Compatibilitate Gemeni-Taur


Este o relatie in care ambii parteneri, atat Geamanul cat si Taurul trebuie sa faca eforturi considerabile pentru a pune lucrurile pe fagasul care trebuie.
Zodia Gemenilor reprezinta domiciliul diurn al planetei Mercur. Ce inseamna asta? Mercur este planeta mentalului, a comertului, a comunicarii si a calatoriilor. In mitologie, Mercur era mesagerul zeilor, cel care pe langa mesaje ducea si tot ce se intampla in Olimp. Daca doreai sa aflii o informatie, apelai la Mercur. Acelasi lucru se intampla si cu nativii Gemeni, care, plini de energie, se misca cu rapiditate dintr-o parte in alta, dornici sa cunoasca noi oameni, noi lucruri si locuri, sa invete, sa aprofundeze. Un Geaman nu are nici o problema sa valseze intre diferite grupuri sociale; o face cu naturalete si se integreaza fara nici o problema in orice cerc, cu abilitatea unui cameleon. Geamanul iubeste libertatea de miscare si are nevoie de un partener care sa aduca mereu inovatia, noutatea si curiozitatea intr-o relatie.
Pe de alta parte, Taurul este guvernat de planeta Venus. Planeta frumosului, a senzualitatii, a iubirii. Taurul este o zodie de pamant, lucru ce ii confera fixitate, incetineala, incapatanare. Pana se hotaraste un Taur sa o porneasca intr-o directie dureaza foarte mult, insa o data decizia luata, nimeni si nimic nu il mai poate intoarce din drum.
Ca fapt interesant, elongatia maxima a planetei Venus fata de Soare este de 47 de grade. Elongatia maxima a planetei Mercur fata de Soare este de 27 de grade. Una dintre marile greseli ale unui novice in astrologie este sa afirme ca Venus sau Mercur se afla in Opozitie ( 180 grade) fata de Soare. Ceea ce este interesant este faptul ca numai aceste doua planete, Mercur sau Venus prezinta aceste elongatii. In rest, celelalte planete se misca" normal", si pot face aspecte diverse cu soarele ( de la cuadratura la trina sau opozitie)
Revenind la subiectul nostru principal, compatibilitatea Gemeni-Taur, pentru a intelege dinamica acestei relatii neputem imagina o pasare ( orice pasare doriti dumneavoastra, de la pasarea colibri la condor), care se inalta in vazduh batand din aripi si tarand dupa ea o imensa stanca. Va imaginati usor zborul unei astfel de pasari. Poate ca va zbura, insa extrem de incet, cu suisuri si coborisuri, si orice pala de vint, ar fi o tortura pentru dansa. Cam asa este si relatia Gemeni - Taur. Geamanul iubeste vita sociala, distractiile, petrecerile. Taurul prefera cuibul sau. Imaginea Geamanului despre o cina romantica o reprezinta o seara petrecuta cu persoana iubita si tot grupul de prieteni, undeva in oras, intr-un club de noapte. Imaginea Taurului despre o cina romantica ore reprezinta o masa la lumina lumanarilor, eventual un foc trosnind languros pe fundal, muzica romantica si un vin bun. Imaginea Geamanului despre vacanta perfecta o reprezinta o calatorie in cel putin 2-3 tari, unde pot vizita, unde pot gusta mancarurile locale, unde pot -eventual- cunoaste alte persoane pentru a-si largi grupul de prieteni. Imaginea Taurului despre o vacanta o reprezinta 2 saptamani de recluziune undeva la munte, intr-o cabana, la aer curat, unde poate dormi in voie, plimba putin si...cam atat. Iar lista cu exemple sa stiti ca poate continua la nesfarsit, insa oricum,suntem siguri ca ati prins deja ideea.
Pe ambii nativi ii poate apropia insa trei lucruri : comunicarea, flexibilitatea si deschiderea catre nevoile si necesitatile partenerului. Poate Geamanul il considera pe Taur un lenes fara pereche, care se decide greu.Daca insa ar privi in adancul Taurului, ar observa, de fapt, ca acesta este de o mare profunzime si se decide greu pentru castudiaza o problema pe toate partile. Si o studiaza pentru ca nu vrea sa dea gres. De fapt, puteti numara nativii Taur care au dat esuat in planurile lor pe degete, tocmai datorita capacitatii lor de a analiza o problema din toate unghiurile. Poate Taurul il considera pe Geaman un usuratic, un fluture de noapte, atras de tot ce sclipeste. Insa daca ar scruta in adancurile sufletului Gemenilor, ar putea invata de la acestia mobilitatea, capacitatea de a nu se atasa si renasterea, pentru ca Geamanul oricat de rau ar fi fost aruncat in praful drumului, se ridica imediat, se scutura si o ia de la capat.
La capitolul dragoste, Taurul este zodia senzualitatii, a artei amorului, al finetei, rafinamentului.Geamanul va fi atras de Taur tocmai pentru faptul ca este mereu dornic sa invete ceva nou. Intrebarea este, dupa ce se asterne obisnuinta in dormitorul celor doi nativi, daca relatia mai poate continua. Din punctul de vedere al Taurului, cu siguranta ca se poate continua la nesfarsit, insa depinde si de atitudinea Geamanului. Aici ochii se vor intoarce catre Gemeni, asemenea privirilor spectatorilor unui meci de tenis. Insa stiti care este secretul? Decizia apartine Taurului, care daca isi poate stapani posesivitatea si gelozia si sa manifeste incredere fata de Gemeni poate face lucrurile sa fie linistite. Prin urmare, relatia necesita mai multa straduinta din partea celor doi decat alte relatii, insa daca Gemenii si Taurul sunt dispusi sa colaboreze, sa fie deschisi, sa se exprime liber atunci cand au o nemultumire, sa fie mai flexibili si mai rabdatori, au sorti de izbanda.

0 comments: