Compatibilitatea Berbec- Balanta




Aceste doua semne zodiacale au in comun atractia sexuala de care beneficiaza toate semnnele zodiacale care se afla in opozitie. In acelasi timp, chiar daca aceasta pereche pare perechea ideala atunci cand lucrurile merg bine, poate deveni o relatie extrem de tensionata atunci cand intervine o stare de tensiune intre cei doi.
Din punct de vedere relational, Berbecul cu Balanta se echilibreaza si se completeaza destul de bine unul pe celalalt. Balanta, prin esenta o fiinta culturalizata, educata, il poate invata cate ceva despre “stil” pe temperamentalul Berbec. Balanta apreciaza armonia intr-o relatie si va accepta compromisul ca pe un pret ce trebuie platit pentru a o mentine. Berbecul este hotarat in actiunile sale si o poate invata pe Balanta o lectie folositoare: aceea de a nu amana sa ia o decizie, si sa mai asculte si pe intuitie in anumite situatii.
Ambii nativi sunt plini de dinamism, le place sa gandeasca pozitiv, le place sa se afirme .
Este o combinatie grozava, confirmand proverbul: contrariile se atrag. Ambele semne se fala pozitionate se afla la 180 de grade , in opozitie, si ceea ce lipseste unuia dintre nativi se gaseste din plin la celalalt.
Berbecul este simbolul individualitatii, iar Balanta al parteneriatului. Diferentele nu se opresc aici: Berbecul este impulsiv, gata sa inceapa orice activitate noua , in timp ce Balanta este nehotarata, iubitoare de armonie (atat exterioara cat si interioara) si adora abordarile calme, pline de trandete, care sunt un veritabil dans al imperechierii. Din acest motiv Berbecul poate invata de la Balanta ca de multe ori calea personala nu este suficienta, si ca lucrul in echipa poate aduce mai multe rezultate, prin diversitatea ideilor care pot lua nastere.
Pentru a fi fericit, Berbecul trebuie sa fie apreciat de cei din jur si privit ca un lider innascut. Balanta, prin diplomatia nativa de care se bucura,este suficient de inteleapta si ponderata pentru a sti sa joace putin teatru cu scopul de a flata acest mare copil.
Berbecul, semn veritabil de foc si Balanta, semn de aer sunt ambii romantici, idealisti, diferenta fiind facuta de viteza cu care proceseaza informatiile si rapiditatea cu care actioneaza. Aerul inteteste focul, iar Balanta va admira independenta si pionieratul Berbecului, in timp ce Berbecul va fi atras de calmul,detasarea,dorinta de cooperare a Balantei.
Singurul punct in care pot aparea tensiuni este impulsivitatea Berbecului,care se va ciocni de pasivitatea si incetineala ca de melc a Balantei. Problema este ca ambele semne devin teatrale atunci cand se cearta. Berbecul va tipa isteric, va sparge doua trei farfurii pentru a argumenta mai bine, iar Balanta va plange si va adopta pozitia victimei. Balanta nu este vinovata totusi pentru incetineala cu care ia o decizie.Pur si simplu trebuie inteleasca ca ii place sa cantareasca bine , sa delibereze, sa argumenteze, inainte de a se arunca intr-o actiune. Stelele il provoaca pe Berbec sa fie un pionier, sa mearga pana unde nimeni nu a avut curajul sa ajunga si sa faca ceea ce nimeni nu a avut curajul sa inceapa. Stelele o provoaca e Balanta sa fie temperata, sa judece inainte de a lua o decizie, sa aiba rabdarea sa asculte e toti si pe toate punctele lor de vedere.
Balanta pentru a fi fericita are nevoie de siguranta, de un perete de care sa se sprijine. Are nevoie sa fie iubita si sa i se confirme ca este intr-o relatie sigura. Iar Berbecul se erijeaza foarte repede in postura de protector, de cavaler care apara o domnita in pericol, sau de o doamna Berbec care poate duce pe umerii sai problemele familiei. Prin urmare nevoia de armonie a Balantei se completeaza foarte bine cu spiritul Berbecului.
Daca ambii reusesc sa isi stapaneasca incapatanarile si invata ca o relatie ca sa functioneze mai are nevoie si de compromisuri, atunci totul va fi mai mult decat frumos. Ambii vor porni intr-o calatorie initiatica, in care Berbecul va invata ca trebuie sa fie mai temperat ,mai romantic, mai bland, iar Balanta va invata sa fie mai impetuasa,mai plina de initiativa. Pentru ca amandoi au suficienta energie si spirit ca sa poata infrunta problemele vietii,stand umar la umar. (pentru imagine multumiri http://www.imeem.com)

0 comments: