Compatibilitate Gemeni-Rac

Un elefant si un soarece. O barza si o furnica. O floare si o pereche de sosete. Cam bizara adunatura asta de elemente. Ce au la baza? Diferente totale; nu se incomodeaza, insa tot diferite sunt. A, da, am uitat sa mai adaugam la lista de mai sus : un Geaman si un Rac.
Geamanul, guvernat de Mercur. Mercur, mesagerul zeilor, Mercur cel care se ocupa de comert, afaceri, drumuri scurte, negocieri, abilitatea de a comunica. Racul, guvernat de Luna. Luna, care se ocupa de emotii, sentimente, reflecta conceptiile fiecaruia despre imaginea mamei. Luna care se ocupa de toanele noastre- alea bune sau rele-, de ideea de maternitate, de crestere a copiilor, stabilitate matriarhala, dedicatie pentru celalat seaman al nostru.
Racul are nevoie de spatiu, de relaxare si de incredere pentru a reusi sa intre intr-o relatie. Geamanul se indragosteste in fiecare zi, este un bun psiholog, iar punctul sau forte este comunicarea. Deci nu va avea nici o problema sa ii creeze timidului Rac acea stare de bine, de confort emotional, care il va face pe acesta sa isi deschida clestii si sa iasa de sub piatra de pe fundul lacului in care salasluieste.
Gemenii sunt curiosi peste masura, iar tacerile, oftaturile si privirile in gol pe care le poate avea Racul sunt un adevarat rebus pe care Geamanul abia asteapta sa il descifreze. Racul este o fiinta plina de toane. De multe ori li se pare ca nu primesc suficienta atentie de la cei din jur. De foarte multe ori li se pare ca sunt neglijati. Pentru a se relaxa au nevoie sa fie tinuti in brate ore in sir si intrebati de mii si mii de ori: ce faci? cum te simti?
Geamanul are marea capacitate de a se dedubla, el insusi fiind dual prin natura semnului sau mutabil. Insa cat poate rezista in postura de doica pentru o persoana atat de nesigura emotional? Poate o data, poate de 10 ori, poate de 1000 de ori. Insa va veni o clipa cand va arunca servetul pe podea, in semn de abandon total, general. Iar tragaciul care va declansa aceasta decizie va fi posesivitatea de care poate da dovada Racul de cele mai multe ori. Geamanul este facut sa socializeze, sa petreaca ore in sir in compania prietenilor. Si credeti-ne pe cuvant, Gemenii conosc toate tipologiile de oameni, pe care ii studiaza asa cum un zoolog studiaza la microscop o musca drosophila. Gemenii nu au nici o problema in a valsa printre grupurile sociale pe care le intalneste zilnic. Niciodata obosit, trece zambitor de la discutiile savante cu un castigator al premiului Nobel la trancanelile si barfele locale cu laptareasa de la coltul strazii. Racul, pe de alta parte, are nevoie sa cunoasca oamenii de la distanta, sa ii studieze asa cum studiezi o musca cazuta in bolul cu supa, apoi sa decida daca acestia ii transmit semnalele mentale necesare pentru a intra in discutii cu ei. Niciodata nu va intelege capacitatea de adaptare a Geamanului la diferentele psihologice dintre oameni. Si de unde pana unde acest obicei absolut revoltator al Geamanului de a iesi de 10 ori pe saptamana afara? Unde sunt cinele romantice in doi la lumina lumanarilor? Unde sunt privirile galese si strangerile timide de mana? Ce e cu hoarda asta de prieteni dezlantuiti care dau navala in viata noastra cand vor si cum vor? - isi agita firavul Racusor clestisorii, plin de tristete. Geamanul ridica din umeri apatic, il priveste lung pe Racul nedumerit, se incalta si pleaca departe...daca se va intoarce nu avem cum sa va spunem. Insa daca revine nu stim cat va sta intr-o astfel de relatie.
La capitolul amor ambii nativi stau foarte bine.Racul,in clipa in care se implica intr-o relatie are abilitatea de a se darui total, cu inocenta unei mimoze. Pasiunea pe care o pune dormitor nu poate fi egalata prea usor. Acest abandon amoros il va marca placut pe Geaman, care isi va pune partenerul Rac pe un piedestal. Insa soclul poate incepe sa sa clatine cand gelozia si posesivitatea isi vor spune cuvantul.
Prin urmare, un cuplu exotic, efervescent, care are sanse de reusita in cazul in care au ascentente complementare sau aspectele de pe hartile natale sunt pozitive si stimulante.

0 comments: