Compatibilitatea dintre Taur-Berbec



Si incepand de astazi demaram, asa cum v-am obisnuit, prezentarea compatibilitatilor dintre zodia Taurului si celelalte zodii.

Intr-o relatie dintre un Taur si un Berbec, cu siguranta ca nu putem decat sa il compatimim pe Taur. Taurul este un semn senzual, pasional, incet, linistit. Berbecul si el este marcat din plin de senzualitate, dar nu una introvertita- cum se manifesta cea din cazul Taurului-, ci o senzualitate expansiva, directionata spre exterior, spre lumea inconjuratoare.
Taurul este prin definitie tipul de nativ care gandeste bine innainte de a demara o actiune, iar atunci cand a pornit intr-o directie nu mai poate fi oprit si este gata oricand sa treaca peste orice obstacole.
Pe de alta parte Berbecul este copilul zodiacului; vesel si jucaus se avanta cu toata energia in orice relatie- fie ea profesionala sau sentimentala- si tot cu aceeasi candoare dezarmanta renunta dupa catva timp, pentru ca a gasit o alta jucarie noua. Iar acest tip de comportament cu siguranta ca il va descumpani pe Taur, zodie de pamant, care nu va intelege nimic din focul ce il anima pe Berbec.
Daca vanatorul este Berbecul, iar prada este Taurul, atunci sansele de a porni o relatie amoroasa cresc. Berbecul adora sa faca mii si mii de strategii pentru a cuceri cetatea (reprezentata de taur). Taurul " se lasa greu", are nevoie de timp pentru a decide sa intre intr-o relatie. Iar cand se intalnesc cei doi in dormitor, vor iesi cu adevarat scantei sifocuri de artificii, pentru ca ambele zodii sunt adevarati maestrii ai amorului. Intrebarea pe care o ridicam insa este: cat va dura uniunea asta dintre foc si pamant, dintre energie descatusata si energie de multe ori reprimata? De asemenea Taurul trebuie sa aiba grija la accesele de posesivitate pe care le poate manifesta din cand in cand. Asa cum am spus si in cadrul descrierii zodiei, Taurii nu sunt gelosi "mental" asa cum in mod firesc sunt gelosi reprezentantii altor zodii. Taurii sunt gelosi pentru ca ei pur si simplu considera ca orice bun sau fiinta umana trebuie sa le apartina. Iar cu siguranta in Berbec nu si-a gasit omul pe care il cauta la acest capitol.
Berbecul alearga vesel prin lume asemenea unui cal salbatec, naravas, care nu a fost niciodata incalecat. Chiar daca -de dragul jocului- pleaca grumazul pentru o vreme, dupa o perioada de timp, cand pasiunea amoroasa iscata in dormitor s-a stins, isi va scutura coama, va tropai nerabdator din copite si cu un nechezat scurt se va avanta din nou in marea calatorie de cunoastere a naturii umane si a lumii inconjuratoare, lasandu-l pe bietul Taur privind languros in urma sa, si intrebandu-se unde a gresit. Ei bine, a gresit prin faptul ca a incercat sa-l puna pe Berbec intr-o colivie frumoasa si sa il hraneasca dimineata si seara cu bucatele de cozonac. Iar o zodie de foc niciodata nu poate fi trata astfel, decat pentru perioade scurte de timp.
Dar sa privim si jumatatea plina a paharului! Nu toate relatiile dintre un Taur si un Berbec sunt sortite esecului.Trebuiesc luate in calcul si astrogramele natale, lectiile karmice dintre cei doi parteneri, lucrurile pe care le au de reglat in aceasta viata. La nivelul evolutiei spirituale, in cazul in care atat Taurul cat si Berbecul sunt entitati evoluate, vor putea invata unul de la celalalt. Taurul va invata sa fie mai dinamic, mai activ, mai indraznet. Berbecul poate invata sa mai reduca viteza cu care trece prin viata, va invata sa analizeze aspectul unei probleme din toate punctele de vedere, deci poate fi -in cazurile fericite- si o relatie in care ambii pot sa se maturizeze unul alaturi de celalalt. Depinde acuma daca si ei sunt dispusi sa faca acest lucru.

0 comments: