Compatibilitatea Rac-Sagetator




Si dupa o scurta pauza in demersul nostru privind compatibilitatea dintre zodii, revenim cu prezentarea unui nou cuplu:


Compatibilitatea Rac- Sagetator


Cand Racul intalneste Sagetatorul are nevoie in primul rand de rabdare si de timpul necesar pentru a se acomoda cu o zodie atat de diferita de a sa. Racul este guvernat de Luna, cea care patroneaza emotiile interioare, empatia si tot ce tine de simturi extrasenzoriale, iar Sagatatorul intra in scena euforic, plin de vitalitate si de energie, comportament caracteristic zodiilor de foc. In plus, Sagetatorul – zodie de foc, dar guvernata de Jupiter vine in scena si cu optimismul pe care i-l da patronul sau. Ceea ce aduce Sagetatorul pentru Rac este o intreaga pleiada de noi situatii si noi sentimente. Racul introvertit, plin de toane, timid si ascuns in cochilia sa, care-si iubeste apartamentul, caminul, casa mai mult decat orice altceva si care pune pe primul loc intotdeauna familia si grija fata de altii va fi de-a dreptul fascinat de energia pe care o poate avea un Sagetator si de detsarea cu care acesta sare de la un lucru la altul fara sa se ataseze de trecut si de puterea lui interioara de a nu pune la suflet jignirile, supararile si stresul. Relatia se va cimenta treptat, ambii parteneri descoperind in celalalt exact jumatatea sa lipsa la fel ca piesele unui puzzle imens, Racul si Sagetatorul uniti creeand imaginea de ansamblu care lipsea.
Un alt punct care ii apropie este dragostea pentru calatorii si placerea de a descoperi locuri noi, zone noi si tari noi. De asemenea, ambii sunt inclinati spre studiu si spre inmagazinarea de informatii. Jupiter, guvernatorul Sagetatorului, arunca in plus in scena optimismul si expansivitatea caracteristica zodiilor de foc. Racul, care este asa cum am mai spus plin de toane, este totusi axat pe evolutie spirituala si sociala. Dupa cum stiti, Racul ce prinde in clestii sai cu greu mai da drumul. Asadar, Racul fiind stimulat de Jupiter va scoate tot ce este mai bun dintr-insul si va crea planurile care sa fie puse in practica de catre Sagetator. Tocmai aici se si completeaza de minune cei doi parteneri. Racul, cu capacitatea sa empatica de a anticipa lucrurile date de Luna va fi in stare sa analizeze situatiile din toate punctele sale de vedere si bazandu-se pe intuitia va crea planuri perfecte si strategia cea mai buna pentru a demara o afacere. Sagetatorul, si el foarte intelept, bazandu-se pe experienta sa de viata va avea energia necesara de a pune in practica visele Racului.
Racul, prin definitie, este un personaj introvertit si sensibil care se strange intr-insul la cea mai mica emotie. Are nevoie in primul rand de stabilitate emotionala si familiala pentru a se putea deschide catre cei din jur. De asemenea, nativul Rac este protectiv cu cei din jur. Trecand si in cealalta latura, a Sagetatorului, putem spune ca este elementul masculin al relatiei care aduce in scena energia, determinarea si activitatea. Aceasta combinatie de yin si yang, plus-minus, masculin-feminin, polaritati diferite, calduri diferite si contexte diferite se sprijina in scopurile comune si pot merge umar la umar, unul langa altul pentru indeplinirea scopului propus.
Punctele unde pot aparea probleme sunt la lipsa de comunicare. Racul cand este nemultmit prefera sa taca si sa se inchida in sine in loc sa spuna ce-l deranjeaza. Sagetatorul poate fi lipsit de tact si empatie fata de partener pentru ca asa este firea zodiilor de foc care atunci cand nu sunt multumite de ceva vin si tipa din toti rarunchii pret de cinci minute dupa care se comporta normal ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Racul in fata acestor manifertari de agresivitate va da zece pasi inapoi si va fugi speriat in camera sa pentru a plange. Sagetatorul, frurios ca nu mai are parte de publicul pe care sa-l impresionaze cu crizele sale de isterie, va pleca trantind si bufnind morocanos. Partea buna a lucrurilor este ca zodiile de foc uita repede. Cele de apa uita mai greu, insa Racul cu fata unui martir va reusi sa inchida ochii la iesirile necontrolate ale partenerului sau punandu-le pe seama lipsei de maturitate sau a lipsei de educatie. Prin urmare, ceea ce au de invatat ambii parteneri este comunicarea in diversele ei forme. Racul trebuie sa invete sa se deschida, sa fie mai indraznet, mai activ, mai axat pe realitatea si mai social, iar Sagetatorul, pe de alta parte, trebuie sa invete sa se tempereze si sa puna frana cand o porneste prea abrupt la vale. Nu ne ramane decat sa le uram multa bafta in frumoasa calatorie pe care au inceput-o unul alaturi de celalalt.

0 comments: