Compatibilitatea Rac-Balanta




Fiecare dintre noi ar dori sa gaseasca in partener jumatatea sa, care il completeaza, care il face perfect, sau daca nu atinge perfectiunea macar sa ii ofere pace interioara.
Cand un Rac si o Balanta formeaza un cuplu, fiecare aduce cu sine acea parte care lipseste celuilalt.Ambii cauta o relatie sigura, bazata pe respect si incredere mutuala.

Atat Racul,cat si Balanta adora sa aiba un loc numai al lor, decorat cu gust, care sa le ofere intimitate si protectie fata de lumea exterioara.
Racul vrea liniste. La fel si Balanta. Iar prin combinarea puterii de intuitie a Racului cu abilitatea Balantei de a-i convinge pe ceilalti sa puna in practica un demers, amandoi partenerii ar putea face o echipa invincibila in lumea afacerilor.
Relatia poate demara in ritmul melcului, dat fiind ca la prima impresie ambii pot demonstra ca sunt atrasi de frumos si de ideea de a avea o relatie stabila. In timp insa, vor descoperi mult mai multe puncte comune: gustul pentru calatorii, placerea de a avea o familie, abilitatea de a pune pe picioare o afacere. Cand intalnim un Rac, trebuie sa ii oferem trei elemente: siguranta emotionala, o cochilie numai a lui (a se citi casa,apartament, masina,etc) si o familie . Cand intalnim o Balanta, trebuie sa ii oferim bun gust, stil, corectitudine si drepturi egale in cuplu. Racul si Balanta merg pe acelasi drum, umar la umar, oferind celuilat toate elementele enumerate mai sus.
Racul este introvertit, uneori morocanos, uneori cuprins de toane. Balanta aduce acea lumina in intuneric prin frumusetea, optimismul, calmul sau. Balanta, aeriana, zburand uneori din floare in floare, niciodata negasind stabilitatea pe care o cauta, va gasi stanca de care sa se lege in caz de furtuna: un Rac solitar, inteligent, profund.
In pasi de vals, se vor indrepta amandoi spre dormitor, unde Racul se va darui cu o pasiune greu de imaginat, iar Balanta va oferi atata exotism si inovatie cat este necesar pentru a avea o viata amoroasa completa, in care elementul nouate primeaza.
Balanta, guvernata de Venus, are insa o problema fundamentala: dificultatea in a lua o decizie. De aceea, Balantele dau uneori impresia de superficialitate, sau ca ar zbura din floare in floare. Pentru simplul motivc, ca atunci cand sunt puse la zid, cand trebuie sa spuna ceva celeilalte persoane prefera sa taca, sa gaseasca o portita de scapare, pentru ca nu doreste sa-si raneasca interlocutorii si pentru ca are oroare de scandaluri, certuri si situatii penibile. Racul, guvernat de Luna si de emotii, aduna in el/ea cu rabdarea caracteristica semnelor de apa toti factorii ce conduc la o situtie de criza: nemultumiri,angoase, frici, emotii negative. Apoi, cand a adunat destul si nu mai poate fi contrazis in argumentele pe care le va arunca pe masa, trage aer adanc in piept si cu nonsalanta si logica marilor jucatori de poker dar si cu istericalele unei cumetre , isi ,, varsa” tolba cu probleme in fata unei audiente socate si mirate. Aici are de invatat Balanta de la Rac: sa spuna cand a ajuns la o concluzie tot ce o necajeste, tot ce are pe suflet, pentru a clarifica lucrurile. Si tot aici, Racul va invata intr/o astfel de situatie de la Balanta ca postura de cumatra isterica nu se potriveste intr-o polemica, iar daca lucrurile ar fi abordate cu calm si impartialitate si cu un ton ponderat, solutia ar veni repede.
Atat in dormitor, cat si in viata de zi cu zi, ambii nativi combina sensibilitatea cu inteligenta , dublate apoi de gradul de dezvoltare intelectuala la care poate ajunge fiecare dintre noi, intr-o mai mica sau mai mare masura. Balanta aduce energia emotionala si bucuria vietii, in timp ce Racul trebuie sa cunoasca o problema din toate unghiurile inainte de a lua o decizie. Balanta, la fel ca si Racul este un semn cardinal, cooperativ, imaginativ, dornic de a experimenta toate dimensiunile umane ale unei relatii- de orice tip, fie sociala fie personala- .Balanta, semn de aer cauta insa perspectiva mentala a unei relatii pentru a demara analiza acesteia. Racul , semn de Apa, cauta dimensiunea emotionala si de acolo este si punctul de pornire al drumului sau. Asta inseamna perspective diferite ale aceleiasi situaii. Racul, cand este nemultumit are toane, iar Balanta uraste de-a dreptul manifestarile agresive sau santajele emotionale. Racul va intra intr-o criza emotionala pentru ca detasarea si lipsa de emotie pe care uneori o poate arata o Balanta iritata il scot din ritmul sau. Racul trebuie sa invete sa fie mai putin posesiv, mai deschis spre compromisuri si sa inteleaga ca nu toti sunt asemeni lui/ei adica un ocean de lacrimi si emotii. Balanta trebuie sa inteleaga ca nu toti pot manipula o situatie asa cum o face dansa ( dansul in cazul unui barbat Balanta) si sa accepte uneori crizele partenerului sau. Oricum ar fi insa si orice destinatie ar avea aventura in care se imbarca cei doi nativi, pentru un Rac si o Balanta relatia dintre ei este una plina de invataminte, in care fiecare va scoate la lumina noi dimensiuni, noi abilitati.
Cu drag, astrolog Alexandra Coman





0 comments: