ZODIA RACULUI partea I


Este al patrulea semn al zodiacului si acest semn zodiacal a dat chiar si numele Constelatiei Racului.

In astrologie, Racul este considerat un semn feminin, negativ, introvertit. Este un semn de apa si unul din cele patru semne zodiacale cardinale.(Crucea Cardinala este alcatuita din semnul Berbecului, al Racului, al Balantei si al Capricornului).
Racul este guvernat de Luna, iar datorita faptului ca este al patrulea semn zodiacal, Racul a fost asociat cu Casa a IV-a a zodiacului, casa care ne ofera informatii despre familie, despre radacinile noastre, despre vietile anterioare, despre modul in care ne vom comporta noi ca parinti.

In mitologie, Racul joaca un rol putin important: apare mentionat in cele 12 munci ale lui Hercule. In timp ce Hercule era prins in lupta cu Hydra, ( Hydra era monstrul cu zece capete) mama sa vitrega – Hera, care nu-l placea deloc pe Hercule a trimis un rac pe pamant pentru a-l deranja pe acesta si a-l distrage de la lupta, sperand astfel ca intr-o clipa de neatentie Hercule ar putea cadea prada Hydrei. Racul si-a infipt clestii in piciorul eroului, insa cu mult prea putini sorti de izbanda pentru ca Hercule l-a strivit dintr-o singura miscare pe micutul crustaceu. Cu toate acestea, Hera recunoscatoare pentru gestul eroic al racului l-a transformat intr-o constelatie de pe cer.

Din punct de vedere astrologic, nativul Rac este cel mai greu de definit si seamana mult prea putin cu simbolul zodiei sale; poate doar la tendinta de inchidere in sine in fata problemelor ar exista o oarecare asemanare. Insa, in rest, avem personalitati total diferite ]n randul racilor! Racii pot fi timizi, inchisi in ei, fara initiativa insa, putem intalni si raci colerici, explozivi, implicati in diferite proiecte, care pot fi activi, pot fi intreprinzatori. Din acest motiv ii si gasim in toate tipurile de meserii.
In esenta, nativul Rac este destul de conservator si isi iubeste mult caminul pe care il considera locul sau de retragere, cuibul unde poate sa-si reincarce bateriile atunci cand are nevoie. De multe ori, Racii prefera obscuritatea si din acest motiv apartamentele sau casele in care locuiesc, vor avea fie jaluzele, fie draperii grele care sa creeze acea aura de mister, dar totodata si de confort. Este un loc in care acesti nativi tind sa se simta bine si nu este creat pentru a-si impresiona eventualii vizitatori destul de rari, de altfel. Pentru ca trebuie mentionat faptul ca, nu vrem sa spunem ca Racul este un tip asocial (adica nu-i place sa socializeze cu cei din jur, sa iasa afara, in lume), ci ca este o persoana solitara si in casa lui nu intra decat persoanele in care el are mare incredere pentru ca este considerata, asa cum mai spus, o oaza de retragere doar pentru el.

Racii au o dubla natura. Poti fi morocanosi, pot fi inchisi in sine, timizi si solitari. Uneori pot sa nu scoata la suprafata emotiile si cu greu fac compromisuri insa, in clipa in care un Rac si-a propus un scop si are o destinatie, sa nu va mirati ca va deveni energic, tenace, intuitiv, intelept si uneori chiar siret in dorinta de a-si atinge scopul propus. Pe un Rac nimeni si nimic nu-l poate opri din demersurile sale si, din acest motiv, uneori seamana cu semnele de pamant, care pot da dovada de multa incapatanare atunci cand au ceva de realizat.

In familie, Racii au un caracter total diferit. Daca in societate sunt retrasi, greu de citit, greu de interpretat si, daca se deschid cu dificultate in fata strainilor, in fata celor apropiati arata o alta latura a personalitatii lor : tind sa devina foarte mamosi, empatici si sensibili. Sunt capabili chiar sa se implice in problemele celorlalti datorita faptului ca sunt guvernati de Luna, planeta emotiilor, a mentalului, a informatiilor subliminale in aceasta lume. Evident ca nativii acestei zodii, guvernati de Luna, pot foarte bine sa inteleaga sentimentele celorlati atunci cand isi propun acest lucru. Uneori sunt extrem de visatori si viata lor interioara poate fi dublata de fantezie si de prea multa imaginatie. Acesta este un punct in minus in favoarea lor pentru ca au tendinta sa-si croiasca viata dupa un vis pe care il au din copilarie. De exemplu, pot visa ca pot fi tati perfecti, iar ei de fapt, vor deveni niste soldati in trupele speciale si arareori au timp sa-si vada familia. Sau viseaza ca vor fi sotii devotate sau mame perfecte, iar doamna Rac s-ar putea sa aiba supriza de a ajunge o femeie de afaceri abila si cu greu sa mai aiba timp sa dea si pe acasa sa-i supravegheze pe copii, vazandu-se nevoita sa apeleze astfel la serviciile unei bone. Asadar, tind sa-si croiasca viata dupa un ideal care nu intotdeauna functioneaza.

Sunt mari amatori de arta, de teatru, de literatura si sunt foarte buni gastronomi. Cei mai buni bucatari ii veti gasi in randurile Racilor, pentru ca au un al saselea simt in ceea ce priveste combinarea aromelor mancarurilor. Despre ei se mai poate spune ca au o memorie care impresioneaza – de elefant de-a dreptul. Nu uita niciodata nici cel mai mic detaliu. Chiar daca uneori pot sa-ti dea impresia ca sunt cu capul in nori, de fapt sunt foarte prezenti printre noi.

In ceea ce priveste cariera sunt foarte buni organizatori si este recomandabil sa aiba o pozitie de lider mai ales in functii care tin de relatiile cu tinerii pentru ca au acea capacitate de a-i intelege, de a-i indruma, de a-i dirija in acelasi timp de a reactiona prompt la emotiile lor.

In sanatate, pot aparea probleme legate de retentia de apa, o tendinta spre supraponderabilitate, uneori reumatism.

In ceea ce priveste relatiile personale, de regula sunt un amestec de posesisvitate dictatoriala si romantism exacerbat.

In dragoste incep sa confunde iubirea cu notiunea de a poseda pe cineva si de multe ori partenerii lor tind sa lupte pentru libertatea pe care simt ca o pierd sub clestii Racului.

0 comments: