Compatibilitatea Berbec- Pesti


Compatibilitatea Berbec- Pesti

Pe vremuri era difuzata la televizor o emisiune cu titlul “ Copii spun lucruri trasnite”. La fel, putem zambi si spune: “ei, si zodiile fac lucruri trasnite”. Iar un lucru cu adevarat interesant ,comic, excentric si exotic este o combinatie intre vesnic nerabdatorul Berbec si visatorul Peste. Foc si Apa.
Planetele Marte ( guvernatorul Berbecului ) si beneficul Jupiter impreuna cu paranormalul si visatorul Neptun (guvernatorii zodiei Pestilor) se prind intr-un vals, ai carui pasi, cu siguranta nici unul dintre protagonisti nu ii poate anticipa.
Succesul acestei relatii depinde de aspectele de pe hartile natale ale celor doi. Pestii trebuie sa aiba niste aspecte mai dinamizante, care sa ii scoata din amortire, iar Berbecul sa fie deschis catre compasiune, intelegere, cooperare si acceptare a criticilor constructive.
Pestii sunt un semn mutabil. Mergand la esenta simbolisticii acestei zodii, dualitatea este reprezentativa pentru ei si de multe ori ii asociez nu cu o imagine, ci cu o senzatie; aceea pe care o ai cand tii in maini un peste viu pe care il scapi ,pentru ca palmele tale aluneca pe solzii sai. E greu sa intelegi zodia Pestilor, nu pentru ca ar fi ascunsi, ci pentru ca ei gandesc si actioneaza pe alte coordonate subtile.
Pe de alta parte, singurul lucru dual la Berbec, este glifa lui, coarnele destinului . Interpretarea oficiala a acestei glife este : O linie verticala dreapta incepe de jos, iar la capatul de sus se desparte in doua ramuri rotunde simetrice, ca doua semiluni incomplete cu deschiderea in jos, amintind perfect de doua coarne de berbec. Linia verticala simbolizeaza gindirea rece, lipsita de emotii, dar cele doua semiluni reprezinta apele constiintei tisnind cu putere in afara. ( sursa www.neogen.ro).

Eu privesc lucrurile altfel si interpetez linia verticala ca fiind drumul constiintei, al inceputului, al avantului, asemenatoare cu pista de decolare a unui aeroport. Insa apoi, berbecul nu isi mai poate coordona impulsurile si natura instinctuala, disipandu-se , revenind innapoi din punctul de unde a pornit ,pentru a-si asimila lectia rabdarii si a focalizarii.

Revenind la protagonistii zilei de azi, Berbecul si Pestii, nu putem sa nu ne gandim si la profilul lor psihologic; pe de o parta un mare necizelat ( Berbecul) care poate atinge performanta autocontrolului doar dupa multa munca, si la Pestii empatici, sensibili, visatori, mistici. Punctul care ii apropie aici este capacitatea Berbecului de a pune in practica visele Pestilor.
De asemenea, erotismul si fanteziile Pestilor combinate cu atractia pentru aventura si inedit a Berbecilor, le poate oferi o viata intensa in dormitor.
In orice caz, o relatie dintre Berbec si zodia Pestilor este interesanta si inedita, pentru cei din jur si succesul ei depinde foarte mult de aspectele de pe harta natala individuala.

0 comments: