Compatibilitatea Taur-Capricorn



Unele cupluri sunt facute sa se destrame a doua zi. Altele sunt facute sa reziste o viata intreaga.
Taurul este un semn de pamant, guvernat de Venus, planeta dragostei si a frumosului, a acumularii de bunuri materiale.
Capricornul, “batranul tap” cum mai este numit, este guvernat de “Marele Procuror “ al zodiacului, Saturn, cel care aduce intelepciunea si incetineala in tot ceea ce facem.
Taurul are nevoie de stabilitate. Saturn i-o ofera cu generozitate.
Capricornul se naste pentru a face cariera, pentru a ajunge in varful ierarhiei sociale si pentru a-i coordona pe altii.
Taurul adora sa fie in compania persoanelor puternice, pentru ca astfel va putea straluci si el, sau ea, la bratul invingatorului.
Dupa aceasta scurta introducere, carei categorii credeti ca apartine cuplul Taur-Capricorn? Celei de-a doua, cu siguranta.
Cand se intalneste un Taur cu un Capricorn, pamantul pare ca se opreste din mers, pasarile canta si bobocii de floare se deschid. Cei doi reprezinta unul din cuplurile stabile, durabile, atat de invidiate de ceilalti.
Ambii au propriul lor limbaj. Sunt persoane practice, preocupati de comfortul material si de securitatea emotionala. Cu siguranta nu fac parte din categoria celor care se arunca cu capul inainte in tot felul de operatiuni riscante, arborand dezinvolt sloganul “ cine nu risca nu castiga”. NU! Cele doua semne de pamant, isi unesc fortele, cantaresc bine beneficiile si dezavantajele oricarui lucru pe care doresc sa il faca si abia apoi trec la fapte. Pentru ei cuvantul “esec” nu s-a inventat inca, tocmai datorita faptului ca analizeaza foarte bine orice actiune pe care o intreprind. Capricornul este un semn introvertit, rezervat, precaut. Taurul este marcat de incetineala, incapatanare. Ambii au o capacitate de munca incredibila atunci cand stiu ca ii asteapta si beneficii pe masura.
Insa la capitolul dragoste, aici avem cateva lucruri de punctat: Taurul este cu predilectie o natura senzuala si sexuala. Capricornul da dovada de multa rezistenta in pat, insa de prea putina imaginatie din punctul de vedere al Taurului, maestru in arta amorului. Taurul trebuie sa depuna eforturi considerabile in incercarea de a-l dezinhiba pe Capricorn si de a-l invata sa se si relaxeze. Insa cand este relaxat, Capricornul poate face adevarate miracole si il poate surprinde pe Taur cu brusca sa dezinvoltura si dorinta de a experimenta orice este nou.
Acelasi lucru il are de facut si Capricornul in viata de zi cu zi, care vizeaza tot angrenajul social pri ncare trebuie sa trecem: sa il invete pe Taur sa se relaxeze, sa se dezinhibeze si atunci cand, dupa o judecata atenta a vazut ca are o oportunitate, sa il dinamizeze si sa il determine sa treaca la actiune.
Ambele zodii au un foarte mare procent de incapatanare interiora. Insa geloziile Taurului sunt asemanatoare cu un fir de nisip in comparatie cu gelozia de care poate da dovada Capricornul. Insa acest lucru nu prea il va deranja pe Taur, care va percepe aceata posesivitate ca pe o forma de iubire si siguranta emotionala.
Prin urmare, am analizat un cuplu care este facut sa dureze (desigur aici intra in discutie si hartile personale , ascendentul, etc) si care are mari sanse de a-si gasi drumul si limbajul comun.

1 comments:

Anonymous said...

Buna! poti face si astrograme? caut de mult timp o persoana care sa mi interpreteze astrograma mea si a prietenului meu. eu sunt taur iar el capricorn. nu i stiu ascendentul deoarece nu stie orala care s-a nascut. vreau sa stiu sigur daca ne porivim pt ca vreau sa ma casatoresc cu el. astept rasp. mailul meu este baby_dienutza@yahoo.com