Compatibilitatea Rac-Capricorn




Atunci cand Capricornul si Racul formeaza o pereche si se implica intr-o relatie de dragoste ne vom permite sa glumim si vom spune ca seamana cu tusea si junghiul – nu pot unul fara altul. Redevenind seriosi si sperand ca nu am jignit pe nimeni cu gluma noastra inocenta vom intari spusele noastre si vom sublinia faptul ca Racul si Capricornul formeaza o pereche care demonstreaza notiunea de tenacitate si hotarare.
Capricornul, semn de pamant, este axat pe logica saturniana, Saturn fiind guvernatorul sau. Este axat pe realitate si atras de concret. Nu-i plac prea mult visele, nu-i plac fanteziile, iar la planuri fanteziste ridica din umeri plictisit si accepta sa stea de vorba cu interlocutorii sai numai atunci cand au ceva concret de demonstrat.
Racul, pe de alta parte este guvernat de Luna si de aici i se trage si marea sa sensibilitatea .Racul este in esen'a un mare romantic si un visator convins.De aici si pana la o viata interioara intensa nu mai este decat un pas. Acesta este si elementul de noutate pe care il aduce Racul in viata unui Capricorn – intensitatea emotionala.

De regula, se spune ca semnele aflate in opozitie in zodiac alcatuiesc relatii de succes si dau dovada de multa emapatie, completandu-se unul pe altul. Racul are nevoie de stabilitate emotionala, de dedicatie si de atentie. El (ea) s-a nascut pentru a avea o familie cat mai numeroasa, copii si o relatie cat mai stabila in familie. Racul aduce in discutie stabilitatea caracteristica zodiilor de pamant dar si incapatanarea, capacitatea de a lucra pana la epuizare pentru a-si indeplini visele si a le transforma in realitate si in ceea ce are el mai mult nevoie – stabilitate.
Capricornul nu va umbla din relatie in relatie si nu va juca dublu pentru ca este mult prea axat pe real, pe concret si visul sau este sa acceada in pozitii cat mai inalte in domeniul in care lucreaza.Prin urmare nu va avea timp de aventuri efemere si complicatii emotionale. Visul Racului, asa cum am mai spus, este acela de a-si intemeia o familia cat mai numeroasa pentru ca s-a nascut pentru a avea copii si a se dedica acestora.
Capricornul, semn de pamant numit uneori si ,,batranul-tap" este de o fecunditate si de o fertilitate uimitoare. Prin urmate, un alt punct in care se vor completa unul pe altul este familia – daca s-ar putea cat mai numeroasa. Atat Racul cat si Capricornul dau dovada de un orgoliu deosebit, iar pentru ei pozitia sociala este foarte importanta. Prin urmare, Racul va aduce in discutie empatia si capacitatea de a anticipa anumite primejdii sau beneficii in demersul si concretizarea unei actiuni, in vreme ce Capricornul va avea capacitatea sa puna planul in practica.

Capricornul reprezinta o alta imagine a Racului – este tacut, este rezervat, este precaut si se spune ca acesti nativi, in copilaria lor, sunt batranii-tineri ai zodiacului. Acestia gasesc mai multa intelegere la persoanele adulte, mature, trecute de prima tinerete si care au acumulat deja suficienta experienta de viata pe care Capricornul-copil si cel tanar o va absorbi cu nesat. Racul va cauta atentia celor mai in varsta pentru acestia ii vor vor da atentie si primind atentia lor va primi totodata si echilibrul familial, sufletesc sau in grupul sau de prieteni. Una peste alta este o relatie in care amandoi isi pot demonstra ambitia si capacitatea de a pune in practica un vis, un ideal.

0 comments: