Lilith- intunericul din fiecare zodie

(cititorii interesati sa afle pozitia lui Lilith pe astrograma natala, gratuit, ne pot trimite un e-mail cu : data nasterii -ziua,luna,anul- ora nasterii ( precizati AM sau PM) si localitatea. Adresa noastra: roastrolog@yahoo.com si in titlu precizati: Lilith)



Lilith in Taur
Frumusetea si senzualitatea sunt la ele acasa sub un astfel de aspect. Da nastere unor adevarate genii in arta, actorie, design, moda.
Pe Lilith in Taur o regasim in noaptea frenetica a carnavalului de la Rio de Janeiro, iesind la iveala prin dansurile pline de sexualism ale femeilor latino, care se misca ametior pe ritmuri de samba si de salsa. O regasim in dansurile senzuale ale femeilor orientale, care, desi acoperite de valuri, prin miscarile bine studiate ale corpului reusesc sa ameteasca orice privitor, asemenea cobrei care hipnotizeaza victima inainte de a ataca fulgerator. O regasim in tacerea gheishelor, maeste in arta conversatiei si a placerilor interzise. Si, pentru ca in acest semn Lilith predispune la o mare fertilitate, o regasim intr-o mare parte a cabinetelor ginecologice unde se practica intreruperile de sarcina. De asemenea, datorita faptului ca persoanele cu un astfel de aspect pe harta natala isi consuma o mare parte din prima tinerete si prima maturitate facand excese dupa excese- nopti pierdute fara rost, petreceri , aventuri de o zi-, in a doua parte a vietii se pot resimti serios. Pot aparea boli ginecologice, infectii, oboseala cronica- nu datorata muncii, ci exceselor-.
Acumularea de posesiuni materiale este ridicata la gradul de obsesie. Nu conteaza cate bijuterii, case, pamanturi, conturi bancare are o persoana cu Lilith in Taur.Pentru ei, niciodata nu este suficient, nimic nu este prea mult. Aceasta dorinta de acumulare isi are originea- in cele mai multe cazuri- in traume suferite in copilarie.Fie persoanele au avut o copilarie dificila, frustranta, fie au fost martorii unor probleme familiale,fie au incercat mai mult decat este uman posibil sa-si multumeasca parintii si nu s-au ridicat la nivelul aspiratiilor acestora (sau doar isi imagineaza ca nu au fost suficienti de buni). Prin urmare, la maturitate, ajung sa creada ca prin acumularea de bunuri materiale sau printr-o viata mai excentrica pot compensa acest gol ramas in sufletul lor.

Celebritati cu Lilith in Taur:Wolfgang Amadeus Mozart, Julia Roberts, Shakira, Celine Dion, Vincent Van Gogh, Maria Callas, Marie Antoinette, Anne Nicole Smith, Edgar Allan Poe, Aristotel Onassis, Lisa Marie Presley, Dane Rudhyar

Lilith- intunericul din fiecare zodie

cititorii interesati sa afle pozitia lui Lilith pe astrograma natala, gratuit, ne pot trimite un e-mail cu : data nasterii -ziua,luna,anul- ora nasterii ( precizati AM sau PM) si localitatea. Adresa noastra: roastrolog@yahoo.com si in titlu precizati: Lilith)

Lilith in Berbec

Lupta continua ar fi termenul care defineste pozitia lui Lilith in Berbec. Pasiune, impulsuri, energie. Dorinta de a arata mai mult decat perfect , nu pentru a fi admirati, ci pentru ca cei care au Luna Neagra in Berbec stiu ca trupul poate deveni o veritabila arma a seductiei, a dominarii totale a celuilalt prin sexualitate. Pentru ei este extrem de dificil insa sa isi exprime sentimentele, iar atunci cand o fac se simt vinovati ca au facut public faptul ca mai au si o inima, acolo,undeva.
In cazul in care o femeie are Luna Neagra in Berbec, nu putem spune decat vai de barbatul care incearca sa o cucereasca. Se va lovi, la nesfarsit, de un zid innacesibil, de care isi va zdrobi pana si cea mai infima farama de mandrie, orgoliu si cont bancar. Berbecul este o zodie de foc. De regula predispune la migrene, hipertensiune, diverse accidente. Extrapoland, femeile cu Lilith in Berbec trebuie sa aiba grija la hemoragii sau la diverse probleme care pot aparea pe parcursul celor 9 luni de sarcina.
Barbatii cu Luna Neagra in Berbec urasc notiunea de competitie. Pur si simplu pentru ca se considera speciali, facuti dintr-un alt aluat decat restul lumii.Se mandresc cu raceala lor, cu faptul ca nu isi pot exprima sentimentele cu usurinta si sunt un adevarat punct de atractie pentru femeile tinere, lipsite de experienta.
Oricum ar fi, si femeile si barbatii cu un astfel de aspect in harta natala dau dovada de o mare capacitate de munca. Nu pentru ca le-ar face o mare placere sa muncesca ,ci pentru ca doresc sa fie admirati de cei din jur pentru capacitatea lor de autosacrificiu si pentru vointa si determinarea cu care isi duc la indeplinire obiectivele propuse. Iubesc cu pasiune puterea si pozitia de lider in orice domeniu. Nu se dau in laturi de la nimic pentru a ajunge acolo unde isi propun si cu greu accepta compromisurile.
Daca Lilith in Berbec face o serie de aspecte dificile, atunci pot aparea diverse incercari de la sacrificiu pentru o cauza nobila pana la moarte violenta. In orice caz, persoanele cu Lilith in Berbec isi pun amprenta in orice fac.

Exemple de celebritati cu Lilith in berbec: Mohandas Gandhi, Salvador Dali , Bette Davis , Albert Einstein , Clark Gable , John F. Kennedy ,Robert Kennedy , Pablo Picasso, Nicole Kidman, Madonna, Pamela Anderson, Sharon Stone, Michael Jackson, Kurt Cobain, John Lennon, Richard Gere,Avril Lavigne, Bruce Lee, Louis de Funes, Meryl Streep, Elisabeth Taylor, Prince, Joan Baez, Ava Gardner, Greta Garbo, Honore de Balzac

Lilith sau de ce isi pierd mintile barbatii- Partea a II-a

(cititorii interesati sa afle pozitia lui Lilith pe astrograma natala, gratuit, ne pot trimite un e-mail cu : data nasterii -ziua,unal,anul- ora nasterii ( precizati AM sau PM) si localitatea. Adresa noastra: roastrolog@yahoo.com si in titlu precizati: Lilith)



Lilith o reprezenta in cultura sumeriana pe zeita fertilitatii si a agriculturii. Apoi, cu trecerea timpului, a fost transformata in credinta populara in demon. In Kaballah se povesteste ca Dumnezeu i-ar fi creat pe Adam si pe Lilith din tarana.
In Biblie prima referire la Lilith se regaseste in Geneza 1:27 : „Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!" 27. Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie. 28. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!". ( Eva este mentionata abia in Geneza 2.22: „..20. Şi a pus Adam nume tuturor animalelor şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor fiarelor sălbatice; dar pentru Adam nu s-a găsit ajutor de potriva lui. 21. Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; şi, dacă a adormit, a luat una din coastele lui şi a plinit locul ei cu carne. 22. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam. 23. Şi a zis Adam: "Iată aceasta-i os din oasele mele şi carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru că este luată din bărbatul său” . )
Exista mai multe legende referitoare la pozitia lui Lilith. Intr-una dintre acestea se aminteste ca Lilith s-a impotrivit ca in timpul actului sexual Adam sa fie mereu deasupra.
Din acest motiv s-a revoltat si a parasit gradina Edenului, alegand sa plece pe Pamant unde s-a imperechiat cu ingerii cazuti, dand nastere la succubui si incubui ( conform dictionarului explicativ al limbii romane : SUCÚB s.m. (op. i n c u b) Demon cu aspect feminin, care, potrivit demonologiei creştine, se uneşte sexual cu un strigoi sau cu un posedat. INCÚB s.m. (op. s u c u b) Demon masculin despre care se presupunea că chinuieşte oamenii -mai ales femeile- în somn.). In alta legenda se spune ca Lilith ar fi contestat insasi esenta divinitatii, indraznind sa il cheme pe Dumnezeu pe numele sau. Acest act de nesupunere a fost imediat pedepsit si Lilith a fost izgonita din Eden.
„ pentru ca Lilith nu a mancat din pomul Cunoasterii Binelui si a Raului, este nemuritoare.Pentru serviciile sale a fost rasplatita de catre Asmodeus, demonul desfraului si al razbunarilor demonice. Este stapana unuia dintre cerurile iadului, alaturi de Namah, Nachlath si Hurmizah. De asemenea poate lua viata nou nascutilor de parte barbateasca pana in a opta zi de viata si a celor de parte femeiasca pana in a douazecea zi. „ (
http://www.vampyres.com/). Cu toate acestea Lilith, la insistentele ingerilor din rai a promis ca va avea mila de urmasii lui Adam daca vor fi inscriptionate pe usile camerelor copiilor numele ingerilor Sanvi, Sansavi si Semangelaf. Chiar si in ziua de azi, unii parinti inscriptioneaza numele acestor ingeri pe cate un cerc pe care il agata la usa copiilor lor.

In astrologie Lilith se refera la doua notiuni distincte. Exista in primul rand asteroidul Lilith ( 1181) care a fost descoperit pe 11 februarie 1927 de catre Benjamin Jekhowsky. Pentru o perioada a fost numerotat: 1927CQ si face parte din centura de asteroizi din exteriorul orbitei planetei Marte. Asteroidul Lilith (1181) nu are nici o legatura cu Lilith „ luna neagra” din astrologie. Din acest motiv, ne alaturam propunerii altor astrologi care prefera sa se refere la Lilith ca fiind „ Luna neagra”, tocmai pentru a evita confuziile cu asteroidul Lilith 1181.

In astrologie, Luna neagra reprezinta partea noastra intunecata, negativa, care sta ascunsa in strafundurile noastre si de care incercam sa fugim, sau pe care ne straduim sa o negam. Cu toate acestea ea este in noi, si nu putem sa scapam de influentele sale.
Unde o putem regasi? In oamenii care ne inconjoara si care ne provoaca dureri –fizice sau mentale-, in relatiile esuate, in fricile noastre, in obsesiile noastre, in tot ceea ce nu ne place si incercam sa aruncam in spatele altora, uitand ca de fapt proiectam propriile nemultumiri asupra celorlalti.
In harta unei femei, Luna neagra reprezinta creativitatea din acea femeie. Punctele ei forte, modul in care infrunta lumea, si cum se afirma in societate. De asemenea intruchipeaza maternitatea, dar partea instinctuala a maternitatii, gradul de sacrificiu al fiecarei femei pentru binele copiilor sai.
In harta unui barbat ne uitam de regula la Luna, la Venus si la Luna Neagra. Pozitia Lunii in casa si in semn ne arata cum reactioneaza emotional la diverse situatii. De asemenea Luna ne ofera informatii privind conceptia sa despre notiunea de “mama”. Venus reprezinta ce cauta la o femeie alaturi de care planifica sa isi petreaca tot restul vietii. Aspectele Luna-Venus ne ofera date importante privind imaginea sotiei. Insa Luna Neagra, Lilith..... reprezinta tipologia de femeie de care este atas intr-un mod distructiv.Acea femeie pentru care e dispus sa isi nege familia, sa incalce toate conventiile sociale, pentru care e dispus sa se autodistruga.Tipul de femeie care il incita, care il atrage sexual, care il scoate din minti.
Antonia Langsdorf realizeaza o descriere minunata a lui Lilith : “ ...cred ca Lilith reprezinta o parte din notiunea de trinitate a femeii. Alaturi de Eva, simbolul sotiei – companioana barbatului–si Maria, conceptul de mama, Lilith reflecta ceea ce barbatul nu poate imblinzi si, prin urmare alege sa suprime si sa demonizeze.
Categorisirea femeii in “sfanta” si “prostituata” functioneaza pana in ziua de azi. Evident, Lilith intra incategoria “prostituata” - acea categorie de care barbatii (si implicit societatea) are nevoie si o doresc, insa de care , in acelasi timp, se tem si incearca sa o anihileze. Mai cred ca Lilith le reprezinta pe toate vrajitoarele si magicienele, pe toate femeile intelepte ale Evului Mediu care au fost ostracizate sau ucise datorita informatiilor pe care le detineau in privinta contraceptiei, nasterii si medicinei. Lilith –vrajitoarea a fost arsa pe rug, Lilith inca mai este si azi circumcisa in cadrul unor ritualuri si deposedata de cliotrisul sau, Lilith este femeia care este acoperita de burka de catre Talibani.
Daca urmarim perioada de revolutie a lui Lilith, constatam ca ii trebuie in jur de 9 ani ( 8 ani si 311 zile) sa strabata toate semnele zodiacului. Lilith poposeste fix 9 luni in fiecare semn.Acest lucru indica o stansa legatura intre Lilith si perioada de sarcina a femeii.”
-va urma -
cu drag, astrolog Alexandra Coman

Lilith, sau de ce isi pierd mintile barbatii - partea I




Vom dedica acest capitol special lui Lilith, deoarece exista o multime de opinii privind acest termen.
Vom incepe prin abordarea stiintifica, din punct de vedere astronomic ,,In 1846, Frederic Petit, director al observatorului din Touluse, a afirmat ca a fost descoperita o a doua luna a pamantului. Ar fi fost observata de catre trei martori: Lebon si Dassier in Touluse si de catre Lariviere in Artenac, in dupa amiaza zilei de 21 martie 1846. Petit a calculat ca are o orbita eliptica, o perioada de 2 ore, 44 de minute si 59 de secunde, un apogeu de 3570 km deasupra suprafetei pamantului si un perigeu la doar 11,4 km. Petit a devenit interesat de ideea existentei unei a doua luni si dupa 15 ani de cercetari in domeniu a anuntat ca a realizat diverse calcule privind o luna mai mica, care ar fi produs –pe atunci- o serie de miscari inexplicabile ale Lunii. Astrologii nu au dat foarte mare atentie acestei afirmatii si probabil ca ideea ar fi fost data repede uitarii, daca nu ar fi fost preluata de catre un tanar scriitor francez, Jules Vernes, care a expus-o in romanul sau De la pamant la Luna . Intr-un fragment din acest roman descrie cum un obiect ciudat trece prin apropierea capsulei spatiale, pe care o directioneaza pe o traiectorie in jurul lunii, in loc sa o lase sa se prabuseaza pe suprafata astrului ceresc:
“ Este, a spus Barbicane, un meteorit, insa unul urias, care a ramas captiv in raza de atractie gravitationala a pamantului “
“E posibil asa ceva?” a intrebat Michel Ardan. “Pamantul are doua luni?”
“ Ei bine ,prietene, intr-adevar are doua luni, desi se crede ca are doar una.Insa aceasta de-a doua luna este atat de mica si viteza ei este atat de mare, incat locuitorii pamantului nu o pot vedea. Dar niste anomalii i-au atras atentia unui astronom francez, pe numele sau domnul Petit, care a putut astfel determina existenta aceste a doua luni si i-a calculat orbita. In conformitate cu calculele sale, revolutia completa a acestei a doua luni este de trei ore si douazeci de minute....”
“Toti astronomii recunosc existenta acestui satelit?” a intrebat Nicholl.
“Nu, a raspuns Barbicane, dar daca si ei, ca si noi, ar vedea-o cu proprii ochi, nu s-ar mai indoi de aceasta.Insa faptul ca am trecut pe langa dansa ne ajuta sa ne determinam pozitia in spatiu. Distanta ditnre aceasta a doua luna si pamant este bine stiuta, si, prin urmare, inseamna ca ne aflam la 7480 km altitudine”
Jules Verne a fost citit de milioane de oameni, insa pana in 1942 nimeni nu a sesizat discrepantele din textul sau:
1. Daca un satelit s-ar afla la 7480 km deasupra pamantului, atunci ar avea o perioada de revolutie de 4 ore si 48 de minute, nu de 3 ore si 20 de minute.
2. Deoarece a fost zarit de pe fereastra de unde nu se vedea luna, asta inseamna ca era in miscare retrograda, lucru care ar fi trebuit sa fie si el consemnat. Insa Vernes nu spune nimic despre asta.
3. In orice caz satelitul ar fi trebuit sa fie in eclipsa, si prin urmare ar fi trebuit sa fie invizibil. Proiectilul iese din umbra pamantului mult mai tarziu.
Nimeni nu poate nega ca cea de-a doua luna a lui Petit a devenit celebra prin intermediul lui Jules Vernes. Multi astronomi amatori au tras concluzia ca este ocazia perfecta pentru a-si castiga un renume in bransa si oricare ar fi descoperit aceasta a doua luna ar fi fost inscris in analele astologiei pentru totdeauna. Nici un observator astronomic de prestigiu nu a incercat sa abordeze problema celei de-a doua luni- sau cel putin nu in mod public-. Cei mai decisi in a o descoperi au fost astronomii amatori germani, care au botezat a doua luna Kleinchen ( Micuta). (multumiri lui Samson Cheung pentru ajutorul oferit)

astrolog Alexandra Coman

Compatibilitate Rac-Scorpion





Cand un Rac intalneste un Scorpion, emotiile, sentimentele si sexualitatea ocupa toata scena de desfasurare a acestei piese. Asemeni pieselor unui puzzle, Racul se completeaza cu Scorpionul, pentru a crea imaginea unui cuplu fericit.
Racul si Scorpionul sunt doua semne de apa ,emotionale si profunde, instinctive si cu o intelepciune greu de depasit de alte semne, intelepciune dobandita prin memoria de elefant de care dau dovada amandoi nativii si printr-un instinct in a alege informatia corecta, caracteristic numai zodiilor de apa.

Atat Racul cat si Scorpionul petrec mult timp scufundandu-se in marea de sentimente emotionale si de intuitii si stiti ce mai au comun acesti doi nativi? Puterea mentala, puterea de a-i aduce pe cei din jur exact in punctul in care vor ei. De asemenea, ambii nativi au nevoie de comfort mental si de siguranta sufleteasca. Zodiilor de apa ( Rac, Scorpion si Pesti) le este dificil sa se armonizeze cu zodiile de foc ( Berbec, Leu, Sagetator) pentru ca acestia din urma sunt mult prea voluntari, mult prea independenti si mult prea energici pentru gustul primilor. Zodiilor de apa le este greu sa se armonizeze cu zodiile de aer ( Gemeni, Balanta, Varsator) pentru ca acestia din urma desi inteligenti si carismatici dau dovada de o crasa instabilitate, lucru se ii raneste profund pe primii. Insa cand zodiile de apa se intalnesc intre ele, oho! E ca si cum curcubeul ar fi pe pamant intreaga zi. Amandoi gandesc la fel, sunt la fel de empatici si sunt la fel de introvertiti,secretosi si dedicati familiei.
Amandoi adora sa aiba un loc numai al lor, decorat dupa voia lor ,in care prietenii, rudele si musafirii sa intre numai cu invitatii speciale. Atentie!!!Racii si Scorpionii si in general semnele e apa sau persoanele cu ascendent in semne de apa tin foarte mult la intimitatea personala. Nu incercati sa le faceti vizite surpriza pentru ca este o totala lipsa de politete, ce va fi privita de catre acestea ca o agresare a intimitatii.
In esenta, Racul este o persoana marinimoasa, care se implica in problemele celor din jur, incercand sa-i ajute din toate puterile.Greseala sa mare este data de modul in care se implica. In loc sa studieze terenul si sa emita o parere, o opinie, Racul nostru devine obsedat de-a dreptul de un subiect, da usa de perete si incepe sa tipe plin de emotie: fa asa si asa. Ok, cei din jur cer ajutorul,insa Racul nostru ( fie el femeie sau barbat) uita ca i se cere doar o opinie si apoi cu totii avem nevoie de liberul arbitru. Daca ii solicitati un sfat unui Rac, acesta se va supara teribil daca nu il si urmati. In esenta Scorpionul este o persoana usor egocentrica, ambitioasa,care stie ce vrea, cu un grad mare de nesiguranta emotionala si care doreste armonie familiala. Problema Scorpionului este posesivitatea sa, si secretomania de care da dovada, lucru care ii va afecta pe cei din jur foarte mult.
Uneori, a trai cu un Scorpion e ca si cum te-ai afla zi de zi in fata unui procuror , la un interogatoriu, in care ti se cere sa spui tot ce ai facut, tot ce stii. De aceea, un comportament ce pare de nesuportat si de neacceptat de catre cei din jur, Racului i se va parea o dovada de afectiune si iubire. Scorpionul, care vede lucrurile strambe sau drepte, albe sau negre, reci sau fierbinti, care nu accepta jumatatile de masura, cauta in viata sa un partener pe care sa se poata baza, care sa-i fie loial si care sa ii ofere intimitate si caldura familiala. Racul s-a nascut pentru asa ceva, deci ii va oferi toate aceastea cu cea mai mare fericire. Si uite asa, am intalnit cuplul perfect, care se intelege din priviri, care nu are nevoie de prea multe cuvinte pentru a exprima ceva si care impartasesc aceleasi vise. Uneori, cand intalnesti astfel de cupluri, iti dai seama ca atunci cand este iubire si intelegere intre parteneri, celelalte probleme se rezolva mult mai usor.
Cu drag, astrolog Alexandra Coman

Compatibilitatea Rac-Balanta




Fiecare dintre noi ar dori sa gaseasca in partener jumatatea sa, care il completeaza, care il face perfect, sau daca nu atinge perfectiunea macar sa ii ofere pace interioara.
Cand un Rac si o Balanta formeaza un cuplu, fiecare aduce cu sine acea parte care lipseste celuilalt.Ambii cauta o relatie sigura, bazata pe respect si incredere mutuala.

Atat Racul,cat si Balanta adora sa aiba un loc numai al lor, decorat cu gust, care sa le ofere intimitate si protectie fata de lumea exterioara.
Racul vrea liniste. La fel si Balanta. Iar prin combinarea puterii de intuitie a Racului cu abilitatea Balantei de a-i convinge pe ceilalti sa puna in practica un demers, amandoi partenerii ar putea face o echipa invincibila in lumea afacerilor.
Relatia poate demara in ritmul melcului, dat fiind ca la prima impresie ambii pot demonstra ca sunt atrasi de frumos si de ideea de a avea o relatie stabila. In timp insa, vor descoperi mult mai multe puncte comune: gustul pentru calatorii, placerea de a avea o familie, abilitatea de a pune pe picioare o afacere. Cand intalnim un Rac, trebuie sa ii oferem trei elemente: siguranta emotionala, o cochilie numai a lui (a se citi casa,apartament, masina,etc) si o familie . Cand intalnim o Balanta, trebuie sa ii oferim bun gust, stil, corectitudine si drepturi egale in cuplu. Racul si Balanta merg pe acelasi drum, umar la umar, oferind celuilat toate elementele enumerate mai sus.
Racul este introvertit, uneori morocanos, uneori cuprins de toane. Balanta aduce acea lumina in intuneric prin frumusetea, optimismul, calmul sau. Balanta, aeriana, zburand uneori din floare in floare, niciodata negasind stabilitatea pe care o cauta, va gasi stanca de care sa se lege in caz de furtuna: un Rac solitar, inteligent, profund.
In pasi de vals, se vor indrepta amandoi spre dormitor, unde Racul se va darui cu o pasiune greu de imaginat, iar Balanta va oferi atata exotism si inovatie cat este necesar pentru a avea o viata amoroasa completa, in care elementul nouate primeaza.
Balanta, guvernata de Venus, are insa o problema fundamentala: dificultatea in a lua o decizie. De aceea, Balantele dau uneori impresia de superficialitate, sau ca ar zbura din floare in floare. Pentru simplul motivc, ca atunci cand sunt puse la zid, cand trebuie sa spuna ceva celeilalte persoane prefera sa taca, sa gaseasca o portita de scapare, pentru ca nu doreste sa-si raneasca interlocutorii si pentru ca are oroare de scandaluri, certuri si situatii penibile. Racul, guvernat de Luna si de emotii, aduna in el/ea cu rabdarea caracteristica semnelor de apa toti factorii ce conduc la o situtie de criza: nemultumiri,angoase, frici, emotii negative. Apoi, cand a adunat destul si nu mai poate fi contrazis in argumentele pe care le va arunca pe masa, trage aer adanc in piept si cu nonsalanta si logica marilor jucatori de poker dar si cu istericalele unei cumetre , isi ,, varsa” tolba cu probleme in fata unei audiente socate si mirate. Aici are de invatat Balanta de la Rac: sa spuna cand a ajuns la o concluzie tot ce o necajeste, tot ce are pe suflet, pentru a clarifica lucrurile. Si tot aici, Racul va invata intr/o astfel de situatie de la Balanta ca postura de cumatra isterica nu se potriveste intr-o polemica, iar daca lucrurile ar fi abordate cu calm si impartialitate si cu un ton ponderat, solutia ar veni repede.
Atat in dormitor, cat si in viata de zi cu zi, ambii nativi combina sensibilitatea cu inteligenta , dublate apoi de gradul de dezvoltare intelectuala la care poate ajunge fiecare dintre noi, intr-o mai mica sau mai mare masura. Balanta aduce energia emotionala si bucuria vietii, in timp ce Racul trebuie sa cunoasca o problema din toate unghiurile inainte de a lua o decizie. Balanta, la fel ca si Racul este un semn cardinal, cooperativ, imaginativ, dornic de a experimenta toate dimensiunile umane ale unei relatii- de orice tip, fie sociala fie personala- .Balanta, semn de aer cauta insa perspectiva mentala a unei relatii pentru a demara analiza acesteia. Racul , semn de Apa, cauta dimensiunea emotionala si de acolo este si punctul de pornire al drumului sau. Asta inseamna perspective diferite ale aceleiasi situaii. Racul, cand este nemultumit are toane, iar Balanta uraste de-a dreptul manifestarile agresive sau santajele emotionale. Racul va intra intr-o criza emotionala pentru ca detasarea si lipsa de emotie pe care uneori o poate arata o Balanta iritata il scot din ritmul sau. Racul trebuie sa invete sa fie mai putin posesiv, mai deschis spre compromisuri si sa inteleaga ca nu toti sunt asemeni lui/ei adica un ocean de lacrimi si emotii. Balanta trebuie sa inteleaga ca nu toti pot manipula o situatie asa cum o face dansa ( dansul in cazul unui barbat Balanta) si sa accepte uneori crizele partenerului sau. Oricum ar fi insa si orice destinatie ar avea aventura in care se imbarca cei doi nativi, pentru un Rac si o Balanta relatia dintre ei este una plina de invataminte, in care fiecare va scoate la lumina noi dimensiuni, noi abilitati.
Cu drag, astrolog Alexandra Coman