult pe notiunea de munca, lucru si noi doar va spunem: tot saptamana aceasta, in timp ce dumenavoastra veti trabalui harnic precum o albinuta, pe langa voi va trece o persoana pe care cu siguranta nu veti dori sa o lasati sa isi continue drumul: deci lucrati, focalziati-va pe servici insa din cand in cand mai aruncati cate o privire prin jur.
Miercuri si Joi sunt niste zile extrem de favorabile pentru a socializa si pentru a va face remarcati de cine trebuie (pe taramul dragostei). In cazul in care aveti vreo noua idee romantica, va sugeram sa luati taurul de coarne acuma si sa treceti la fapte, atata timp cat astrele sunt de partea dumenavoastra. Bafta in demersurile dumneavoastra amoroase, aveti mari sanse sa reusiti ceea ce v-ati propus.
Citatul saptamanii pentru zodia Fecioarei: Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur! Immanuel Kant

Balanta

Saptamana care urmeaza se profileaza la orizont asemenea unui cavaler, calare, care poarta un steag mare pe care este inscriptionat cu litere de-o schioapa: DRAGOSTE! Inca de la inceputul saptamanii veti fi abordat- spre marea dumneavoastra surprindere- de o persoana pe care o placeti. Aceasta va face tot posibilul sa gaseasca un subiect comun de conversatie cu dumneavoastra, despre planuri de viitor, despre sperante si vise. Nu ezitati si dati frau capacitatii dumneavoastra deosebite de a discuta cu ceilalti si de a-i face sa se relaxeze in prezenta dumneavoastra. Miercuri si Joi vor fi niste zile mai ocupate putin, deoarece la servici se vor ivi o serie de activitati care trebuiesc finalizate. Insa in principiu in aceasta saptamana va trebui sa va canalizati mai degraba pe cei din jur. Mai ales Duminica este o zi foarte buna pentru socializare. Cu cat veti fi mai atent si mai receptiv la ce se intampla in jur, cu atat mai bine va fi pentru dumneavoastra.
Asa cum am precizat in debutul prezentareii noastra, e o saptamana propice in a lua legatura cu o persoana de care va simtit atras. Daca lucrurile debuteaza in directia corecta Luni si Marti, punctul culminant va fi atins weekendul viitor, cand veti trece la fapte. Va dorim mult succes in aceasta directie. Si nu uitati: de multe ori conteaza drumul, nu finalitatea lui. Prin urmare nu va faceti planuri marete pentru viitor, ci doar bucurativa de ce va aduce clipa, pentru ca in aceasta perioada astrele va surad si va vor aduce multe lucruri frumoase.
Citatul aptamanii pentru zodia Balantei: “În dragoste, singura victorie este fuga.” Napoleon Bonaparte

Scorpion

Saptamana aceasta va recomandam sa fiti foarte atenti la orice detalii ar putea fi demne de luat in seama, dragi scorpioni. Va paste riscul unor amenzi sau poate scadentele va bat la usa. Marti mai ales mergeti cu ochii in patru. Miercuri va puteti baza foarte mult pe intuitia deosebita, care este una din caracteristicile zodiei dumneavoastra. Ascultativa instinctele, acestea nu gresesc niciodata.
Joi veti avea prilejul sa iesiti intr-un loc select, poate la invitatia unor prieteni. Insa din pacate Vineri si Sambata nu vor fi cele mai fericite zile pentru dumneavoastra. Veti fi luati prin surprindere de o veste, si nu una dintre cele mai placute. Insa din fericire Duminica este ziua dumneavoatra, in care lucrurile vor reintra in normal. De asemenea, saptamana aceasta nu este chiar cea mai recomandata pentru dragoste. Vor fi perioade de tacere pe care nu le veti putea intelege, iar nesiguranta in care va arunca partenerul este cea mai grea tortura pentru dumneavoastra, care iubiti ordinea si linistea. Lucrurile s-ar putea detensiona Miercuri si Joi, insa pentru foarte scurta durata. Aceste zile ar putea fi comparate cu razele de soare care uneori strabat patura de nori pe timp de furtuna. Prin urmare in aceasta saptamana incercati mai degraba sa o petreceti in solitudine si sa va acordati timpul necesar pentru reincarcarea bateriilor.
Citatul saptamanii pentru zodia Scorpionului: “Un pic de sinceritate este un lucru periculos, o doza mai mare de sinceritate este absolut letala.” Oscar Wilde

Sagetator

Saptamana aceasta veti fi atras de problemele filosofice ale vietii. De regula cu totii intram pe aceasta panta atunci cand suntem distrati, neatenti si facem greseli. Si cand gresim mereu incercam sa aruncam vina pe ceilalti, sa spunem: "ei,asta-i viata, ma rog, se mai intampla". Insa nu va ascundeti in spatele filosofiei atunci cand gresiti. Neatentia nu este o sursa de disipare ,ci poate fi rezultatul oboselii accentuate acumulate in ultimul timp, al stresului la care ati fost supus in ultima perioada.
Miercuri si Joi veti fi mai putin distrat si va veti focaliza ,pentru o foarte scurta perioada, pe proiectele dumneavoastra ardente.
Insa bonusul va fi adus Vineri si Sambata, cand probabil veti pleca fie intr-o scurta drumetie, intr-o plimbare, la o terasa cu prietenii.Oricum Dumnica va recomandam mai degraba sa stati in casa, pentru ca paote aparea riscul unor accidente neasteptate.
Saptamana aceasta incercati pe cat puteti sa stati deoparte de raza de actiune a partenerului dumneavoastra sau a persoanei iubite. Veti fi cu capul in nori intr-o atat de mare masura, incat nu veti face decat sa ii enervati, sa ii iritati, iar de aici pana la o cearta serioasa nu este decat un singur pas. Prin urmare in aceasta saptamana va recomandam domnilor si doamnelor Sagetatori sa va focalizati pe muncile de rutina si sa va limitati la un telefon de complezenta cu persoana care va este draga. Cele mai recomandate zile pentru discutii romantice, iubire si diverse intalniri sunt Vineri si in weekendul viitor.
Citatul saptamanii pentru Sagetator: “Toate lucrurile ce ne irita la altii ne ajuta sa ne cunoastem si sa ne intelegem mai bine pe noi insine.” Carl Gustav Jung

Capricorn

Saptamana aceasta veti promite o groaza de lucruri. Si chiar va veti tine de cuvant. Daca veti spune cuiva ca in ziua cutare,la ora cutare va veti prezenta la intalnire, chiar asa va fi: veti aparea zambitor la minutul si secunda promisa si ii veti surprinde pe toti prin acest comportament de-a dreptul nemtesc. Din pacate pentru dumneavoastra, cel putin Luni si Marti numai dumneavoastra veti adopta acest tip de comportament. Ceilalti- veti fi surprins sa constatati, vor fi de-a dreptul cu capul in nori, lucru care va va irita putin.
Miercuri si Joi acest comportament haotic, al celor din jur va va deranja de-a dreptul si veti incepe sa fiti mai artagos si critic. Vineri si Sambata, o parte din anturajul dumneavoastra va va dezamagi prin comportamentul lor sau prin vorbele pecare le vor arunca fara sa gandeasca de doua ori innainte. Incercati sa nu ii judecati, pur si simplu nu este o regula ca dumneavoastra sa rezonati la toate nivelurile cu cei din jur. In weekendul viitor incercati sa meditati mai degraba la suisurile si coborasurile vietii, la metafizica, ezoterica si orice alta stiinta de frontiera doriti, pentru ca realmente veti fi atras de astfel de domenii in aceasta perioada.
Citatul saptamanii pentru zodia Capricornului: Toti se gandesc sa schimbe lumea, dar nimeni se nu gaseste sa se schimbe pe sine. (Lev Tolstoy)

Varsator

Saptamana aceasta, dragi Varsatori veti fi mai mult decat indragostiti. Veti fi asemeni unui curcubeu de sentimente, se va combina dragostea cu pasiunea cu aventura cu bucuria ,cu veselia si energia.
Luni si Marti veti fi axati pe dragoste si nu va veti asuma obligatiile necesare la servici. Insa responsabilitatile va vor bate la usa si ziua de Miercuri va rearunca in rutina obisnuita, cu activitati la scoala, facutlate, servici.
Joi probabil veti avea chef de o mica escapada cu prietenii, insa Vineri si Sambata veti fi foarte focalizati pe relatia dumneavoastra cu persoana iubita. Duminica veti pune dragostea in cui si va veti apuca serios de treaba si de punearea in aplicare a unor planuri indelung gandite.
Citatul aptamanii pentru zodia Varsatorului: “Să-ţi spun ce este dragostea adevărată. E credinţă oarbă, umilinţă fără preget, supunere desăvârşită, încredere şi dăruire împotriva ta însuţi, împotriva lumii întregi. Dragostea înseamnă să îţi dai inima şi sufletul întreg celui care ţi le va zdrobi.” (Marile speranţe) Charles Dickens

Pesti

O perioada in care veti visa cu ochii deschisi. Dupa o ruptura sentimentala, suferita de curand, ranile ar trebui sa inceapa sa se cicatrizeze. In cazul celor care inca isi mai plang de mila, ii incurajam sa socializeze cat mai mult, sa iasa afara cu prietenii, sa se scufunde in munca. Daca vor alege sa stea in casa si sa isi planga de mila, nu vor face decat sa se simta mai rau. De multe ori insa puterea exemplului este cea mai buna: ce face un calaret care este aruncat din sea? In cazul in care nu si-a rupt un picior , se scutura de praf si incaleca din nou. La fel si dumenavoastra, de multe ori un esec nu este decat un nou drum de ales, unde, la destinatie va potastepta lucruri foarte bune. Prin urmare noi va recomandam ca Miercuri si Joi sa reiesiti la vanatoare, singur sau acompaniat de amici. Este o saptamana propice pentru astfel de lucruri si nu se stie niciodata de unde sare iepurele.
La servici nu avem ce sa va spunem in mod special. Stiti bine, atunci cand se inneaca corabiile intr-o anumita directie nu va mai arde sa va focalizati pe munca decat daca veti face un adevarat efort emotional. Miercuri si Joi veti da dovada de creativitate, iar Vineri si Sambata sunt zile foarte bune pentru planificari de orice natura.
Citatul saptamanii pentru zodia Pestilor: “Pastreaza-ti visele vii. Intelege ca pentru a realiza ceva trebuia sa ai credinta si incredere in tine, viziune, munca, determinare, si daruire. Aminteste-ti ca toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred. ” Gail Devers

Compatibilitatea Taur-Capricorn



Unele cupluri sunt facute sa se destrame a doua zi. Altele sunt facute sa reziste o viata intreaga.
Taurul este un semn de pamant, guvernat de Venus, planeta dragostei si a frumosului, a acumularii de bunuri materiale.
Capricornul, “batranul tap” cum mai este numit, este guvernat de “Marele Procuror “ al zodiacului, Saturn, cel care aduce intelepciunea si incetineala in tot ceea ce facem.
Taurul are nevoie de stabilitate. Saturn i-o ofera cu generozitate.
Capricornul se naste pentru a face cariera, pentru a ajunge in varful ierarhiei sociale si pentru a-i coordona pe altii.
Taurul adora sa fie in compania persoanelor puternice, pentru ca astfel va putea straluci si el, sau ea, la bratul invingatorului.
Dupa aceasta scurta introducere, carei categorii credeti ca apartine cuplul Taur-Capricorn? Celei de-a doua, cu siguranta.
Cand se intalneste un Taur cu un Capricorn, pamantul pare ca se opreste din mers, pasarile canta si bobocii de floare se deschid. Cei doi reprezinta unul din cuplurile stabile, durabile, atat de invidiate de ceilalti.
Ambii au propriul lor limbaj. Sunt persoane practice, preocupati de comfortul material si de securitatea emotionala. Cu siguranta nu fac parte din categoria celor care se arunca cu capul inainte in tot felul de operatiuni riscante, arborand dezinvolt sloganul “ cine nu risca nu castiga”. NU! Cele doua semne de pamant, isi unesc fortele, cantaresc bine beneficiile si dezavantajele oricarui lucru pe care doresc sa il faca si abia apoi trec la fapte. Pentru ei cuvantul “esec” nu s-a inventat inca, tocmai datorita faptului ca analizeaza foarte bine orice actiune pe care o intreprind. Capricornul este un semn introvertit, rezervat, precaut. Taurul este marcat de incetineala, incapatanare. Ambii au o capacitate de munca incredibila atunci cand stiu ca ii asteapta si beneficii pe masura.
Insa la capitolul dragoste, aici avem cateva lucruri de punctat: Taurul este cu predilectie o natura senzuala si sexuala. Capricornul da dovada de multa rezistenta in pat, insa de prea putina imaginatie din punctul de vedere al Taurului, maestru in arta amorului. Taurul trebuie sa depuna eforturi considerabile in incercarea de a-l dezinhiba pe Capricorn si de a-l invata sa se si relaxeze. Insa cand este relaxat, Capricornul poate face adevarate miracole si il poate surprinde pe Taur cu brusca sa dezinvoltura si dorinta de a experimenta orice este nou.
Acelasi lucru il are de facut si Capricornul in viata de zi cu zi, care vizeaza tot angrenajul social pri ncare trebuie sa trecem: sa il invete pe Taur sa se relaxeze, sa se dezinhibeze si atunci cand, dupa o judecata atenta a vazut ca are o oportunitate, sa il dinamizeze si sa il determine sa treaca la actiune.
Ambele zodii au un foarte mare procent de incapatanare interiora. Insa geloziile Taurului sunt asemanatoare cu un fir de nisip in comparatie cu gelozia de care poate da dovada Capricornul. Insa acest lucru nu prea il va deranja pe Taur, care va percepe aceata posesivitate ca pe o forma de iubire si siguranta emotionala.
Prin urmare, am analizat un cuplu care este facut sa dureze (desigur aici intra in discutie si hartile personale , ascendentul, etc) si care are mari sanse de a-si gasi drumul si limbajul comun.