ZODIA TAURULUI dpdv.Astrologic


Astazi vom incepe analiza zodiei Taurului din punct de vedere astrologic.
Al doilea semn al zodiacului,Taurul este guvernat de planeta Venus, planeta dragostei, a frumosului. Este un semn de PAMANT, FIX si FEMININ.
Zodiile de PAMANT sunt: Taurul, Fecioara si Capricornul.
Care sunt caracteristicile lor?
Semnele de pamant sunt senzuale ( nu va ganditi numai la sensul erotic al cuvantului). Aici notiunea de senzualitate se refera la faptul ca ele se implica si percep viata de zi cu zi prin intermediul celor cinci simturi. Iar pentru a percepe viata la acest nivel iti trebuie timp pentru a primi toate informatiile necesare si din acest motiv, de multe ori zodiile de pamant sunt descrise ca find zodii lente, care se misca greu si care au nevoie de timp pentru a lua o decizie. Semnele de pamant sunt ancorate in lumea reala, au nevoie de dovezi palpabile pentru a putea intelege un lucru, iar acest lucru ii face foarte productivi, fiind capabili sa infaptuiasca lucruri mari. Din acest motiv, in foarte multe functii de conducere regasim semnele de pamant, tocmai din cauza ca ei au nevoie de fapt si nu de vorbe. Una din caracteristicile semnelor de pamant este incapatanarea cu care se agata de o idee sau de atingerea unui tel.
Taurul este un semn FIX. Ce inseamna acest lucru?
In astrologie exista calitati a semnelor: semne cardinale, semne mutabile si semne fixe. Dat fiind ca in aceasta luna abordam semnul Taurului, ne vom ocupa doar de explicarea sensului de semn fix. Exista 4 zodii fixe; Taur, Leu, Scorpion si Varsator.
Numitorul lor comun este capacitatea remarcabila de a persevera in atingerea scopului si de multe ori sunt dati exemplu pentru capacitatea lor de a lucra singuri. Semnul fix de pamant, reprezentat de Taur simbolizeaza o persoana ancorata in realitate, care doreste sa puna baze solide inca de la demararea oricarei activitati si care asteapta rezultate concrete, cat mai profitabile.
De asemenea, Taurul este un semn FEMININ. Semnele Feminine sunt : Taurul, Racul, Fecioara, Scorpionul, Capricornul si Pestii. Simbolizeaza pasivitatea si receptivitatea la tot ce inseamna stimuli externi.

0 comments: