ECLIPSA DE SOARE DIN LUNA IULIE



vizitati si site-ul nostru: www.roastrolog.webs.com

Definitie eclipsa: Disparitia totala sau partiala a imaginii unui astru, din cauza intrarii lui in umbra altui corp ceresc.


Anul acesta vor avea loc sase eclipse, lucru neobişnuit, tinand cont ca se inregistreaza, de regulă, patru eclipse pe an.


Primele două eclipse s-au produs pe 26 ianuarie ( gradul 6 Varsator), odata cu intrarea lui Jupiter în semnul Varsatorului, şi pe 9 Februarie ( la gradul 20 Leu), la a doua opoziţie a lui Saturn cu Uranus. Următoarea eclipsa a avut loc pe 7 Iulie( 15 grade Capricorn) şi asteptam cu nerăbdare Eclipsa de Soare totala ( gradul 29 Rac), care va fi vizibila din China. A treia eclipsa a acestei veri. Se va produce in emisfera nordica, pe data de 6 August ( gradul 13 Varsator). Ultima eclipsa va avea loc chiar in decembrie, de Anul Nou, (10 grade Rac).


Eclipsele solare afecteaza mai ales barbatii si din punct de vedere social scena politica. Femeile sunt mai putin afectate de acest tip de eclipsa.


Eclipsele de soare au fost privite cu frica de-a lungul secolelor, deoarece, pret de cateva minute lumea pare sa se scufunde in intuneric. In plina zi soarele dispare, se lasa noaptea, animalele se pregatesc de culcare- toate acestea sunt fenomene de neacceptat pentru mintea lucida a oamenilor.
In astrologie, eclipsele solare semnifica caderea unei persoane importante sau, cel putin probleme serioase pentru conducatori sau pentru persoanele puternice. In functie de semnul zodiacal unde se produce eclipsa, se va determina partea de viata sociala ce va fi afectata. De exemplu pe 11 august 1999 a avut o eclipsa de soare in leu, in timp ce semnele fixe produceau prin alinierea lor Marea Cruce. Consecinta directa? Cutremurele si dezastrele naturale care au urmat.

La nivel personal, eclipsa solara poate avea un efect covarsitor atunci cand se produce in acelasi timp cu o conjunctie a soarelui aflat in tranzit cu una dintre planetele noastre personale, mai ales atunci cand soarele aflat pe cer in ziua respectiva intra in conjunctie cu Soarele din tema natala, cu Ascendentul, Mijlocul Cerului sau cu Pars Fortunae. In hartile personale, casa asupra careia trece soarele aflat in eclipsa va indica sectorul de viata unde vom fi cel mai afectati. Insa intotdeauna eclipsele solare au fost considerate a fi momentul de incheierea al unui ciclu si redeschiderea unui nou capitol, prin urmare nu trebuie sa va panicati cand cititi aceste randuri. Pur si simplu, in functie de semnul si evident casa unde se produce eclipsa pe hartile noastre, va trebui sa incheiem un demers sau o actiune si sa reincepem alta.

Haideti insa sa vorbim despre eclipsa totala de soare de pe data de 22iulie şi care va influenta saptamana aceasta. Eclipsa va dura 6 minute, durata deosebit de mare pentru o eclipsa. Urmatoarea eclipsa ce va avea o durata la fel de mare se va produce in anul 2132! Este tipul de eclipsa notat in analele istoriei, cand se intamplau evenimente majore. In mod ironic, simbolul Sabian care corespunde gradului 29 rac este ,, o fiica a revolutiei americane” si daca aruncam o privire peste ocean, vom observa ca zilele acestea Sonia Sotomayor, de origine puertoricana, cetatean american si nominalizata pentru conducerea Curtii Supreme se afla sub lupa Congresului American.

Aceasta eclipsa va fi vizibila in Asia si Pacific, iar datorita marei mase demografice din acea regiune va putea fi urmarita de milioane de oameni. Efectul va fi dublu: prin durata eclipsei si prin grupurile imense de oameni care o vor putea vedea, afectand astfel mentalul colectiv. ( una este ca 1 miliard de oameni sa auda la stiri , sau sa citeasca despre o eclipsa ce are loc si alta este sa o si vada !). In timpul eclipsei, intunericul va acoperi treptat India,China si o parte din insulele Japoneze din sudul Oceanului Pacific. Eclipsa nu va putea fi vazuta in Europa si America.
Eclipsa se va produce la 29°27' Rac, va face o trina cu Uranus ( Uranus sau Cronos este zeul care, unindu-se cu Geea, sau cu Mama Pamant a dat nastere vietii peTerra. In astrologie Uranus aduce transformari, schimbari de mentalitate, de conceptie, si cuvantul care il defineste este Surpriza) .
Eclipsa mai face o conjunctie cu stelele fixe Procyon si Pollux, stele Beheniene din constelatia Canis Minor, utilizate in trecut in ritualurile magice ( Stelele Fixe Beheniene sunt un grup de 15 stele considerate a influenta ritualurile magice practicate de astrologii medievali europeni si arabi. Numele provine de la termenul arab ,, bahman” care inseamna ,, radacina”, deoarece fiecare dintre aceste stele fixe sunt considerate a avea o influenta astrologica asupra unora sau mai multor planete. Fiecarei planete ii este atribuita o piatra pretioasa si o planta, care, folosite impreuna in ritualurile magice atrag asupra utilizatorului influentele benefice ale stelei fixe. Cel care a descris cel mai bine aceste stele fixe este Heinrich Cornelius Agrippa, in lucrarea sa De Occulta Philosophia, descriindu-le puterea, influenta si precizand simbolul cabalistic care le reprezinta. In lucrarea sa a afirmat ca aceste informatii i-au parvenit din datele lasate de Hermes Trismegistus).
Dat fiind ca eclipsa noastra se produce la 29°27' Rac, adica la ultimul grad din Rac, evident ca este extrem de aproape si de primul grad din Leu. Astfel, eclipsa va intra in conjunctie cu Aselli, nebuloasa care se afla in primul decan din Leu si care este o avertizare pentru noi toti. Asselli ( in astrologia romaneasca denumita si Magarusii) stimuleaza moartea cauzata de febra, foc, spanzurare, decapitare sau indica catastrofe violente, ruina, cadere in disgratie, raniri ( mai ales in zona fetei), probleme oculare si mari schimbari in societate. Magarusii au si partea lor buna, dar care se manifesta prin manifestari militare, sau grupuri conduse de o figura marcanta, autoritara. Dupa aceste informatii probabil deja,dragii nostrii, priviti lung si va faceti planuri sa cautati un avocat pentru a va scrie testamentul,nu? Ei dar nu va panicati!In astrologie nu exista niciodata numai lucruri rele.Orice efect negativ are si contrapartea sa, adica un efect pozitiv. Partea buna in tot ce am prezentat mai sus este ca orice planeta sau stea care se afla la 8 grade si jumatate distanta de centrul Soarelui isi diminueaza influenta, datorita fenomenului de Combustie. Deci efectele negative vor fi diminuate – nu anihilate- si perceptiile magicienilor si persoanelor cu capacitati extrasenzoriale vor creste.
In egala masura si Luna intra in scena sa salveze situatia, fiind considerata o sursa de noroc in aceste momente, venita sa contrabalanseze si ea efectele negative aduse de stelele fixe mai sus mentionate.Eclipsele de soare nu prea trec peste zone populate, dar cand se intampla, aceste zone sufera tulburari sociale, economice si crize politice.


Dat fiind ca eclipsa se produce in Rac, atragem atentia in mod special celor nascuti sub semne cardinale sau cu ascendent in semne cardinale adica in RAC,BALANTA,CAPRICORN si BERBEC ca vor fi cei mai afectati.

0 comments: