DESPRE ASTEROIZI


Astazi am finalizat de analizat compatibilitatile creeate intre Zodia Berbecului si celelalte semne zodiacale.
Prin urmare m-am gandit sa abordez pentru foarte putin timp notiunea de asteroizi ,care adesea sunt neglijati in astrologie.
Astazi voi vorbi putin despre
CHIRON


Cu totii stim ce inseamna un asteroid. Apeland la DEX gasim urmatoarea definitie: “Fiecare dintre micile planete ale sistemului solar, puţin stralucitoare, ale caror orbite sunt, in general, cuprinse intre orbitele lui Marte şi Jupiter”. Daca ne imaginam harta natala ca fiind scena unui teatru, atunci planetele sunt actorii principali, iar asteroizii sunt personajele secundare , fara de care piesa nu ar mai avea acea savoare si tenta de unicitate.
CHIRON ( 2060 ) – traducerea numelui inseamna „priceput in a-si folosi mainile”. In mitologie, Chiron, era cel mai in varsta si cel mai intelept dintre centauri, un trib de fiinte pe jumatate oameni, jumatate cai. Este fiul titanului Cronos si fratele vitreg al lui Zeus. Mama lui Chiron, nimfa Philyra era prinsa in vartejul dragostei carnale impreuna cu Cronos, cand sotia lui Cronos a aparut in scena pe neasteptate. Pentru a nu fi obligat sa infrunte furia devastatoare a sotiei sale, Cronos s-a transformat in cal, iar din acest motiv fiul sau , Chiron, s-a nascut pe jumatate om, jumatate cal. Spre deosebire de fratii sai, care preferau bucuriile vanatorii, ale petrecerilor si a desfranarii, Chiron era un intelept autodidact. A fost mentorul mai multor eroi mitologici, printre care Iason, Asclepios ( zeul medicinii), Ahile, Tezeu, Heracles ( Hercule). Intr-o zi Hercule l-a ranit accidental pe Chiron cu o sageata otravita in sangele Hidrei. Rana era incurabila si durerile erau ingrozitoare, insa Chiron fiind nemuritor trebuia sa indure toate aceste torturi fizice. Nu a renuntat la speranta, incercand sa gaseasca leacul care l-ar fi putut ajuta sa se elibereze de durerea insuportabila. Cand Prometeu a fost inlantuit pe munte, Chiron i-a oferit acestuia nemurirea sa, eliberandu-se de durere prin moarte. Impresionat de sacrificiul sau, fratele sau vitreg Zeus l-a transformat in constelatia Sagetatorului sau a Centaurului.

Descoperit de Charles Koal in 1977, a marcat un pas important in evolutia astrologiei. Orbitand intre Saturn si Uranus, Chiron are o orbita eliptica si ii sunt necesari in jur de 50 de ani pentru a parcurge intreg zodiacul. In anumite momente traverseaza orbita lui Saturn si pe cea a lui Uranus, actionand ca un mediator intre cei doi. Astronomii prefera denumirea de planetoid, iar multi dintre astrologi prefera numele de asteroid.
Astrologii au interpretat pozitia lui Chiron ca fiind imaginea calatoriei de vindecare a unei rani, de regula karmice. Pozitia lui Chiron in casa si semnul din astrograma natala ne indica in ce punct suntem cel mai vulnerabili. Termenul de “rana” este folosit in cel mai larg sens cu putinta, fiind interpretabil ca rana fizica, mentala, emotionala si spirituala. Pentru a ne vindeca , trebuie sa cautam punctul dureros care zace ascuns in fiecare dintre noi, sa il identificam, sa constientizam problema, sa o acceptam ( la fel ca si Chiron care a acceptat monstruozitatea infatisarii sale, jumatate om jumatate cal). Pasul urmator este sa incercam sa renastem, sa ne ridicam deasupra problemei. De multe ori putem descoperi punctul nevralgic urmarind ce fel de intamplari nefericite ne-au marcat. Daca vom fi atenti si obiectivi vom observa un anumit tipar distructiv de care suntem atrasi: de exemplu sunt femei atrase de barbati agresivi sau viciati, sau barbati care au la activ mai multe casatorii, persoane care incearca sa porneasca o afacere si de fiecare data, la un moment dat ceva nu mai merge bine si totul se naruie, si lista poate continua.
O cale de eliberare este sa incercam sa comunicam cu cei care se confrunta cu probleme asemanatoare cu ale noastre. Atunci cand ne oferim sprijinul, de fapt ne oferim sprijin centaurului din noi, incercam sa il acceptam asa cum este si sa incercam sa intelegem ca “darul evolutiei se afla in rana deschisa din noi”.
De multe ori, atunci cand ni se intampla ceva dureros, traumatizant, vedem numai jumatatea goala a paharului, incercam sa exprimam numai partea negativa a experientei si sa reprimam pozitivitatea ei. Dar uitam ca orice experienta dificila ne ajuta sa invatam o noua lectie de viata, ne ajuta sa ne maturizam,sa devenim mai puternici. Calatoria evolutiva la care ne indeamna Chiron sa pornim este drumul de a cauta echilibrul din noi, de a nu cadea prada impulsurilor negative si inferioare ci, dimpotriva, sa privim cu detasare si intelepciune orice moment greu prin care viata ne pune sa trecem. O alta lectie pe care ne invata Chiron este aceea de a intelege ca tot ceea ce ni se intampla nu este deloc intamplator. Momentele fericite si mai ales momentele dificile sunt trepte pe care trebuie sa urcam pentru a evolua spiritual. La nivel de evolutie karmica trebuie sa acceptam ca ni se intampla ceea ce trebuie si ni se da ceea ce meritam. Nimic in plus, nimic in minus. Aceste afirmatii ne duc la ideea unei anumite ordini, la nivel terestru, spiritual sau, daca ne raportam la nivel superior, la ordinea universului. Cu siguranta printre noi exista persoane atat de ranite spiritual, incat nu pot accepta ideea unei forte superioare in univers, care ne ghideaza si coordoneaza in drumul nostru spre evolutia spirituala. Si din nou, Chiron reintra in scena pentru a ne invata lectia iertarii si a rabdarii, pentru ca multe lectii de viata le intelegem nu in momentul in care acestea se desfasoara ci mult dupa, cand putem discerne si analiza detasat de ce ni s-a intamplat acel lucru si ce fapte au condus la intamplarea respectiva.
De asemenea, Chiron mai este cunoscut si ca asteroidul relationarii, fiind folosit de multe ori ca un indicator al compatibilitatii dintre doua persoane, indiferent de natura relatiei respective. Daca Saturn este asociat cu notiunea de trecut si Uranus cu cea de viitor, Chiron (despre care am spus ca orbiteaza intre cele doua plaente) este punctul de echilibru dintre cei doi, mai exact reprezinta prezentul, ideea de acum si aici.
Trecand la actiune, in astrograma natala Chiron pune degetul pe ranile fiecaruia dintre noi si indica traumele cele mai adanci, lucrurile pe care le simtim ca fiind cele mai nedrepte, incorecte, lucrurile carora le simtim lipsa, amintirile noastre traumatizante, probleme nerezolvate in alte vieti, si culoarele din gandurile noastre pe care ne temem sa patrundem, pentru ca sunt prea intunecate si pe care preferam sa le condamnam, sa le alungam, sa le reprimam.

0 comments: