Compatibilitate Gemeni-Sagetator


Exista o vorba in limba engleza despre perechile perfecte „este o relatie facuta in ceruri”. Acelasi lucru se poate spune si despre parteneriatul Geaman-Sagetator. Este o relatie foarte speciala in care cei doi nativi - Sagetatorul si Geamanul – au propriul lor limbaj si de cele mai multe ori se inteleg din priviri fara sa mai fie nevoie de vorbe fara rost.
Gemenii sunt guvernati de Mercur, zeul comertului, al vorbei, mesagerul zeilor si mare mester in tot ceea ce tine de cunoasterea psihologiei umane. Sagetatorii, guvernati de Jupiter, au simbolul Centaurului Kiron, o fiinta mitologica hidoasa, pe jumatate om - jumatate cal, dar de o inteligenta si o curiozitate de a cunoaste lumea deosebite.
Gemenii au o istorie interesanta sau mai bine spus o legenda frumoasa. Mercur,guvernatorul acestei zodii,de cum s-a nascut, a avut grija sa fure cirezile de vite ale fratelui sau Marte, zeul razboiului. Furios pe micutul Mercur, Marte a venit sa-si recupereze turmele si de aseamenea sa-l invete o lectie pe Mercur. Acesta, insa, plin de initiativa a cules mai multe tulpini de trestie pe care le-a unit si a facut un nai cu care a inceput sa cante o muzica extraordinara. Astfel, zeul razboiului profund impresionat de cantecul fratelui sau, i-a lasat chiar si turmele cadou, cu conditia sa-l invete si sa-i dea intrumentul muzical creat – naiul.
Prin urmare, ce intelegem din aceasta poveste? Mercur se muleaza pe personalitatea fiecaruia dintre noi si stie pe ce butoane sa apese pentru a obtine rezultatele cele mai profitabile. Nu degeaba nativii Gemeni de multe ori sunt foarte buni oratori, comercianti, reusind sa-si vanda marfa mult mai bine decat nativii altor zodii, tocmai prin puterea lor de convingere pe care o pot avea asupra semenilor.
Si Sagetatorul are o poveste destul de interesanta, care descrie un episod din mitologie. Si anume o zi fatidica in care Hercule pe cand se lupta cu alti centauri a tras o sageata la intamplare si din greseala a nimerit in piciorul bunului sau prieten si invatator spiritual, centaurul Kiron, care se afla pur si simplu in momentul nepotrivit si la locul nepotrivit. Dat fiind ca acest centaur era de esenta divina si era nemuritor, avea dureri insuportabile provocate de rana sa care nu se putea inchde niciodata si din acest motiv a pornit intr-o adevarata cautare a leacului pentru ostoirea durerilor sale. Leacul nu l-a aflat! Insa in drumul sau prin lume a reusit sa cunoasca oameni, obiceiuri, culturi, tari, sa invete limbi straine si sa stapaneasca la perfectie arta homeopatiei. Nu degeaba probabil, de mult ori, Sagetatorii au in ei acel dor de duca care poate isi are cumva originile la un nivel energetic in acesta frumoasa si interesanta poveste. Si ca sa nu va lasam cu semne de intrebare va putem spune ca acest centaur si-a dat viata si si-a oferit nemurirea in favoarea lui Prometeu, titanul care a dat oamenilor focul, apreciindu-i actul de curaj. Iar Zeus, profund impresionat de sacrificiul lui Kiron l-a pus pe panoplia cereasca oferindu-i zodia Sagetatorului pe care chiar el, Jupiter, o are in guvernare. Deci simbolul Sagetatorului, acel arc tras, sau chiar o sageata al carei varf indica de multe ori spre cer reprezinta de fapt legenda lui Hercule si a lui Kiron.
Revenind insa la compatibilitatea noastra am invatat din aceste doua povesti spuse mai inainte un lucru, si anume, ca ambii nativi si Geamanul si Sagetatorul au o anumita forma de exprimare a libertatii. Geamanul iubeste libertatea intelectuala. El cauta sa cunoasca cat mai multe fapte, lucruri, oameni, situatii si dupa ce le-a inteles profunzimea lor si a tras invatamintele necesare se stramuta catre o alta calatorie. Sagetatorul este in egala masura axat pe libertate, pe independenta insa, asa cum am mai spus, la un nivel fizic. Lui ii place sa calatoreasca, sa cunoasc oameni, sa cunosca locuri, sa guste mancaruri, sa se distreze. Deci oricum ar fi tot cuvantul libertate este cel care ii leaga. Si ambii nativi fiind atat de liberi – unul mental, unul sufleteste si fizic – isi pot intelege acel dor de duca care ii poate apuca uneori. Din acest punct de vedere pot fi parteneri foarte buni. Singura problema este Geamanul, uneori, se plictseste mult mai repede decat Sagetatorul.
Insa Sagetatorul, zodie de foc prin definitie, care respecta libertatea de miscarea celorlalti va intelege ca Geamanul uneori are nevoie de micile lui escapade pentru a putea sa reintre in forma. In cazul in care acesti doi nativi isi propun sa porneasca impreuna o afarcere, aceasta are mari sanse de reusita. Geamanul vine cu planul bine stabilit, bine gandit, iar Sagetatorul are vointa necesara, caracteristica zodiilor de foc, sa-l puna si in practica aducand totodata si doza de optimism necesara unei astfel de actiuni.
Dar, asa cum am spus, nu poate sa fie chiar totul roz in Paradis. Singurul capitol in care pot aparea probleme intre un Geaman si un Sagetator este punctul in care se ironizeaza unul pe altul. Geamanul are un foarte dezvoltat simt al umorului, insa in egala masura umorul sau nu este unul obisnuit si nu chiar pe placul tuturor pentru ca uneori poate fi o forma de umor negru combinata cu ironie. Iar Sagetatorul, zodie de foc plina de personalitate, de multe ori tinde sa ia lucrurile prea in serios si cam greu sa mai stie de gluma in acele momente. Sagetatorul va raspunde la provocare, Geamanul va mai arunca o vorba rautacioasa si de aici se ajunge la o adevarata cearta intre o zodie de aer, Geamanul, si o zodie de foc, Sagetatorul, aerul turnand gaz peste foc si complicand putin lucrurile. Insa partea buna a tuturor aceste evenimente este faptul ca ambii uita repede si iarta si mai repede o ofensa. Prin urmare daca exista numite tulburari in cuibusorul lor cu siguranta vor trece destul de repede.
Cam acestea sunt comentariile privind compatibilitatea dintre Geaman si Sagetator. Noi le uram un drum frumos pe cararile vietii pentru ca este o relatie placuta, relaxanta, stimulanta in acelasi timp, din care ambii nu au decat sa se aleaga cu o mare multumire sufleteasca, combinand viata de zi cu zi cu pasiunea din dormitor pe care nici nu mai este nevoie sa o comentam dat fiind faptul ca este vorba de o relatie dintre o zodie de aer si o zodie de foc, plina de pasiune, de curiozitate si exotism. Prin urmare noi le dorim multa bafta.

0 comments: