Zodia Leului, prezentare generala


Dragii nostrii cititori. Ne extindem. Crestem. Din acest motiv, incepand de Luni am inaugurat rubricile speciale ale zilelor de Luni, Miercuri si Vineri. Dorim sa intram in dialog cu voi, sa comunicam si sa incercam sa gasim o solutie la problemele voastre.In ce vor consta aceste rubrici? Dumneavoastra aveti dreptul sa puneti O SINGURA intrebare , pe o singura tema care va framanta. Ne-o trimiteti (intrebarea,desigur) la adresa noastra: roastrolog@yahoo.com insotita neaparat de urmatoarele date: DATA NASTERII - ziua, luna,anul- ORA Nasterii in format 0-24 si LOCUL nasterii. Veti primi un raspuns scurt, in limita timpului disponibil. Pentru raspunsuri complexe va invitam sa studiati rubrica de consultanta astrologica cu tarifele noastre.


In functie de an, zodia Leului incepe pe data de 21 Iulie si se incheie pe data de 20 August.


Prima din cele 12 munci ale lui Hercule a fost sa-l ucida pe leul din Nemeea si sa-i ia pielea. Leul din Nemeia, un monstru, era copilul lui Tifon si al Echidnei. Trimis de tatal sau in Nemeea acest leu teroriza orasul. Sarcina lui Hercule era sa-l ucida. Pielea acestui leu era, insa, fermecata si prin urmare impenetrabila, asa incat sageta trimisa de Hercule s-a rupt, sabia cu care a incercat sa-l loveasca s-a frant in doua si singura solutie sa-l ucida pe acest monstru a fost sa il sufoce pana cand a murit. Dupa aceasta, a jupuit pielea animalului si s-a acoperit cu ea pentru a-si duce la indeplinire urmatoarea sarcina.


Al cincilea semn zodiacal, Leul este cel mai maret, impunator, extrovertit semn din tot zodiacul. Asemeni simbolului – stapanul animalelor – si nativii acestei zodii sunt plini de splendoare si au o personalitate impresionanta!
Sunt ambitiosi, curajosi, dominanti, incapatanati, independenti, au incredere in sine si in vocabularul lor nu veti gasi niciodata cuvinte precum : ,,dubii”, ,,indoiala”, ,,infrangere”.
Sunt nascuti lideri si in cazul in care se incearca o ingradire a personalitatii lor, se vor revolta.


Aflati in pozitii de sef isi pot pune in valoare atat magnetismul personal, curtoazia deosebita, loialitatea pentru subordonati si energia pentru a coordona activitatile celor din jur. Nu sunt complicati la fel ca orice zodie de foc. Stiu foarte bine ce doresc si unde vor sa ajunga si pentru a-si atinge telul se folosesc de energie, creativitate si sunt in stare sa renunte la orice alte activitati pentru a ajunge in punctul dorit. Au ambitie si sunt in stare sa gandeasca in termeni mari si hiperbolici fara a se da in laturi in fata primejdiilor sau greutatilor.


Exista o parere preconceputa, si anume ca leii sunt egoisti, ca vor sa se evidentieze cu orice pret si ca daca ordinele lor nu sunt duse la indeplinire, repercursiunile vor fi pe masura. Nimic mai gresit! Este adevarat ca nativii Leu se simt importanti, dar aceast sentiment este rezultatul dorintei lor de a aduce o schimbare, de a modifica ceva in societate, intr-un cuvant, de a face lumea un loc mai bun. Iar motorul care declanseaza aceste sentimente este dorinta de a-i face pe ceilalti fericiti si de a li se recunoaste contributia la bunul mers al lucrurilor.


Sunt persoane idealiste. Sunt umanisti si incearca sa-i ajute pe cat pot pe cei in suferinta. Sunt inteligenti, uneori ii putem intalni avand abordari filosofice ale vietii si una din probleme cu care se confrunta un Leu este incapatanarea de care poate da dovada. Una din greselile comportamentului lor este orgoliul. A doua este un temperament mult prea aprins, iar a treia este gelozia combinata cu suspiciunea. Pot cadea usor victima flatarii. Pot fi provocati sa promita lucruri pe care apoi nu le pot duce la indeplinire. Pot parea ridicoli prin snobismul pe care il afiseaza uneori si pot parea cruzi prin intoleranta de care pot da dovada. Din acest motiv, nimeni nu doreste sa aiba un dusman Leu, ci dimpotriva prefera sa ii aiba prieteni, pentru ca Leii sunt fideli, corecti si devotati conceptului de prietenie. Le place luxul, puterea, sexul, le plac emotiile constructive si pozitive si au un caracter optimist care ii inspira pe cei din jur.


In viata profesionala fac totul pentru a atinge pozitii de conducere. Au o firta de lucru de neegalat atunci cand stiu ca la capatul drumului ii asteapta o pozitie inalta si o recompensa pe masura. Ii putem regasi in pozitii importante ca manageri, politicieni, sefi de sindicate. Sunt foarte buni organizatori si le place sa-si arate cunostintele in fata unei audiente uimite. Din acest motiv, putem intalni Lei in posturi de profesori de succes. Daca imbratiseaza o cariera artistica, atunci Leii vor fi intotdeauna capii de afis.


In relatiile cu cei din jur sunt deschisi, sinceri si plini de incredere. Uneori sunt in stare sa faca gafe incercand sa aiba o atitudine mult prea deschisa fata de cei din jur pe care ii surprind cu replicile lor dezinvolte.


Daca doriti sa raniti un leu, trebuie doar sa il acuzati de un comportament incorect, de perfidie si de minciuna. Atunci veti sti ca ati reusit sa ii provocati o durere de neegalat, pentru ca leii au un simt al onoarei foarte dezvoltat.


Au o mare atractie pentru sex si este un lucru foarte important pentru ei. Din acest motiv pot avea mai multe relatii de dragoste si, in casatorie, desi generosi, nu le place sa cedeze din pozitia de lideri pe care si-au castigat-o. Pot da dovada de o mare incapatanare.

In privinta sanatatii, semnul Leului guverneaza partea de sus a spatelui, pieptul, coloana vertebrala si inima. Nativii Leu pot suferi de dureri de spate, pot contacta pneumonii sau viroze respiratorii, pot avea hipertensiune sau febra foarte mare. Trebuie sa de asemenea sa aiba grija la probleme legate de ochi.


Personalitati nascute sub semnul Leului: Ben Affleck Sandra Bullock, J. C. Whitney Houston, Peter O'Toole, Jennifer Lopez, Madonna, Robert Plant, George Bernard Shaw, Martin Sheen , Kevin Spacey, Christian Slater ( imaginea leului a fost preluata din site-ul deviantart.com)

0 comments: