TENDINTE GENERALE ASTROLOGICE- LUNA MAI





Context general: Luna Mai este una dominata de interese materiale (acumulare de capital,investitii, vanzari/cumparari de case terenuri). Energia va fi cuvantul care va defini aceasta luna. Cu totii ne vom apuca de lucruri concrete, vom avea tentatia sa trecem la fapte.
Din punct de vedere al dragostei ne vom avanta pasionali in orice ni se pare nou. Multi se vor “infierbanta” repede si tot la fel de repede la va trece. Atentie la impuslurile de a calca stramb care pot aparea la multi dintre noi,; s-ar putea sa regretam dupa aceea faptele noastre. Luna Mai va fi condimentata din plin de pasiuni, de izbucniri de manie in cuplu si impacari fierbinti, cu promisiuni .
Vom fi mai zambitori, mai destinsi. Odata cu iesirea lui Saturn din retrogradare, dupa 17 mai ne vom simti descatusati si relaxati.
Atentie insa la modul de exprimare, si la tendintele de a da frau liber limbii si gandurilor noastre pe intreg parcursul lunii mai. Va fi o tendinta generala de vorbarie neproductiva.
Ca eveniment deosebit, pe 9 Mai (tot atunci Luna va tranzita si zodia mistica- a scorpionului) budistii celebreaza nasterea lui Buddha. Iar acest lucru ne va influenta la nivel subtil pe toti, dandu-ne in perioada 9-10 mai o stare de contemplare interioara

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Luna aceasta Soarele se afla in Taur, beneficiind de influenta sa mai ales nativii acestei zodii. Cu toate acestea, sa nu uitam ca zodia Taurului se regaseste pe toate hartile, activand in functie de astrograma natala un sector de viata specific ( la unii casa banilor, la altii casa invatarii, a sanatatii,a casatoriilor, etc etc).
Contextul general va fi unul dominat de largirea si imbunatatirea situatiei financiare, materiale. Taurul fiind o zodie de pamant, multi dintre noi vor fi probabil interesati de diverse achizitii imobiliare (cumparari/vanzari de case, terenuri, intocmirea actelor pentru transferarea proprietatilor).
De asemenea Taurul este guvernat de planeta Venus. In mitologie, Venus,(cunoscuta mai mult sub numele grecesc Afrodita) este zeita iubirii, intruchipand idealul farmecului feminin. Recunoscuta pentru frumusetea sa, putina lume stie ca este sotia zeului Vulcan.
(in astrologie Vulcan are o semnificatie aparte). Cu toate că este căsătorită cu Vulcan (Hephaestus), a fost iubită de zeii Marte (Ares), zeul războiului, Mercur (Hermes) şi Neptun (Poseidon), precum şi de muritorii Anchises şi Adonis.
A avut mai mulţi copii: cu zeul Mercur pe Eros, cu Marte pe Anteros şi pe Harmonia, cu muritorul Anchises pe Aeneas (personajul principal din epopeea virgiliană Eneida) etc.
În legătură cu farmecul şi puterea lui Venus circulau numeroase legende: un episod cunoscut este infidelitatea ei faţă de Vulcan care, descoperind legătura sa cu Marte, a chemat toţi zeii Olimpului drept martori. Un alt episod celebru este judecata lui Paris: Jupiter (Zeus) a poruncit ca mărul de aur aruncat de Eris, zeiţa vrăjbei şi revendicat în egală măsură de Juno (Hera), Atena şi Venus (Afrodita), să fie acordat de un muritor, Paris, celei pe care o va socoti el mai frumoasă. Cele trei zeiţe s-au înfăţişat înaintea lui Paris pe muntele Ida şi au început să-şi laude farmecele, promiţându-i fiecare câte un dar. Cucerit de frumuseţea lui Venus (Afroditei) şi de darul făgăduit de ea - acela de a o lua de soţie pe cea mai frumoasă muritoare, pe Elena din Troia - Paris i-a dat ei mărul.
Alegerea lui Venus (a Afroditei) şi răpirea Elenei au constituit motivul inceperii războiului troian. În cursul acestui război, în care rivalele ei, Juno şi Atena, au sprijinit tabăra adversă, Venus i-a ajutat în mod constant pe troieni, în special pe Paris şi pe Aeneas. Ea a fost rănită în luptă de către grecul Diomede. Dacă nu a putut împiedica moartea lui Paris şi distrugerea Troiei, în schimb, salvarea lui Aeneas se datorează lui Venus, care l-a ajutat să ajungă pe ţărmurile Italiei. Tot datorită acestui fapt, zeiţa era socotită, sub numele de Venus, drept divinitate protectoare a Romei. Afrodita avea sanctuare celebre la Paphos, Cnidus, Delos, Sicyon etc. Cultul ei era celebrat în întreaga lume helenică, cu precădere în insulele Cipru şi Cythera.
Dupa aceasta prezentare, revenind la astrologie(doar acest blog este dedicat in primul rand astrologiei,nu?). Guvernatoare a zodiei Taurului(luna mai se afla in intregime aproape sub influenta acestei zodii ) si Balantei si prin urmare a caselor a II-a si a VII. Cu totii o cunoasteti sub un alt nume, impamantenit in traditia populara romaneasca: LUCEAFARUL. Venus in astrologie reprezinta dragostea, bucuria relatiilor, grija fata de partener. In astrograma natala a unui barbat, reprezinta tipul de femeie cu care acesta se va casatori, sau tipul de femeie pe care acesta o prefera ca mama a copiilor sai. Cu toate acestea Venus se ocupa si de latura materiala a existentei, de placerea de a cheltui (sau de a nu cheltui bani, in functie de astrograma natala) , de bucuria de a ne inconjura de lucruri frumoase si modul in care ne decoram “cuibul”.
In luna mai zeita Venus se coboara in mod special printre noi, iar in acest an va tranzita zodia Berbecului (pentru cei care nu sunt specializati in astrologie atrag atentia: Venus guverneaza zodia Taurului, iar un tranzit se refera la pozitionarea lui Venus intr-un anumit moment pe cer.In luna mai 2009 , Venus pe cer se afla pe zodia Berbecului insa ea a fost,este si va fi mereu guvernatoarea Taurului).
Tranzitand zodia Berbecului inseamna ca in acest an, in luna Mai, vom fi cu totii impetuosi in dragoste. Nu vom mai gandi prea bine ce facem si vom lua taurul de coarne, spunand vrute si nevrute. Atentie la exprimarea sentimentelor, pentru ca de multe ori in acest context putem face lucruri pe care le vom regreta mai tarziu. De asemenea, tot la capitolul dragoste si manifestari ale acesteia, Venus fiind in tranzit in Berbec poate da nastere la certuri ,izbucniri nejustificate de gelozie, scene casnice, crize de nervi ,iar lista poate continua. Nu fiti dezamagiti auzind acest lucru! Influentata de Berbec, Venus e adevarat ca are toane, insa asa cum ii vin, la fel de repede ii si trec. Deci certurile care vor izbucni brusc, la fel de brusc vor si trece. Si haideti sa fim sinceri: ce poate fi mai frumos decat impacarea de dupa?
Tot in luna Mai, Marte, planeta vitezei, a initiativei ,a actiunii, a razboiului si a competitiei se afla si ea, in Berbec! Mai precis in domiciului, caci Marte este guvernatorul Berbecului si guvernatorul secundar al Scorpionului. Si uite asa, mitlogic vorbind, doi vechi amanti – Venus si Marte- se regasesc in tranzitul lunii mai 2009 in semnul Berbecului. Ce poate iesi din asta? Scantei!pasiune! Tipete si plansete si impacari zgomotoase in care fiecare isi va promite marea cu sarea si chiar va crede cu tarie i nvorbele sale.
Pe plan uman, cu Marte in domiciliu in luna Mai vom fi gata de actiune. Vom fi energici,vom gandi pozitiv si vom fi pregatiti sa infaptuim lucruri marete. Vremea planurilor si a viselor a trecut, e timpul sa facem ceva concret. Iar faptul ca zodia Taurului se afla in acest moment sub lumina reflectoarelor, cu Marte in tranzit pe Merbec probabil ca multi dintre noi se vor simti bucurosi sa puna umarul la muncile campului, sa isi infrumuseteze gradina ,sa planteze flori,sa iasa cat mai mult in natura- drumetii, excursii, gratare la iarba verde-.

Mercur, planeta mentalului, a comunicarii si a afacerilor intra in Gemeni, iar din 6/7 Mai intra in retrogradare. Pe 15 Mai reintra in Taur. Din 31 Mai revine in mers direct. Ne rezumam la a va atrage atentia asupra perioadelor de retrogradare ale acestei planete 7 Mai- 30 Mai ,cand vom fi tentati sa vorbim fara sa trecem prin filtrul mintii ceea ce spunem.

Jupiter se afla in Varsator, ne va face mai buni,mai deschisi, ii vom iubi pe cei din jur si vom cauta sa gasim in ei numai ceea ce este frumos.

Odata cu iesirea lui Saturn din retrogradare, mai precis pe 17 mai e timpul sa deschidem sticlele de sampanie! In sfarsit incetineala in tot ceea ce am intreprins, reprimarile, frustralile vor fi date incet incet la spate si vom putea sa ne apucam de treaba in mod concret.

PS. informatiile despre Venus in mitologie au fost preluate din www.rowikipedia.com

0 comments: