Compatibilitatea Berbec- Capricorn


Ambele semne fiind cardinale, cu siguranta nu le lipseste ambitia si dorinta de a reusi. Diferenta insa este data de faptul ca zodia Capricornului, zodie de pamant, stabila, adora sa planifice lucrurile dinainte, sa analizeze cu atentie toate detaliile unei actiuni, pe cand impulsivul Berbec, dominat de foc, se arunca si abia apoi gandeste.
Respectul unui Capricorn , guvernat de Saturn, o planeta lenta si restrictiva,care se ocupa de karma, se castiga in timp.El are nevoie de fapte, nu de vorbe ,de dovezi clare, nu de vise. Iar cand un Berbec este provocat , da tot ce e mai bun in el. Iar tocmai in asta poate consta succesul relatiei lor : batranul si seriosul tap planuieste si analizeaza, in timp ce veselul, copilarosul si nebunaticul berbec trece voiniceste la actiune. Capricornul va avea orgoliul satisfacut prin admiratia neconditionata pe care i-o ofera Berbecul, iar Berbecul va adora sa incerce sa cucereasca aceasta cetate solitara, numita Capricorn.
Atentie insa batrane capricorn, sa nu il plictisestie pe Berbec cu tacerile tale nesfarsite! Berbecul –desi e prea mandru ca sa o arate- are nevoie de afectiune si de un sentiment de siguranta, iar tu trebuie sa inveti sa te exprimi, pentru ca declaratiile amoroase si efuziunile sentimentale nu sunt tocmai punctul tau forte.
De asemenea, aveti amandoi grija sa nu ajungeti intr-un punct mort, datorita diferentei de aborade a unei probleme: Berbecul adora orice inceput si aventura si ii place sa se arunce tocmai pentru ca este dependent de excesul de adrenalina. Capricornul pe de alta parte calculeaza cu rabdare ce profit ii iese dintr-o actiune,cat poate castiga si ce stabilitate ( mai ales financiara) poate avea din asta. Iar cand ajung in situatia de a-si argumenta punctul devedere, ambele zodii pot da dovada de o crasa incapatanare.
Un punct care ii apropie este dormitorul.Aici Capricornul are destula rezistenta pentru a-si satisface Berbecul, iar Berbecul aduce picanteriile si ideile traznite care il vor uimi,surprinde si captiva pe Capricornul atat de inchis in sine.
Relatia poate fi un succes daca se respecta cele trei reguli de aur : delimitarea clara a teritoriilor ambilor parteneri, rabdare si comunicare.

0 comments: