Compatibilitate Gemeni-Scorpion


A vorbi despre un cuplu alcatuit dintr-un nativ Geaman si un nativ Scorpion este la fel ca si cum ai vorbi despre incercarea armonizarii ploii cu aerul. Atata timp cat briza usoara de vara nu se transforma intr-o adevarata tornada si atata vreme cat ploaia nu se transforma intr-o grindina devastatoare, relatia are mari sanse sa dureze.
Sa nu uitam ca Geamanul este guvernat de Mercur, planeta comunicarii, a interactiunii dintre oameni, a studiului intens si a comertului. Prin urmare, nativii Gemeni sunt dominati de ideea cunoasterii si interrelationarii. Ei cauta sa inteleaga profunzimile si adancimile sufletului uman, iar acest lucru nu il pot atinge decat daca relationeaza cat mai mult, daca cunosc cat mai multi oameni si daca socializeaza din plin.
La randul sau, nativul Scorpion este guvernat de doua planete "serioase": pe de o parte planeta-asteroid Pluton – guvernatorul lumii de dincolo, a mortii, a renasterii, a misterelor, a sexualitatii si Marte – planeta razboiului, planeta energiei, a curajului si, din nou, a sexualitatii.
Prin urmare, Scorpionul are parte de adancimi sufletesti inimaginabile care starnesc interesul Geamanului. De cealalta parte, Geamanul ii da impresia curiosului Scorpion ca nu are numai o personalitate, ci este alcatuit din doua sau chiar mai multe fete. Scorpionul nu stie de unde sa-l apuce pe acest mare copil, vesnic pe fuga, vesnic nelinistit, iar acest lucru evident ca ii trezeste spiritul de cucerire si evident ca ii starneste curiozitatea. Iar un Scopion curios nu inseamna decat o persoana de care chiar nu mai poti scapa. Pana cand un Scorpion nu-si satisface dorinta de cunoastere, dorinta de a patrunde in cele mai mici detalii ale obiectului de ineteres nu renunta.
Relatia, in primul rand, poate fi tumultoasa, mult mai tumultoasa decat alte relatii dintr-un simplu motiv – gelozia neobisnuit de mare de care da intotdeauna dovada nativul Scorpion. Sa nu uitam ca Scorpionul tinde sa posede si atunci cand prinde in ghearele sale pe cineva cu greu il mai lasa sa scape. Iar Gemanul, asa cum am spus la inceput, este o zodie a cautarii si intelegerii aproapelui, care are nevoie sa empatizeze cu cei din jur, care are nevoie de un grup de prieteni ca de aer si care trebuie sa iasa macar de doua - trei ori pe saptamana spre a cunoaste alte si alte persoane. Asadar, de aici pana la o scanteie, de aici pana la a turna gaz e foc, nu este decat un pas, iar Scorpionul va intelege cu foarte mare greutate aceasta dorinta a geamanului de a iesi in lume. Pentru un Scorpion adevarat, in momentul in care ai gasit un partener, insemna ca trebuie sa mananci, sa dormi, sa respiri, sa traiesti numai prin prisma acelui partener si numai stand foarte mult cu el. Geamanul pe de alta parte uraste sa fie tintuit, urasete sa fie prins intr-o relatie atat de stransa. Si de aici, dezvoltam un intreg cerc cauza si efect, in care Scorpionul se manifesta violent verbal si putem spune ca uneori se poate manifesta si violent fizic neintelegand dorinta Geamanului de a respira. Iar aceasta neintelegere se manifesa exact prin crizele de gelozie despre care vorbisem inainte.
De asemenea, Scorpionul este un semn de apa. Semenele de apa au toate un punct comun – viata interioara intensa – iar un alt punct care apropie, uneste si defineste semnele de apa este dorinta de secretizare si dorinta de posesie a celor din jur si a obiectelor de care sunt inconjurati. Scorpionul fiind un semn de apa il considera pe partenerul sau ca fiind obiectul sau. Pentru el ideea de libertate isi pierde valoarea si notiunea si sensul in clipa in care se intra intr-o relatie. In cealalta tabara se afla Geamanul, semn de aer, versatil pentru care comunicarea este totul. Scorpionul este un semn profund. Este un nativ cu ganduri si emotii intense. Geamanul, venit in lume sa cunoasca adancimile sufleului uman, nu are capacitatea de a tine in suflet foarte mult pe cineva. El a venit in lumea aceasta spre a cunoaste conceptul de " fiinta umana" si daca se ataseaza foarte usor de anumite lucruri si oameni nu are posibilitatea de a-si urma drumul sau.Scorpionul nu va intelege niciodata dorinta de fuga si escapadele Geamanului. Geamanul are, insa, nevoie de perioadele sale de respiro pentru a-si reincarca bateriile, pentru a medita la lucrurile si oamenii pe care i-a cunoscut, iar insistentele Scorpionului nu fac decat sa il indeparteze si mai mult. Raceala de care da subit semne Geamanul, provoaca adevarate depresii si contorsiuni emotionale Scorpionului.
Insa in ce moment putem spune ca acesta relatie este una cu adevarat profitabila? Pentru ca dupa cum se stie intotdeauna exista o balanta si un echilibru intr-o relatie. Oricat de grea ar fi relationarea intre cei doi parteneri, acestia nu sunt degeaba impreuna – au de invatat fiecare o lectie unul de la celalalt. Relatia aceasta are mari sanse de izbanda in clipa in care cei doi parteneri vor invata sa respecte teritoriile celuilalt, vor invata sa respecte intimitatea celuilalt si modul de abordare a vietii partenerului.
In esenta, Scorpionul ar trebui sa aiba mai multa incredere in Geaman, sa-i inteleaga nevoia sa de a iesi cat mai mult cu cei din jur, de a iesi cat mai mult in oras, de a avea o viata cat mai activa, iar Geamanul trebuie sa inteleaga ca uneori cuvintele aruncate la intamplare, care pentru el poate ca nu inseamna foarte mult, pentru un Scorpion atat de sensibil si profund, pot insemna totul. Deci, comunicarea este foarte importanta si cei doi trebuie sa inteleaga punctele care ii plac partenerului si punctele care nu ii plac partenerului. In egala masura, un alt pas pentru armonizarea si buna desfasurare a acestei relatii consta in atingerea unul punct comun, a unui tel comun. In clipa in care amandoi nativii, atat Geamanul, cat si Scorpionul isi fixeaza aceeasi tinta au capacitatea de a-si armoniza talentele; Geamanul – talentul de analiza si capacitatea de a-i convinge pe cei din jur sa faca cum vrea el, iar Scorpionl aduce in ecuatie intuitia de care da de foarte multe ori dovada si perseverenta in atingerea scopurilor. Ei bine, abia atunci, in acel moment lucrurile pot sa intre pe un fagas normal.
Nici in dormitor lucrurile nu stau rau deloc. Scorpionul este un nativ foarte profund senzual. Pentru el sexul este o arta si cu arta nu se glumeste. Are capacitatea cameleonica de a se mula in dormitor pe personalitatea partenerilor sai si de a pune in practica orice lucru si orice fantezie au acestia. Geamanul este deosebit de curios si asemeni unui copil intr-un magazin de jucarii este intotdeauna gata sa experimenteze. Asadar aici intr-adevar si-au gasit al treilea punct comun – dorinta de experimentare in viata privata, intima, insa depinde foarte mult de acestia cat timp le ia pana vor intra in rutina. Pentru ca stim cu totii, mai devreme sau mai tarziu, rutina intervine si schimba lucrurile. Iar Geamanul se plictiseste destul de repede in compartie cu un Scorpion.
Prin umare, in clipa in care cei doi vor invata lectia comunicarii si a respectului fata de modul de a privi viata partenerului si in clipa in care vor invata sa nu impuna partenerului un alt ritm si un alt mod de viata, lucrurile pot functiona in aceasta relatie.
Iar noua nu ne ramane decat sa tragem cortina peste acesti doi protagonisti si sa le uram multa rabdare pentru ca vor avea nevoie din plin de aceasta si multa bafta in viata lor de cuplu pentru ca este intr-adevar un cuplu interesant.

0 comments: