Compatibilitatea Taur- Varsator


Daca vrem sa ne imaginam o pictura moderna, am putea avea urmatoarea viziune: Taurul, masiv, lent, tinand in mana o plasa de prins fluturi , iesind la vanatoare de .... vant. Va avea succes la vanatoare? Noi va spunem un DA hotarat. Pe vant cu siguranta nu va reusi sa il prinda, insa experienta va acumula cu duiumul.
Revenind la lucruri serioase, adica la astrologie, ne putem intreba retoric: Ce pot avea in comun Taurul rational, centrat pe acumularea de posesii materiale, realist pana la cer si innapoi si Varsatorul care este cel mai progresist semn al zodiacului, umanitar, excentric, inovator ? Noi nu ne aventuram sa dam un raspuns, va lasam pe dumneavoastra sa ne spuneti. Ei, dar totusi va dam un indiciu. Este vorba de AMBITIE. Ambii vor sa ajunga in acelasi punct, dar urmand drumuri diferite. Relatia are sanse de succes NUMAI daca cei doi nativi au o predispozitie innascuta spre evolutie spirituala si accepta cu intelepciune notiunea de compromis.
Ambele semnte sunt extrem de incapatanate. Din acest motiv trebuie sa fie foarte atente sa nu intre in polemici, in discutii contradictorii, pentru ca nici unul dintre ei nu va ceda.
Relatia poate fi comparata cu un concurs intre doi mari incapatanati, care se privesc cu coada ochiului, asteptand ca celalalt sa cedeze. Ei bine, acest lucru nu se va intampla si astfel relatia lor va deveni incetul cu incetul o confruntare continua intre doi titani.
Cand se ajunge la o polemica mai serioasa, cei doi nativi au modalitati total diferite de reactie. Cand este nervos, Taurul, guvernat de planeta Venus (planeta dragostei, a senzualitatii si a materialismului) se comporta asemeni unui semn feminin: urla, tipa, izbeste, isi agita pumnii in aer adresand cuvinte imposibil de reprodus, apoi se potoleste ca prin minune. Varsatorul, guvernat de Saturn ( “marele procuror”, cel care ne coordoneaza lectiile Karmice) si de Uranus ( planeta surprizelor, a rebeliunii) atunci cand este confruntat cu o certa serioasa prfera sa se retraga in sine si sa isi puna scutul tacerii in fata. Acest lucru il va enerva pe Taur care va considera acest comportament ca pe un afront ironic. Si se va enerva si mai mult. Iar Varsatorul se va retrage si mai mult in carapace. Si valsul acesta va continua la nesfarsit.
Taurul este un semn axat pe acumularea de bunuri materiale. Nu este vorba de avaritie, ci de siguranta zilei de maine. Taurul este dispus sa munceasca zile si nopti in sir numai pentru a-si duce la bun sfarsit un proiect din care stie ca va avea ceva de castigat. Varsatorul este un semn al umanismului dezlantuit. Pentru el banii sunt un mijloc de trai, nu un scop in sine. Un Varsator, daca aude ca balena Moby Dick a esuat pe o plaja din Patagonia, ar fi in stare sa se arunce in primul avion si sa sape un sant cu mainile goale in jurul animalului pentru a-l ajuta sa se reintoarca in mare, in habitatul sau natural. Desigur ii va propune si Taurului sa il insoteasca in demersul sau ecologist, insa domnul sau doamna Taur va clatina sceptic din cap si il va intreba sec: cat costa biletul de avion? Avem dusuri in Patagonia? Esti sigur ca Moby Dick va mai trai pana reusim noi sa ajungem acolo? Oare in Patagonia e eradicata holera? Trebuie sa ne facem vaccinuri? Ce boli mai putem contacta? Apa e potabila??? In esenta de ce trebuie noi sa alergam sa salvam balene albastre? Nu e mai simplu sa ne luam un acvariu cu gupy si sa ii hranim?
Varsatorul nostru va privi acest discurs cu gura cascata, apoi va arunca prosopul pe jos,in sens de abandon.
Pe de alta parte Taurul este un semn de pamant,stabil. Are cercul lui micut de prieteni de o viata, cu care merge in aceleasi locuri arhi-cunoscute de ei, in care isi povestesc la nesfarsit aceleasi intamplari. Adica, tradus pentru noi ceilalti: rutina este haina favorita a Taurului. Varsatorul, pe de alta parte adora sa aba cat mai multi prieteni,din toate mediile sociale, pentru ca se poate cobori si urca la orice nivel, fara mari eforturi. Daca ar putea ar iesi in fiecare seara, in alta parte, pentru a se bucura de viata. Acest capitol il va deranja foarte mult pe Taur, care nu va intelege acest comportament cosmopolit si va incerca sa impuna niste reguli. Iar aici a intrat pe un adevarat teren minat, pentru ca unui Varsator veritabil ii poti face orice, insa nu ai nici un drept sa ii ingradesti libertatea.
La capitolul dormitor ce sa mai spunem..... relatia poate functiona o vreme, Taurul este un semn senzual, Varsatorul un semn usor excentric, gata mereu sa vina in scena cu noi si noi fantazii. Ar fi asemanator unui foc de paie, care arde ca o valvataie dar se stinge repede.
In concluzie relatia poate avea succes doar daca ambii nativi vor gasi un scop comun (de exemplu sa isi faca o firma de salvat animalele , in care Varsatorul sa se ocupa de animalutele ranite iar Taurul sa tina contabilitatea) si daca amandoi vor fi dispusi sa faca compromisuri.

0 comments: