ZODIA RACULUI partea I


Este al patrulea semn al zodiacului si acest semn zodiacal a dat chiar si numele Constelatiei Racului.

In astrologie, Racul este considerat un semn feminin, negativ, introvertit. Este un semn de apa si unul din cele patru semne zodiacale cardinale.(Crucea Cardinala este alcatuita din semnul Berbecului, al Racului, al Balantei si al Capricornului).
Racul este guvernat de Luna, iar datorita faptului ca este al patrulea semn zodiacal, Racul a fost asociat cu Casa a IV-a a zodiacului, casa care ne ofera informatii despre familie, despre radacinile noastre, despre vietile anterioare, despre modul in care ne vom comporta noi ca parinti.

In mitologie, Racul joaca un rol putin important: apare mentionat in cele 12 munci ale lui Hercule. In timp ce Hercule era prins in lupta cu Hydra, ( Hydra era monstrul cu zece capete) mama sa vitrega – Hera, care nu-l placea deloc pe Hercule a trimis un rac pe pamant pentru a-l deranja pe acesta si a-l distrage de la lupta, sperand astfel ca intr-o clipa de neatentie Hercule ar putea cadea prada Hydrei. Racul si-a infipt clestii in piciorul eroului, insa cu mult prea putini sorti de izbanda pentru ca Hercule l-a strivit dintr-o singura miscare pe micutul crustaceu. Cu toate acestea, Hera recunoscatoare pentru gestul eroic al racului l-a transformat intr-o constelatie de pe cer.

Din punct de vedere astrologic, nativul Rac este cel mai greu de definit si seamana mult prea putin cu simbolul zodiei sale; poate doar la tendinta de inchidere in sine in fata problemelor ar exista o oarecare asemanare. Insa, in rest, avem personalitati total diferite ]n randul racilor! Racii pot fi timizi, inchisi in ei, fara initiativa insa, putem intalni si raci colerici, explozivi, implicati in diferite proiecte, care pot fi activi, pot fi intreprinzatori. Din acest motiv ii si gasim in toate tipurile de meserii.
In esenta, nativul Rac este destul de conservator si isi iubeste mult caminul pe care il considera locul sau de retragere, cuibul unde poate sa-si reincarce bateriile atunci cand are nevoie. De multe ori, Racii prefera obscuritatea si din acest motiv apartamentele sau casele in care locuiesc, vor avea fie jaluzele, fie draperii grele care sa creeze acea aura de mister, dar totodata si de confort. Este un loc in care acesti nativi tind sa se simta bine si nu este creat pentru a-si impresiona eventualii vizitatori destul de rari, de altfel. Pentru ca trebuie mentionat faptul ca, nu vrem sa spunem ca Racul este un tip asocial (adica nu-i place sa socializeze cu cei din jur, sa iasa afara, in lume), ci ca este o persoana solitara si in casa lui nu intra decat persoanele in care el are mare incredere pentru ca este considerata, asa cum mai spus, o oaza de retragere doar pentru el.

Racii au o dubla natura. Poti fi morocanosi, pot fi inchisi in sine, timizi si solitari. Uneori pot sa nu scoata la suprafata emotiile si cu greu fac compromisuri insa, in clipa in care un Rac si-a propus un scop si are o destinatie, sa nu va mirati ca va deveni energic, tenace, intuitiv, intelept si uneori chiar siret in dorinta de a-si atinge scopul propus. Pe un Rac nimeni si nimic nu-l poate opri din demersurile sale si, din acest motiv, uneori seamana cu semnele de pamant, care pot da dovada de multa incapatanare atunci cand au ceva de realizat.

In familie, Racii au un caracter total diferit. Daca in societate sunt retrasi, greu de citit, greu de interpretat si, daca se deschid cu dificultate in fata strainilor, in fata celor apropiati arata o alta latura a personalitatii lor : tind sa devina foarte mamosi, empatici si sensibili. Sunt capabili chiar sa se implice in problemele celorlalti datorita faptului ca sunt guvernati de Luna, planeta emotiilor, a mentalului, a informatiilor subliminale in aceasta lume. Evident ca nativii acestei zodii, guvernati de Luna, pot foarte bine sa inteleaga sentimentele celorlati atunci cand isi propun acest lucru. Uneori sunt extrem de visatori si viata lor interioara poate fi dublata de fantezie si de prea multa imaginatie. Acesta este un punct in minus in favoarea lor pentru ca au tendinta sa-si croiasca viata dupa un vis pe care il au din copilarie. De exemplu, pot visa ca pot fi tati perfecti, iar ei de fapt, vor deveni niste soldati in trupele speciale si arareori au timp sa-si vada familia. Sau viseaza ca vor fi sotii devotate sau mame perfecte, iar doamna Rac s-ar putea sa aiba supriza de a ajunge o femeie de afaceri abila si cu greu sa mai aiba timp sa dea si pe acasa sa-i supravegheze pe copii, vazandu-se nevoita sa apeleze astfel la serviciile unei bone. Asadar, tind sa-si croiasca viata dupa un ideal care nu intotdeauna functioneaza.

Sunt mari amatori de arta, de teatru, de literatura si sunt foarte buni gastronomi. Cei mai buni bucatari ii veti gasi in randurile Racilor, pentru ca au un al saselea simt in ceea ce priveste combinarea aromelor mancarurilor. Despre ei se mai poate spune ca au o memorie care impresioneaza – de elefant de-a dreptul. Nu uita niciodata nici cel mai mic detaliu. Chiar daca uneori pot sa-ti dea impresia ca sunt cu capul in nori, de fapt sunt foarte prezenti printre noi.

In ceea ce priveste cariera sunt foarte buni organizatori si este recomandabil sa aiba o pozitie de lider mai ales in functii care tin de relatiile cu tinerii pentru ca au acea capacitate de a-i intelege, de a-i indruma, de a-i dirija in acelasi timp de a reactiona prompt la emotiile lor.

In sanatate, pot aparea probleme legate de retentia de apa, o tendinta spre supraponderabilitate, uneori reumatism.

In ceea ce priveste relatiile personale, de regula sunt un amestec de posesisvitate dictatoriala si romantism exacerbat.

In dragoste incep sa confunde iubirea cu notiunea de a poseda pe cineva si de multe ori partenerii lor tind sa lupte pentru libertatea pe care simt ca o pierd sub clestii Racului.

compatibilitate Gemeni Pesti



Arareori se poate intalni o relatie de prietenie, de iubire, de atractie sexuala, de atractie mentala in care ambii parteneri sa se completeze din plin si sa nu ramana spatii libere in puzzle-ul pe care il numesc relatie.
Pestii sunt un semn de apa profund,emotional, insa este si zodia cel mai greu de inteles din zodiac pentru ca ei rezoneaza cu Universul la un alt nivel si la o alta dimensiune. Sunt atrasi de tot ce este nou, dar in egala masura resping noul cu incapatanare. Sunt ancorati in trecut, insa niciodata nu vor sa recunoasca asta. Sunt sensibili, dar se ascund sub o masca de gheata pentru a se proteja de lumea exterioara.
Gemenii, pe de alta parte, sunt cu capul in nori, zodie de aer, instabila, schimbatoare, cu toane, inteligenta, care devin curiosi foarte repede, dar la fel de repede se si plictisesc de tot ceea ce ii inconjoara si mereu sunt gata sa porneasca noi si noi aventuri.
De ce functioneaza aceste doua contrarii atat de bine si se armonizeaza unul pe altul? Pentru simplul motiv ca Pestele intelege dorinta de libertate a Geamanului, iar Geamanul nu pune foarte mult la inima crizele emotionale ale Pestelui. Amandoi nativii adora varietatea, noutatea si exotismul, insa fiecare percepe aceste concepte la un nivel diferit.
Geamanul este atras de orice obiect stralucitor, asemenea unei nevastuici care vede o moneda de aur pe strada, iar Pestii sunt atrasi de tot ce este nou la nivel sufletesc, la nivel extrasenzorial. Poate si din acest motiv ambii se arunca in o mie si una de proiecte, le gandesc, le studiaza, le demareaza, insa prefera sa ii lase pe altii sa le continue. De asemenea, ambele semne sunt reprezentate de doua glife, deci de ideea de dualitate. Gemenii sunt doua personalitati intruchipate intr-una, iar Pestii sunt, la randul lor, reprezentati de imaginea a doi pesti care privesc in directii diferite.
Incercati sa prindeti aerul cu mainile! Nu credem ca veti reusi. Incercati sa tineti in mana un peste viu pe care abia l-ati scos dintr-un acvariu! In scurt timp acesta va incepe sa se zbata si, cu siguranta, il veti scapa din maini. Solutia? Dati-le libertatea necesara si veti vedea ca in acel moment ei se vor intoarce la dumneavoastra. Exista chiar un proverb care spune cam asa: daca vrei sa fii sigur ca un lucru este al tau lasa-l liber si daca se intoarce la tine a fost pentru tine, daca nu se intoarce, nu a fost menit sa fie al tau. Acelasi lucru se intampla si cu cei doi nativi.
Un alt punct care ii apropie foarte mult este sexualitatea debordanta de care dau dovada ambii nativi – Geamanul, persoana sexuala din dorinta de a experimenta senzatiile oferite de actul in sine, iar Pestii persoane sexuale din dorinta de a li se confirma ca sunt iubiti, ca au pe cineva stabili si ca numai prin acest act cineva isi poate exprima atentia, atractia si dorinta pentru el sau pentru ea. Deci, si in dormitor, lucrurile stau foarte, foarte bine. Condittia este sa existe si varietate pentru ca Gemenii se plictisesc destul de repede in cazul in care se intra pe panta monotoniei.
De asemenea, un alt punct bun pentru cei doi este la nivelul comunicarii. Geamanul vorbeste ca sa fie auzit si ca sa se auda. Pestele vorbeste mai rar insa este un bun ascultator, ceea ce il va incanta din plin pe partenerul sau.
Singurul punct in care pot aparea diverse probleme, ar fi capitolul escapade amoroase. Sa ceri unui Geaman sa-ti fie fidel, ar insemna sa opresti o furtuna de vara cu un navod. E clar ca nu vei avea nici o sansa. Atunci cand intrii intr-un parteneriat cu un Geaman, orice nativ ai fi, trebuie sa intelegi clar si bine ca niciodata nu-l vei avea in totalitate. Iar Pestii, sa nu uitam, sunt nativi ai semnului de apa – posesivi, gelosi, iar in clipa in care se inchid in niste taceri adanci, Geamanul ar trebui sa devina constient ca, intr-un fel sau altul, si-a ranit partenerul. Cu greu un semn de apa iarta infidelitatea, care pentru un semn de aer este un lucru absolut normal si nu intelege unde a gresit. Deci, Geamanul trebuie sa-si aminteasca ca atunci cand a intrat intr-o relatie cu un Peste, acesta asteapta si loialitate din partea sa, pe care, daca nu o va da cu siguranta va fi indepartat din aceasta uniune.
Prin urmare, este o relatie mai mult inclinata spre conceptul de prietenie pentru ca Gemenii sunt dominati de planeta Mercur, a comunicarii, iar Pestii de Jupiter, planeta norocului si de Neptun, planeta iluziei si a iubirii divine. Asadar, ei pot fi foarte buni prieteni, foarte buni parteneri de dormitor, de pat, de amor, insa, daca ar fi vorba sa fie un cuplu stabil, Pestii au mult de lucrat in directia acceptarii faptului ca partenrul lor mai poate calca si stramb, iar Gemenii trebuie sa invete ca uneori stilul lor sarcastic de a spune glume, de a ironiza, de a-i intepa pe ceilalti poate sa si ii raneasca.
In concluzie, este o relatie buna in care amicitia si prietenia sunt fundamentul unei uniuni care poate dura multa vreme daca ambii invata sa faca si o serie de compromisuri – unul la nivel mental, unul la nivel emotional.

compatibilitate Gemeni Varsator


Ambii nativi, fiind semne de aer, vor avea propriul lor limbaj si se vor intelege fara sa mai fie nevoie de prea mult efort. Ambele semne iubesc forte mult libertatea proprie incercand sa o respecte si pe a celor din jur.
Atat Geamanul cat si Varsatorul sunt persoane ce se pun in folosul umanitatii – Geamanul la un nivel intelectual, bine studiat, bine gandit; Varsatorul – la un nivel sufletesc, pentru ca ei, Varsatorii, guvernati de Uranus si de Saturn sunt marii filantropi ai zodiacului. Un Varsator daca va auzi ca la capatul lumii a esuat pe o plaja pustie o balena ar fi in stare sa arunce totul in aer acasa numai pentru a fugi acolo si a da o mana de ajutor la salvarea mamiferului. Geamanul la fel s-ar implica si el intr-o astfel de operatiune de salvare, nu pentru ca i-ar pasa in mod special de evolutia balenelor pe aceasta planeta ci, pur si simplu, gandindu-se ca acolo, in acel punct vor fi o multime de oameni din culturi diferite, pe care ii va putea studia asa cum un biolog studiaza o musculita la microscop.

Prin urmare, acesti doi nativi se inteleg din priviri. Chiar daca scopurile lor vin de pe drumuri diferite ele se vor intalni in acelasi punct – cel al studiului, al psihologiei, mentalitatii si comportamentului uman. Singura problema care poate aparea la un moment dat in aceasta relatie este incapatanarea de care poate da dovada uneori Varsatorul. El este deschis la tot ceea ce inseamna nou si, in acelasi timp, este extrem de fixat pe anumite stereotipuri pe care cu greu le poate trece cu vederea. Ambii nativi au cu siguranta un grup serios, mare si vast de prieteni. Geamanul are multi prieteni pentru ca ii place sa-i studieze din punct de vedere emotional si mental. Varsatorul socializeaza mult din cauza ca el este bunul samaritean si prietenul pe care te poti bazi oricand ai o problema. Daca vreodata trebuie sa dai un telefon in miez de noapte cuiva, cu siguranta cel care va alerga sa-ti dea o mana de ajutor va fi un Varsator.

Insa, daca Geamanul este un alergator de cursa lunga, putand sari vesel de la o petrecere la alta fara sa simta oboseala, nu acelasi lucru se poate spune si despre Varsator care, uneori, are nevoie de retragere in solitudine doua-trei zile pentru
a-si reincarca bateriile. Relatia este, asa cum am mai spus, una foarte buna. Ambii gandesc la fel, ambii vibreaza la fel. Si in dormitor lucrurile stau bine. Varsatorul, usor extrentric este gata mereu sa experimenteze, desi de multe ori prefera sa puna masca virginala a lui „oare este corect sa facem asa?”, „oare este moral sa facem asa?”. Geamanul la acest soi de reactie nu va face decat sa rada si sa fie si mai atras de un partener care interior poate avea o viata imaginativa adanca, profunda si exotica precum groapa Marianelor, dar care la suprafata prefera sa se acopere cu o patura de gheata. Deci, in dormitor lucrurile vor sta la fel de bine ca si in viata de zi cu zi.

Asadar, foarte multe nu avem ce sa mai spunem pentru ca este o relatie frumoasa in care fiecare partener isi respecta independenta personala si face acelasi lucru si fata de indepedenta celuilalt cu care formeaza un cuplu. Deci multa comunicare, multa interactiune si un grup frumos si compact de prieteni. Nu le putem ura decat sa o tina tot asa si sa ii inveseleasca pe cei din jur cu dinamismul si inteligenta lor.

compatibilitate Gemeni Capricorn


Dupa cum stim, Gemenii sunt guvernati de planeta Mercur, planeta inteligentei, a mentalului, a puterii de convingere a oamenilor, a negocierii si a comertului. Mercur este un zeu extrem de complex si, prin urmare, planeta reprezentata de acesta are o importanta deosebita in horoscopul fiecaruia dintre noi, iar nativii care apartin acestei zodii sunt persoane foarte interesante si uneori, datorita caracterului lor inteligent, nelinistit si extrem de schimbator pot fi mai greu intelesi de catre ceilalti, sau, mai bine spus, celorlalti le este destul de greu sa tina ritmul cu nativii gemeni.
De asemenea, Capricornul, guvernat de Marele Procuror al zodiacului, adica de Saturn, planeta care vine, ne da lectii de facut si se reintoarce dupa un numar de ani spre a ne verifica daca ne-am facut treaba sau nu, da nastere unor nativi rationali, introvertiti si deosebit de inteligenti. Nu degeaba se spune despre copiii Capricorn ca sunt marii-mici batrani ai zodiacului, tocmai datorita modului lor serios de a privi viata inca de la o varsta frageda. Daca am putea compara Capricornul cu o fiinta de pe pamant, ne-am opri cu siguranta la imaginea crabului Hermit ( pe care l-am si folosit ca imagine simbolica a interpretarii acesteia).Crabul Hermit nu are cochilie proprie si foloseste scoicile sau cochiliile melcilor drept scut. Sunt foarte timizi, nu le place sa traiasca in grupuri si la cea mai mica incercare de a le invada teritoriul fug speriati.

Ce poate, prin urmare, sa-i aduca impreuna pe acest copil nelinistit al zodiacului – Geamanul si pe acest mare intelept introvertit, adica Capricornul? Cu siguranta aura de mister. Capricornul este fascinat de dinamismul,starea de nerabdare si pofta de viata de care este cuprins nativul Geaman. Pentru el, Geamanul nici nu poate fi descris in termeni raportati la natura umana, ci mai degraba prin comparatie cu alte activitati. Deci, metaforic vorbind, Geamanul nostru ar fi o combinatie intre o zi de vara in care are loc un balci si toata lumea tipa, canta, e vesela si se joaca cu diverse masinute si trage la tinta si face tot felul de nebunii si un profesor universitar care sta linistit la locul lui si scrie o carte foarte interesanta.

Dupa cum vedeti in aceasta comparatie, am incercat sa subliniem dimensiunea complexa a zodiei Gemenilor, nativi care sunt extrem de populari, cu un grup foarte mare de prieteni, gata oricand sa se alature unei alte nazdravanii si atunci cand vine vorba de studiu, invatare si acumulare de noi informatii, sunt persoane care brusc si subit devin foarte serioase si care se claustreaza in spatele biroului sau a mesei de lucru.

Asadar, Capricornul este atras de aceasta persoana cameleonica, care isi schimba starea de spirit si modul de a fi de la o zi la alta. In egala masura, Geamanul este si el, la randul lui atras de aura de mister pe care o are orice Capricorn, prin introvertirea de care da dovada. Capricornii vorbesc extrem de greu, iar atunci cand se hotarasc sa deschida gura nu spun decat strictul necesar si vorbesc foarte la obiect. Un Capricorn nu va suferi niciodata de logoree si nici nu va spune prostii. El trece totul prin filtrul mintii. Geamanul, care este un mare orator, va fi atras de inteligenta acestui intelept si va incerca sa intre in cruciada care sa-l scoata pe Capricorn din cochilia sa, uitand insa ca nativii Capricorni se simt foarte confortabil in pielea lor si nu si-ar schimba niciodata temperamentul de dragul nimanui.

Relatia dintre un Capricorn si un Geaman debuteaza furtunos, iar viata amoroasa isi spune din plin cuvantul. Capricornul da dovada de o rezistenta neobisnuita in dormitor, iar Geamanul il fascineaza prin exotismul sau. Insa sa nu uitam ca Geamanul se plictiseste foarte repede si dupa ce a studiat cam tot ceea ce stie si la ce se pricepe domnul Capricorn va cauta o jucarie si mai interesanta. Geamanului ii place mult comunicarea, ii place sa discute despre toate problemele care il preocupa, iar tacerile Capricornului vor ajunge in foarte scurt timp sa il calce pe nervi. Si aura de mister care l-a fascinat intai la Capricorn va incepe sa paleasca si va fi inlocuita de plictiseala si de enervare pentru ca nu va intelege clar ce vrea partenerul sau sa exprime.

La randul sau, Capricornul va ajunge sa fie mai mult decat iritat de vorbaria pe care el o gaseste fara nici un sens si fara nici un rost. Pentru un Capricorn, faptele conteaza si nu vorbele, pe cand pentru un Geaman planificarea si trecerea prin filtrul mintii a unui plan este pe primul loc, de multe ori preferand sa lase pe altcineva sa-i duca la indeplinire proiectele. Iar Capricornului, caruia ii place sa studieze o problema, intens, din toate punctele de vedere si apoi sa treaca la fapte, atitudinea de neimplicare chiar si fizica intr-un proiect, il poate scoate din rabdari. Capacitatea Geamanului de a trece de la un subiect la altul il va deranja profund pe Capricorn care are dificultati serioase in a se focaliza pe mai multe proiecte si pe mai multe planuri.

Prin urmare este vorba de o relatie intre doua personalitati aflate la poli diametral opusi. Ambii vor trebui sa faca eforturi considerabile pentru ca aceasta relatie sa mearga si ar avea mari sanse de succes numai in cazul in care aceasta relatie ar fi completata cu un proiect ambitios sau cu o anumita munca in care amandoi sa-si dovedeasca capacitatile, personalitatea si rezistenta.

Nu ne ramane decat sa le uram multa bafta, multa rabdare si intelegere pentru nevoile partenerului pentru ca nu este o relatie usoara. Relatiile intre zodiile de aer si zodiile de pamant, semne fixe, nu sunt cele mai potrivite pentru nativii acestor semne zodiacale.

horoscopul saptamanii

pe toti cititorii blogului meu, care mi-au scris si m-au intrebat de ce nu am postat despre horoscopul saptamanii, vreau sa ii anunt ca voi posta horoscopul incepand de saptamana viitoare. saptamana aceasta ne organizam inca materialele pt blog.

Compatibilitate Gemeni-Sagetator


Exista o vorba in limba engleza despre perechile perfecte „este o relatie facuta in ceruri”. Acelasi lucru se poate spune si despre parteneriatul Geaman-Sagetator. Este o relatie foarte speciala in care cei doi nativi - Sagetatorul si Geamanul – au propriul lor limbaj si de cele mai multe ori se inteleg din priviri fara sa mai fie nevoie de vorbe fara rost.
Gemenii sunt guvernati de Mercur, zeul comertului, al vorbei, mesagerul zeilor si mare mester in tot ceea ce tine de cunoasterea psihologiei umane. Sagetatorii, guvernati de Jupiter, au simbolul Centaurului Kiron, o fiinta mitologica hidoasa, pe jumatate om - jumatate cal, dar de o inteligenta si o curiozitate de a cunoaste lumea deosebite.
Gemenii au o istorie interesanta sau mai bine spus o legenda frumoasa. Mercur,guvernatorul acestei zodii,de cum s-a nascut, a avut grija sa fure cirezile de vite ale fratelui sau Marte, zeul razboiului. Furios pe micutul Mercur, Marte a venit sa-si recupereze turmele si de aseamenea sa-l invete o lectie pe Mercur. Acesta, insa, plin de initiativa a cules mai multe tulpini de trestie pe care le-a unit si a facut un nai cu care a inceput sa cante o muzica extraordinara. Astfel, zeul razboiului profund impresionat de cantecul fratelui sau, i-a lasat chiar si turmele cadou, cu conditia sa-l invete si sa-i dea intrumentul muzical creat – naiul.
Prin urmare, ce intelegem din aceasta poveste? Mercur se muleaza pe personalitatea fiecaruia dintre noi si stie pe ce butoane sa apese pentru a obtine rezultatele cele mai profitabile. Nu degeaba nativii Gemeni de multe ori sunt foarte buni oratori, comercianti, reusind sa-si vanda marfa mult mai bine decat nativii altor zodii, tocmai prin puterea lor de convingere pe care o pot avea asupra semenilor.
Si Sagetatorul are o poveste destul de interesanta, care descrie un episod din mitologie. Si anume o zi fatidica in care Hercule pe cand se lupta cu alti centauri a tras o sageata la intamplare si din greseala a nimerit in piciorul bunului sau prieten si invatator spiritual, centaurul Kiron, care se afla pur si simplu in momentul nepotrivit si la locul nepotrivit. Dat fiind ca acest centaur era de esenta divina si era nemuritor, avea dureri insuportabile provocate de rana sa care nu se putea inchde niciodata si din acest motiv a pornit intr-o adevarata cautare a leacului pentru ostoirea durerilor sale. Leacul nu l-a aflat! Insa in drumul sau prin lume a reusit sa cunoasca oameni, obiceiuri, culturi, tari, sa invete limbi straine si sa stapaneasca la perfectie arta homeopatiei. Nu degeaba probabil, de mult ori, Sagetatorii au in ei acel dor de duca care poate isi are cumva originile la un nivel energetic in acesta frumoasa si interesanta poveste. Si ca sa nu va lasam cu semne de intrebare va putem spune ca acest centaur si-a dat viata si si-a oferit nemurirea in favoarea lui Prometeu, titanul care a dat oamenilor focul, apreciindu-i actul de curaj. Iar Zeus, profund impresionat de sacrificiul lui Kiron l-a pus pe panoplia cereasca oferindu-i zodia Sagetatorului pe care chiar el, Jupiter, o are in guvernare. Deci simbolul Sagetatorului, acel arc tras, sau chiar o sageata al carei varf indica de multe ori spre cer reprezinta de fapt legenda lui Hercule si a lui Kiron.
Revenind insa la compatibilitatea noastra am invatat din aceste doua povesti spuse mai inainte un lucru, si anume, ca ambii nativi si Geamanul si Sagetatorul au o anumita forma de exprimare a libertatii. Geamanul iubeste libertatea intelectuala. El cauta sa cunoasca cat mai multe fapte, lucruri, oameni, situatii si dupa ce le-a inteles profunzimea lor si a tras invatamintele necesare se stramuta catre o alta calatorie. Sagetatorul este in egala masura axat pe libertate, pe independenta insa, asa cum am mai spus, la un nivel fizic. Lui ii place sa calatoreasca, sa cunoasc oameni, sa cunosca locuri, sa guste mancaruri, sa se distreze. Deci oricum ar fi tot cuvantul libertate este cel care ii leaga. Si ambii nativi fiind atat de liberi – unul mental, unul sufleteste si fizic – isi pot intelege acel dor de duca care ii poate apuca uneori. Din acest punct de vedere pot fi parteneri foarte buni. Singura problema este Geamanul, uneori, se plictseste mult mai repede decat Sagetatorul.
Insa Sagetatorul, zodie de foc prin definitie, care respecta libertatea de miscarea celorlalti va intelege ca Geamanul uneori are nevoie de micile lui escapade pentru a putea sa reintre in forma. In cazul in care acesti doi nativi isi propun sa porneasca impreuna o afarcere, aceasta are mari sanse de reusita. Geamanul vine cu planul bine stabilit, bine gandit, iar Sagetatorul are vointa necesara, caracteristica zodiilor de foc, sa-l puna si in practica aducand totodata si doza de optimism necesara unei astfel de actiuni.
Dar, asa cum am spus, nu poate sa fie chiar totul roz in Paradis. Singurul capitol in care pot aparea probleme intre un Geaman si un Sagetator este punctul in care se ironizeaza unul pe altul. Geamanul are un foarte dezvoltat simt al umorului, insa in egala masura umorul sau nu este unul obisnuit si nu chiar pe placul tuturor pentru ca uneori poate fi o forma de umor negru combinata cu ironie. Iar Sagetatorul, zodie de foc plina de personalitate, de multe ori tinde sa ia lucrurile prea in serios si cam greu sa mai stie de gluma in acele momente. Sagetatorul va raspunde la provocare, Geamanul va mai arunca o vorba rautacioasa si de aici se ajunge la o adevarata cearta intre o zodie de aer, Geamanul, si o zodie de foc, Sagetatorul, aerul turnand gaz peste foc si complicand putin lucrurile. Insa partea buna a tuturor aceste evenimente este faptul ca ambii uita repede si iarta si mai repede o ofensa. Prin urmare daca exista numite tulburari in cuibusorul lor cu siguranta vor trece destul de repede.
Cam acestea sunt comentariile privind compatibilitatea dintre Geaman si Sagetator. Noi le uram un drum frumos pe cararile vietii pentru ca este o relatie placuta, relaxanta, stimulanta in acelasi timp, din care ambii nu au decat sa se aleaga cu o mare multumire sufleteasca, combinand viata de zi cu zi cu pasiunea din dormitor pe care nici nu mai este nevoie sa o comentam dat fiind faptul ca este vorba de o relatie dintre o zodie de aer si o zodie de foc, plina de pasiune, de curiozitate si exotism. Prin urmare noi le dorim multa bafta.

Compatibilitate Gemeni-Scorpion


A vorbi despre un cuplu alcatuit dintr-un nativ Geaman si un nativ Scorpion este la fel ca si cum ai vorbi despre incercarea armonizarii ploii cu aerul. Atata timp cat briza usoara de vara nu se transforma intr-o adevarata tornada si atata vreme cat ploaia nu se transforma intr-o grindina devastatoare, relatia are mari sanse sa dureze.
Sa nu uitam ca Geamanul este guvernat de Mercur, planeta comunicarii, a interactiunii dintre oameni, a studiului intens si a comertului. Prin urmare, nativii Gemeni sunt dominati de ideea cunoasterii si interrelationarii. Ei cauta sa inteleaga profunzimile si adancimile sufletului uman, iar acest lucru nu il pot atinge decat daca relationeaza cat mai mult, daca cunosc cat mai multi oameni si daca socializeaza din plin.
La randul sau, nativul Scorpion este guvernat de doua planete "serioase": pe de o parte planeta-asteroid Pluton – guvernatorul lumii de dincolo, a mortii, a renasterii, a misterelor, a sexualitatii si Marte – planeta razboiului, planeta energiei, a curajului si, din nou, a sexualitatii.
Prin urmare, Scorpionul are parte de adancimi sufletesti inimaginabile care starnesc interesul Geamanului. De cealalta parte, Geamanul ii da impresia curiosului Scorpion ca nu are numai o personalitate, ci este alcatuit din doua sau chiar mai multe fete. Scorpionul nu stie de unde sa-l apuce pe acest mare copil, vesnic pe fuga, vesnic nelinistit, iar acest lucru evident ca ii trezeste spiritul de cucerire si evident ca ii starneste curiozitatea. Iar un Scopion curios nu inseamna decat o persoana de care chiar nu mai poti scapa. Pana cand un Scorpion nu-si satisface dorinta de cunoastere, dorinta de a patrunde in cele mai mici detalii ale obiectului de ineteres nu renunta.
Relatia, in primul rand, poate fi tumultoasa, mult mai tumultoasa decat alte relatii dintr-un simplu motiv – gelozia neobisnuit de mare de care da intotdeauna dovada nativul Scorpion. Sa nu uitam ca Scorpionul tinde sa posede si atunci cand prinde in ghearele sale pe cineva cu greu il mai lasa sa scape. Iar Gemanul, asa cum am spus la inceput, este o zodie a cautarii si intelegerii aproapelui, care are nevoie sa empatizeze cu cei din jur, care are nevoie de un grup de prieteni ca de aer si care trebuie sa iasa macar de doua - trei ori pe saptamana spre a cunoaste alte si alte persoane. Asadar, de aici pana la o scanteie, de aici pana la a turna gaz e foc, nu este decat un pas, iar Scorpionul va intelege cu foarte mare greutate aceasta dorinta a geamanului de a iesi in lume. Pentru un Scorpion adevarat, in momentul in care ai gasit un partener, insemna ca trebuie sa mananci, sa dormi, sa respiri, sa traiesti numai prin prisma acelui partener si numai stand foarte mult cu el. Geamanul pe de alta parte uraste sa fie tintuit, urasete sa fie prins intr-o relatie atat de stransa. Si de aici, dezvoltam un intreg cerc cauza si efect, in care Scorpionul se manifesta violent verbal si putem spune ca uneori se poate manifesta si violent fizic neintelegand dorinta Geamanului de a respira. Iar aceasta neintelegere se manifesa exact prin crizele de gelozie despre care vorbisem inainte.
De asemenea, Scorpionul este un semn de apa. Semenele de apa au toate un punct comun – viata interioara intensa – iar un alt punct care apropie, uneste si defineste semnele de apa este dorinta de secretizare si dorinta de posesie a celor din jur si a obiectelor de care sunt inconjurati. Scorpionul fiind un semn de apa il considera pe partenerul sau ca fiind obiectul sau. Pentru el ideea de libertate isi pierde valoarea si notiunea si sensul in clipa in care se intra intr-o relatie. In cealalta tabara se afla Geamanul, semn de aer, versatil pentru care comunicarea este totul. Scorpionul este un semn profund. Este un nativ cu ganduri si emotii intense. Geamanul, venit in lume sa cunoasca adancimile sufleului uman, nu are capacitatea de a tine in suflet foarte mult pe cineva. El a venit in lumea aceasta spre a cunoaste conceptul de " fiinta umana" si daca se ataseaza foarte usor de anumite lucruri si oameni nu are posibilitatea de a-si urma drumul sau.Scorpionul nu va intelege niciodata dorinta de fuga si escapadele Geamanului. Geamanul are, insa, nevoie de perioadele sale de respiro pentru a-si reincarca bateriile, pentru a medita la lucrurile si oamenii pe care i-a cunoscut, iar insistentele Scorpionului nu fac decat sa il indeparteze si mai mult. Raceala de care da subit semne Geamanul, provoaca adevarate depresii si contorsiuni emotionale Scorpionului.
Insa in ce moment putem spune ca acesta relatie este una cu adevarat profitabila? Pentru ca dupa cum se stie intotdeauna exista o balanta si un echilibru intr-o relatie. Oricat de grea ar fi relationarea intre cei doi parteneri, acestia nu sunt degeaba impreuna – au de invatat fiecare o lectie unul de la celalalt. Relatia aceasta are mari sanse de izbanda in clipa in care cei doi parteneri vor invata sa respecte teritoriile celuilalt, vor invata sa respecte intimitatea celuilalt si modul de abordare a vietii partenerului.
In esenta, Scorpionul ar trebui sa aiba mai multa incredere in Geaman, sa-i inteleaga nevoia sa de a iesi cat mai mult cu cei din jur, de a iesi cat mai mult in oras, de a avea o viata cat mai activa, iar Geamanul trebuie sa inteleaga ca uneori cuvintele aruncate la intamplare, care pentru el poate ca nu inseamna foarte mult, pentru un Scorpion atat de sensibil si profund, pot insemna totul. Deci, comunicarea este foarte importanta si cei doi trebuie sa inteleaga punctele care ii plac partenerului si punctele care nu ii plac partenerului. In egala masura, un alt pas pentru armonizarea si buna desfasurare a acestei relatii consta in atingerea unul punct comun, a unui tel comun. In clipa in care amandoi nativii, atat Geamanul, cat si Scorpionul isi fixeaza aceeasi tinta au capacitatea de a-si armoniza talentele; Geamanul – talentul de analiza si capacitatea de a-i convinge pe cei din jur sa faca cum vrea el, iar Scorpionl aduce in ecuatie intuitia de care da de foarte multe ori dovada si perseverenta in atingerea scopurilor. Ei bine, abia atunci, in acel moment lucrurile pot sa intre pe un fagas normal.
Nici in dormitor lucrurile nu stau rau deloc. Scorpionul este un nativ foarte profund senzual. Pentru el sexul este o arta si cu arta nu se glumeste. Are capacitatea cameleonica de a se mula in dormitor pe personalitatea partenerilor sai si de a pune in practica orice lucru si orice fantezie au acestia. Geamanul este deosebit de curios si asemeni unui copil intr-un magazin de jucarii este intotdeauna gata sa experimenteze. Asadar aici intr-adevar si-au gasit al treilea punct comun – dorinta de experimentare in viata privata, intima, insa depinde foarte mult de acestia cat timp le ia pana vor intra in rutina. Pentru ca stim cu totii, mai devreme sau mai tarziu, rutina intervine si schimba lucrurile. Iar Geamanul se plictiseste destul de repede in compartie cu un Scorpion.
Prin umare, in clipa in care cei doi vor invata lectia comunicarii si a respectului fata de modul de a privi viata partenerului si in clipa in care vor invata sa nu impuna partenerului un alt ritm si un alt mod de viata, lucrurile pot functiona in aceasta relatie.
Iar noua nu ne ramane decat sa tragem cortina peste acesti doi protagonisti si sa le uram multa rabdare pentru ca vor avea nevoie din plin de aceasta si multa bafta in viata lor de cuplu pentru ca este intr-adevar un cuplu interesant.