Orele Planetare- le putem folosi in beneficiul nostru!





Orele planetare se calculeaza pornind de la un sistem astrologic folosit in antichitate si intitulat sistemul Caldean de ordonare a planetelor. Ordinea planetelor in sistemul caldean nu seamana cu cea a sistemului astrologic pe care ne bazam noi, pornindde la Soare, Luna, si tot asa. Caldeenii au luat in considerare viteza orbitala relativa a planetelor, iar ordinea asezarii planetelor este urmatoarea: Saturn, Jupiter, Marte, Soare, Venus, Mercur, Luna .

Orele planetare folosesc sistemul caldeean de diviziune a timpului. Astfel, fiecare ora a fiecarei zile planetare este guvernata de o planeta. Planeta care guverneaza prima ora a zilei este si guvernatoarea zilei respective. De exemplu, prima ora a zilei de luni este guvernata de Luna, a zilei de marti de Marte, etc etc.
Atentie! Orele planetare nu corespund modului nostru de gestionare a timpului si a duratei unei zile. In timpul nostru ziua incepe la miezul noptii. Insa zilele planetare sunt impartite in 24 de ore planetare si numaratoarea lor incepe la prima ora a zilei, in momentul in care rasare soarele si ultima ora a zilei planetare se incheie in momentul in care soarele rasare pe cer in ziua urmatoare.


Orele planetare sunt folositoare atunci cand dorim sa intreprindem o actiune si speram sa obtinem cele mai bune rezultate din demersurile noastre. Prin urmare, multe dintre activitati ni le putem programa dupa urmatoarele reguli simple si usor de tinut minte:


( daca veti da scoll jos in pagina blogului, veti gasi un widget care indica ora planetara din acest moment )


Ora Soarelui: succes in cariera, avansare, diverse prezentari, vorbit in public, imbunatatirea imaginii si statutului social, discutii cu persoane de rang inalt, imbunatatirea sanatatii.


Ora Lunii: pentru activitati pe care nu le dorim permanente, care vor suferi transformari; toate activitatile domestice: curatat, spalat, aranjat casa. Pentru activitati ce tin de intuitie, imaginatie, activitati extrasenzoriale.


Ora lui Mercur : pentru gandirea abstracta, rationala. O ora benefica pentru vorbit, semnat contracte, hartii, pozitiva pentru trimis mailuri importante, reparat problemele aparaturii electornice ,mai ales a calculatoarelor, si, in general, pentru orice activitate ce tine de comunicare, cu o singura conditie: sa fim centrati pe ce dorim sa exprimam si ce vrem sa obtinem!sa stim despre ce vorbim si sa fim coerenti in planurile pe care leavem de urmat. De asemenea, un secret : Mercur ne poate duce in eroare daca suntem tulburati emotional, obositi sau neatenti.


Ora lui Venus : buna pentru organizat sau pentru a lua parte la evenimente sociale, dragoste, casatorie, imbunatatirea aspectului exterior, investitii financiare, impacare dupa o cearta, medierea unui conflict, relaxare dupa momente stresante.


( daca veti da scroll in josul paginii blogului, veti gasi un widget care indica ora planetara sin acest moment)


Ora lui Marte: buna pentru activitati ce necesita efort fizic, curaj, pentru luarea de decizii inovatoare. Atentie si prudenta insa, daca sunteti stresati, sau nervosi, deoarece Marte ne creste agresivitatea.


Ora lui Jupiter : o ora benefica ce poate aduce succesul si concretizarea pozitiva a demersurilor noastre. Deci o ora propice pentru a incepe ceva important. Singurul pericol care poate aparea este o tendinta spre excese.


Ora lui Saturn: pentru a ne organiza munca, pentru a renunta la obiceiurile nesanatoase, acceptarea si asumarea responsabilitatilor, pentru contemplare sau meditatie mai ales daca sunteti obositi si simtiti nevoia sa va reincarcati bateriile


( daca veti da scroll in josul paginii blogului veti gasi un widget care indica ora planetara din acest moment)

0 comments: