Compatibilitatea dintre Taur- Gemeni



Si contrariile se atrag uneori,nu-i asa? Un cuplu format dintre un nativ Geaman si un Taur este, cu siguranta, unul dintre exemplele care indica directia armonizarii contrariilor. Ce ii aduce impreuna pe vorbaretul Geaman, dinamic, inteligent si neastamparat si tacutul, introvertitul, domolul Taur? Poate karma, poate destinul, poate dorinta de distractie a zeilor care ne traseaza drumul. In orice caz, avem de-a face cu o pereche exotica.
La o prima intalnire, Taurul se uita speriat catre Geamanul care vorbeste si vorbeste si iarasi vorbeste.....fara sa se opreasca. La incheierea intalnirii, Taurul nu poate decat sa fie neplacut surprins de Geaman, si sa il considere superficial SAU, varianta doi, care ii poate uni si aduce impreuna: sa fie interesat, intrigat si vrajit de dinamismul,vivacitatea si inteligenta Geamanului. Si atunci sa fie dispus sa mai continue jocul relationarii cu o persoana cu care nu ai absolut nimic in comun.

Calitatile oferite Taurului de catre guvernatoarea sa,Venus, sunt atributele frumusetii, bunului gust,senzualitatii, stabilitatii. Ei bine, cu siguranta un domeniu in care Geamanul nu prea exceleaza. Mai ales cand este vorba de rabdare, aici un Gemana cu siguranta ar ramane repetent . De aceea probabil destinul, atunci cand a facut zarurile, i-a adus pe Taur si pe Geaman impreuna. Unul pentru a invata lectia rabdarii, a gandirii cumpanite si a senzualitatii ( Geamanul va avea multe de invatat de la partenerul sau Taur), iar celalalt va invata sa fie mai descis, mai dinamic, va invata sa actioneze repede si sa ia decizii de moment, bazandu-se mai mult pe instinct decat pe ratiune ( e o experienta noua si innedita pentru dumneavoastra, domnule sau doamna Taur, nu-i asa?).
La capitolul financiar, ambii nativi au un punct comun: le place sa acumuleze capital. Insa metodele sunt diferite. Geamanul joaca totul pe o carte, mergand pe premisa: nu risti, nu castigi. Taurul va prefera sa mearga in directia” masori de 100 de ori si tai o data bine”. Aceste tipuri total diferite de abordare a unei probleme nu poate face decat sa il ameteasca pe Taur,care nu e constituit fizic sa suporte atata stres emotional. Iar aici Geamanul va avea mult de lucrat pentru a-l invata pe Taur sa se destinda.

Intr-o astfel de relatie, amandoi nativii celor doua zodii au multe de invatat. Multe! Amandoi au foarte multe de oferit celuilalt si din acest motiv vor invata ce inseamna dinamica unei relatii. Insa sa precizam de la inceput; relatia nu poate intra in viteza a cincea inca din prima secunda. O relatie intre un semn de pamant, reprezentat in cazul nostru de Taur si un semn de aer, reprezentat de Geaman, are nevoie de ceva timp pentru a demara. Geamanul,semn dual, se va ciocni, mai devreme sau mai tarziu, de posesivitatea Taurului, se va confruna cu scenele de gelozie ale partenerului si va invata cum sa isi delimiteze teritoriul.
Pentru a intelege mai bine cum trebuie abordat acest tip de parteneriat, va vom da un exemplu. O legenda indiana. Era o familie in care mama era pasionata de gradinarit. Intr-o zi, fiul sau mai mare, in varsta de 25 de ani se apropie de mama care trebaluia prin gradina, plantand niste flori. Dupa ce s-au salutat, fiul a inceput sa se planga mamei sale de prietena lui, pe care nu o stapanea sub nici un chip. Incercand sa caute solutii, a ajuns intr-un punct mort si din acest motiv a cerut ajutorul mamei sale. Mama l-a privit o vreme tacuta, apoi i-a spus sa tina ia un pumn de nisip din ladita care statea langa ei . Fiul a bagat mana in lada, a prins nisipul in pumn si l-a ridicat, vrand sa i-l arate mamei sale.Insa a constatat ca ori de cate ori incerca sa ridice pumnul strans in care tine bine incatusat nisipul, de fiecare data nisipul i se scurgea printre degete. Mama atunci, a luat in palma intinsa o cantitate considerabila de nisip si spre surpinderea fiului acesta nu s-a mai scurs printre degete, ramanand prins in causul palmei. „Ei bine fiule, asta este solutia si in cazul prietenei tale: nu incerca sa strangi in pumn relatia voastra,pentru ca atunci ea se va scurge printre degetele tale . Tine palma deschisa si ai incredere. Atunci abia lucrurile vor merge in directia buna”. Acelasi lucru il spunem si partenerilor Geaman si Taur; pentru a avea succes in relatia voastra, oferiti-va libertatea si increderea necesara, de care toti avem nevoie sa o simtim pentru partener.

1 comments:

nakudo said...

comentez aici...ca tot citind...am ramas..inerzisa ...m-ai dat gata...nu stiu daca a fost ceva sa nu stau efeciv sa devorez...super..multumesc