Compatibilitatea Taur- Sagetator


Ce au in comun un personaj mitologic, pe jumatate cal pe jumatate om si un taur bonom, incapatanat si molatec?
Sagetatorul are suficiente drame interioare, intrebari care isi cauta raspunsul, profunzimi asemeni groapei Marianelor.
Taurul e prea placid pentru gusturile Sagetatorului care mereu e gata sa se avante spre noi orizonturi. Sagetatorul e prea zanatec pentru gusturile Taurului. Insa, oricat de independent ar vrea sa pretinda Sagetatorul ca este, undeva, in adancul sufletului stie foarte bine ca acea securitate emotionala o poate gasi doar in bratele Taurului.
In orice caz, este o relatie destul de dificila, in care ambii trebuie sa faca o serie de compromisuri pentru a putea face lucrurile sa mearga cat de cat bine. Ar fi de mare folos si un ascendent care fie il mai imblanzeste pe Sagetator, fie il mai dinamizeaza pe Taur. Daca ii oferim unui nativ Taur siguranta, un cuibusor placut, frumos decorat si nesfarsite dovezi de dragoste, atunci vom avea un Taur fericit, care va face tot ce e posibil ca sa ne multumeasca din punct de vedere emotional. Daca ii oferim Sagetatorului aventura, calatorii, excursii si subiecte de conversatie care sa il atraga, atunci vom avea parte de toata dragostea si afectiunea sa.

Nu se poate spune ca Taurului nu ii place compania Sagetatorului. Nu e vorba de asa ceva. Taurul se simte pur si simplu nesigur alaturi de un partener atat de puternic – cerebral si energic. Sagetatorul socializeaza foarte mult, cunoaste oameni din toate mediile sociale, iese foarte des afara. Taurul se scarpina in cap ganditor, clatina dezaprobator din cap si tace ....pana cand nu mai suporta si face o criza de isterie. Problema este ca la acest capitol a dat peste un oponent la fel de puternic ca si dansul. Sagetatorul este o zodie de foc, si atunci cand este incoltit stie de minune sa raspunda la provocari si sa isi apere cauza. Iar istericalele teatrale oferite cu darnicie de Taur nu vor fi intampinate de catre Sagetator decat cu o arcuire ironica de spranceana.
Si astfel ajungem la emotii si diferite tipologii psihologice. Taurul este un introvertit ( desigur acest lucru depinde intr-o foarte mare masura de harta astrala personala, insa noi analizam tipologia Taurului si vorbim la modul general). Asadar, Taurul este un introvertit, care cand s-a hotarat sa faca o declaratie de dragoste, chiar vorbeste serios! Sagetatorul, zodie de foc, iubeste din toata inima, pentru... o ora, o noapte, o zi. Cand o zodie de foc spune “te iubesc” chiar crede acest lucru, insa nu ofera nici o garantie ca a doua zi va mai simti acelasi lucru pentru dumneavoatra. Iar acest comportament si aceste diferente nu usureaza situatia unei eventuale legaturi dintre un Taur si un Sagetator.
Guvernatoarea Taurului este planeta Venus, zeita dragostei, iar guvernatorul Sagetatorului este Jupiter, planeta Beneficitatii si a Norocului. Prin urmare relatia va fi marcata de bunul gust adus de Taur si de jovialitatea, bonomia si umanitarismul Sagetatorului. Daca amandoi invata lectia compromisului sau daca hartile natale sunt armonioase, aceasta pereche are sanse de supravietuire. In caz contrar, amandoi au intrat pe nisipuri miscatoare.

0 comments: