Compatibilitate Gemeni- Fecioara


Aceasta interpretare este o adevarata provocare pentru noi. Mai ales pentru ca ambii nativi, atat Geamanul cat si Fecioara sunt guvernati de aceeasi planeta: Mercur.
Zodia Gemenilor reprezinta domiciliul diurn al planetei Mercur. Gemenii se comporta de multe ori in viata cu entuziasmul copiilor aflati intr-un balci. Se bucura de jocuri si de jucarii, le sucesc pe toate partile, tipa fericiti, alearga dintr-un capat al parcului in altul, uita de ce alearga si o iau de la capat cu frenezie. Vor la caluti, la trenul groazei, la clovni, vor ingheta si vata pe bat si .... e timpul sa ne tragem rasuflarea.
Zi de zi, nativii Gemeni se arunca vijeliosi in vartejul vietii, valseaza fara nici o problema dintr-un mediu social in altul, au un grup imens de prieteni si prin energia lor debordanta, prin teatralitatea cu care cauta sa-i impresioneze pe toti, ne inveselesc si ne arata o perspectiva inocenta, amuzanta a vietii. Mai exact, ne demonstreaza ca viata poate fi si altfel.
Zodia Fecioarei reprezinta domiciliul nocturn al planetei Mercur. Copii din parcul de distractii au uitat de mult de caluti si baloane. Au crescut, au responsabilitati, adopta un aer grav si privesc viata cu raceala unei banchize polare. Din cand in cand isi ridica ochelarii de pe nas si ochii le sclipesc ghidus, pret de o secunda, insa apoi redevin seriosi si responsabili.
Doua perspective atat de diferite ale aceleiasi planete guvernatoare, nu pot lasa loc decat discutiilor filozofice.
Asocierea dintre nativul Geaman, zodie de aer si nativul Fecioara, zodie de pamant poate fi constructiva in planul afacerilor. Ambii impartasesc aceeasi planeta, a mentalului, a simtului practic. Geamanul este dinamic, Fecioara are abilitatea de a analiza si trasa planuri. Fecioara are rabdarea de a intoarce un aspect al unei probleme pe o mie si una de parti, Geamanul are energia necesara pentru de a lua lucrurile cu asalt si de a le pune in practica.Insa conlucrarea functioneaza strict in domeniul mai sus mentionat, cel al afacerilor.
Geamanul are nevoie de comunicare si un grup consistent de prieteni.Fecioara are nevoie de securitate emotionala si de multa, multa curatenie (cei mai multi ipohondrii ii gasim in randurile Fecioarelor. Si probabil cel care a inventat controlul sanitar preventiv a fost tot o Fecioara). Aici cei doi pot intra in conflict, cand Geamanul vine seara obosit de umblat prin lume si cand isi arunca hainele in toate partile (sunteti liberi sa va ganditi la toata gama de aspecte care vizeaza notiunea de lume, de la baruri,cluburi de noapte pana la asociatii si grupuri de lucru). Fecioara, obsedata de curatenie va face o adevarata criza de nervi cand va gasi sosetele partenerului sau partenerei desperechiate. Geamanul va bodogani imbufnat, iar daca il prindeti intr-o zi proasta va pleca trantind usa in urma sa si se va refugia in bratele altuia sau alteia. Pentru ca Geamanul are mereu de unde alege.Fecioara se va simti frustrata si va varsa rauri de lacrimi pentru ca nu intelege comportamentul partenerului sau. Si nici nu il va intelege vreodata, pentru ca vantul este mereu cu toane: dintr-o briza placuta se poate transforma intr-o tornada in cateva clipe.
Probabil cand am ajuns in acest punct de criza cineva din audienta va ridica timid mana si va intreba: dar cu dormitorul cum ramane?
Pai hai sa va raspundem si la capitolul dormitor si pasiune. Geamanul este curios, dornic sa experimenteze. Fecioara, pudica, are nevoie de timp si rabdare pentru a reusi sa se deschida spre noi experimente exotice. Succesul sau esecul vietii intime depinde foarte mult de comunicarea dintre cei doi. Geamanul va trebui sa aiba multa, multa rabdare, iar Fecioara va trebui sa invete sa fie mai permisiva si mai deschisa catre noi dimensiuni ale vietii erotice. Insa cu siguranta la acest capitol ambii vor trebui sa invete sa faca compromisuri si sa caute o linie de mijloc pentru a armoniza intr-un mod cat de cat placut viata de intima.
Prin urmare aceasta relatie nu este chiar cea mai usoara, placuta si comoda relatie a zodiacului.Ambii nativi, atat Geamanul cat si Fecioara vor invata sa priveasca lumea dintr-un alt punct de vedere, altul decat cel cu care erau ei obisnuiti. Iar succesul relatiei lor poate consta tocmai in gradul de deschidere spre inovatie al fiecaruia dintre ei.

2 comments:

Mihai Zamfiroiu said...

interesant...
eu sunt in zodia Fecioarei iar sotia in a Gemenilor !
multe sunt foarte adevarate , dar mai sunt si anumite parti din postare care nu se potrivesc...

oricum , unul dintre cele mai bune comentarii legate de compatibilitatea acestor doua zodii !

sa inteleg ca faci parte din zodia Gemenilor ?

Alexandra Coman said...

buna Mihai, felicitari pt pozele de pe blogul tau!Foarte frumoase.

Eu nu sunt Geaman, ci Berbec cu ascendent in Rac.
Ideea e ca aceste comentarii privind compatibilitatea sunt doar liniile generale. Fiecare ditnre noi are o personalitate aparte, speciala, iar aceasta este trasata de astrograma personala. Din acest motiv, atunci cand vorbim despre zodii ne putem regasi mai mult sau mai putin in ele. De exemplu, daca esti o Fecioara cu ascendent intr-o zodie de foc, de genul Berbecului, si cu un mercur (planeta comunicarii) bine aspectat tot intr-un leu sau poate pe geaman, poti fi un vorbitor interesant, vesel, vorbaret si sa reusesti sa iti captivezi audienta. Iar daca esti o fecioara cu ascendent pe fecioara, mai punem pe acolo si un saturn in cuadratura cu mercur tot pe fecioara si o luna in scorpion pe o casa a 3-a, suna- in traducere libera pt cei ce nu stiu astrologie-, de-a dreptul ...vai ce om introvertit, tacut si trist.
Prin urmare ma bucur din suflet ca te-ai regasit in anumite parti din interpretare, iar celelalte parti in care nu te-ai regasit (zambesc si cred ca nu versi rauri de lacrimi daca vezi o hartie aruncata pe jos,sau nu te simti un om serios cu ochelarii pe nas meditand la fizica cuantica de gradul 20, haaaa)isi spun din plin cuvantul ascendentul si aspectele planetare de pe harta.