Compatibilitatea Gemeni- Berbec


Ce e cu acele focuri de artificii care se vad la orizont? Si toata muzica aceea de fanfare si toata agitatia aceea vesela? A.... daa..... stim. Ne-am amintit. E un Geaman care a intalnit un Berbec. Stiti voi vechea poveste, dragoste la prima vedere..... Focurile de artificii si animatia de pe fundal este rezultatul intalnirii lor.
Compatibilitatea dintre un Geaman si un Berbec este una dintre rarele relatii care au sorti de izbanda pentru un Geaman, care, trebuie sa recunoastem, la capitolul relatii de lunga durata sta cam prost. Succesul acestui parteneriat consta in faptul ca Berbecul, guvernat de Marte ( planeta actiunii, a pasiunii si a razboiului),zodie de foc, a inceputului si a inovatiei este atras ca un magnet de Geaman, guvernat de Mercur( planeta comunicarii, a socializarii, a actoriei, a comertlui), zodie de aer.
Ceea ce ii sudeaza este atractia amandorura pentru libertate. Atat Geamanul ,cat si Berbecul, urasc din toata inima sa fie inlantuiti. Ei adora gustul libertatii, al alergarilor zanatece pe campuri si pe dealuri, fara sa fie nevoiti sa dea socoteala nimanui, fara sa fie obligati sa asiste la scene lacrimogene din partea unor parteneri mult prea posesivi, fara sa trebuiasca sa dea raportul de fiecare data unde sunt, cu cine sunt si ce fac. Prin urmare, cand Geamanul vede un Berbec, va fi ca si cum isi vede cealalta jumatate a sufletului, suflet cu care poate comunica doar in limbajul lor secret.
Berbecul are nevoie de intelegere , de provocari si de noi inceputuri.Aceste lucruri le poate primi din plin de la Geaman. Geamanul, pe de alta parte ,are nevoie si el, la randul lui de libertate, dar si de comunicare si un grup de prieteni cat mai variat si numeros. Mai exact Geamanul are nevoie de viata sociala asa cum pestele are nevoie de apa si florile de soare. Ramane de vazut daca Berbecul se poate ridica din punct de vedere intelectual la nivelul Geamanului si daca Geamanul poate rezista la diversele crize de nervi pe care le poate face Berbecul.
Si cum in paradis nu e obligatoriu sa fie la tot pasul numai cantece vesele, soare, curcubee si rauri in care curge lapte si miere, vom puncta cateva elemente care pot duce la un final trist al acestei relatii. In primul rand Berbecul este gelos. Gelozia de fapt este al doilea nume al sau. Iar faptul ca Geamanul este o persoana sociala, nu ii va usura deloc treaba. De la gelozie la scene de violenta verbala si fizica nu este decat un foarte mic pas pentru copita domnului sau doamnei Berbec. Iar aici este punctul in care puteti sa va pregatiti sa impachetati valiza partenerului Geaman ,pentru ca Geamanul uraste doua lucruri in viata: 1- gelozia si posesivitate si 2- violentele de orice natura. Prin urmare, Berbecul va trebui sa gaseasca o cale de a-si controla instinctele primare de care poate da uneori dovada, gratie semnului de foc sub imperiul caruia s-a nascut.
De asemenea Berbecul trebuie sa inteleaga ca Geamanul are foarte mare nevoie de comunicare intelectuala. Nu vrem sa sugeram aici ca zodia Berbecului ar fi o zodie mai putin dotata din punct de vedere intelectual! Nici vorba. Berbecii sunt foarte inteligenti,dar se plictisesc foarte repede. Cu greu veti vedea un Berbec aplecat asupra studiului nu stiu caror chichite lingvistice si matematice. Daca ar trebui sa ilustram viziunea noastra asupra notiunii de munca intelectuala, Geamanul ar trebui sa se ocupe de studiul detaliilor, de adancurile metafizice ale unei probleme. Apoi, sa ii inmaneze foaia cu concluzii Berbecului,care bucuros nevoie mare va trece tzopaind la punerea in practica, la experimentare, ce mai, la toate activitatile care implica inovatia, experimentul si o oarecare doza de mic pericol si aventura.
O alta problema poate izvori din faptul ca uneori, Geamanul este o natura cerebrala, care are capacitatea de a vedea pana in adancul lucrurilor. Geamanul are un simt al umorului diferit de al tuturor celorlalte semne zodiacale, in care imbina ironia cu gluma. Atentie insa sa nu va raniti prea mult micutul Berbec cu glumitzele dumneavoastra ,care uneori pot parea mai mult rautati decat glume. Berbecul pare tare la suprafata, insa are un orgoliu infinit si este extrem de usor de ranit daca il ironizati. Prin urmare, daca Berbecul reuseste sa isi controleze geloziile si posesivitatea, iar Geamanul reuseste sa nu mai fie rautacios, relatia are mari sanse de reusita.
La capitolul dormitor, lucrurile stau cat se poate de bine. Berbecul, guvernat de Marte, planeta energiei si a pasiunii da dovada de foarte multa rezistenta fizica. Geamanul aduce in schema inovatia , experimentul, fantazia. Noptile lor de dragoste vor fi o combinatie intre pasiune dezlantuita, idei trasnite si multa senzualitate.
Prin urmare noua nu ne ramane decat sa tragem cortina peste acesti doi fericiti protagonisti si sa le dorim multe zile insorite pline de farmec, mister, si orice vor ei sa mai adauge in aceasta potiune numita compatibilitate fericita.

0 comments: