Compatibilitatea Rac-Fecioara




,, Si au trait fericiti pana la adanci batranete...” ; asa incepe analiza noastra. Relatia dintre un Rac si o Fecioara poate sa debuteze cu greutate, insa va fi mai mult decat stabila: va fi de neclintit. Amandoi nativii prefera comfortul, dar se simt impacati cu sine si se pot bucura de el doar cand stiu ca este rezultatul propriei munci dat fiind ca amandoi au un dezvoltat simt al onoarei, responsabilitatii, dedicatiei in folosul celorlalti si al cinstei.
Fecioara vrea ca toate lucrurile din jurul sau , toate evenimentele si toti oamenii sa se poarte ca o masinarie perfect unsa, fiecare indeplinindu-si obligatiile si indatoririle cu maxima seriozitate. Din acest motiv Fecioara aduce o doza considerabila de simt critic in relatie. Iar Racul sensibil si cu toane asemeni oricarei zodii de apa se va simti pus sub microscop si ajustat la fiecare miscare. Din acest motiv ar fi bine ca sensibilul nostru Rac sa inteleaga natura critic-lucida a partenerului/partenerei sale Fecioara. Mercuriana Fecioara nu are nimic personal cu Racul, ci pur si simplu natura ei supra protectoare si analitica iese la lumina, alegand calea criticii constructive.
Insa, dincolo de criticile uneori prea acide si de lacrimile uneori prea multe care pot aparea in aceasta relatie, cuplul format dintre o Fecioara si un Rac este unul stabil. Racul are nevoie de sigranta emotionala, de o familie in care sa se simta folositor, de o casa numai a lui, care sa devina punct de reculegere si retragere. Fecioara are nevoie de stabilitate, de responsabilitate si libertatea necesara de a-si pune planurile in aplicare. Dupa aceasta enumerare, noua ni se pare ca amandoi privesc in aceeasi directie si au ganduri comune, care converg in ideea responsabilitatii si stabilitatii. Prin urmare,este o relatie durabila, interesanta, placuta, care demonstreaza celor din jur ca pana si in secolul 21, cand totul se face si apoi se desface mult prea repede, exista cupluri care pot sa dureze.
Racul este mai mult decat incantat de spiritul de analiza si responsabilitate al Fecioarei. Aceasta, la randul sau, este impresionata de dedicatia cu care partenerul sau isi indreapta atentia spre relatia de cuplu si asupra familiei, de parca a venit pe lume numai cu acest scop.

Relatia poate avansa la un alt nivel atunci cand atentia amandorura se indreapta spre lumea afacerilor. Cu instinctele de neegalat ale Racului, care depisteaza tipologia naturii umane in cateva clipe si cu ambitia si puterea de munca si logica Fecioarei, vor forma un cuplu imbatabil, care poate urni si muntii din loc. Atat Racul cat si Fecioara sunt de o incapatanare titanica atunci cand au un scop de atins, ceea ce este foarte bine. Insa atentie: pentru a atinge la destinatie aveti nevoie de comunicare. Sa nu uitam ca Fecioara este guvernata de Mercur, planeta comunicarii de orice natura. Prin urmare Racul trebuie sa iasa din cochilie si sa exprime liber si deschis orice il deranjeaza sau il bucura. Stiti, unul dintre marele defecte ale nativilor Rac este lipsa lor de comunicare. Cand nu le convine ceva, se inchid in ei, pun ochii in pamant, ofteaza de o suta de ori pe zi si au pretentia ca cei din jur sa ii inteleaga . Insa dragii mei Raci, nu uitati un lucru: oamenii isi folosesc in cel mai fericit caz 7% din creer. Restul nu este pus la munca. Iar telepatia (inca) nu paote fi utilizata decat de un numar mult prea restrans de persoane care sunt privite mai mult ca niste ciudatenii grotesti decat ca pe ceva uimitor.Deci atunci cand sunteti lezati in amorul propriu nu uitati ca oamenii nu pot citi gandurile si este nevoie de comunicare. Din acest motiv ati dat si peste o Fecioara: ca sa invatati lectia deschiderii, a comunicarii si a analizei deschise a problemelor ce pot surveni intr-un cuplu.

Un alt camp de desfasurare al celor doi este dormitorul. Desi usor rece, analitica si mult prea sceptica la declaratiile de dragoste ale partenerului sau Rac, Fecioara, cand capata incredere se ataseaza de relatie cu incapatanarea unui Bull Terrier. Racul, zodie de apa, de o profunzime neobisnuita pentru cei din jur, va fi mai mult decat fascinat pentru ca a intalnit, in sfarsit, pe cineva langa care poate sa doarma noaptea fara frica de a fi parasit a doua zi. Prin urmare in momentele de intimitate isi va exprima din plin afectiunea daruindu-se in totalitate.
Prin urmare nativilor Rac si Fecioara nu le ramane decat sa se bucure de drumul pe care il vor parcurge unul alaturi de celalalt pentru multi, multi ani.

astrolog Alexandra Coman

0 comments: