compatibilitate Berbec- Scorpion


(pentru imagine multumiri http://farm3.static.flickr.com)
Aceste doua semne zodiacale au tendinta de a se angaja in discutii contradictorii , aprinse si uneori marcate chiar de manifestari violente. Sa nu uitam ca ambii sunt guvernati de planeta Marte ( inainte de a se descoperi planeta Pluto, guvernatorul Scorpionului a fost tot Marte, apoi a devenit guvernator secundar). Iar planeta Marte este planeta razboiului, a luptei ( fie ea si pentru afirmare), a pasiunilor descatusate. Legatura dintre un Berbec si un Scorpion este adesea presarata de manifestari de gelozie. Scorpionul pare mai tacut, mai rabdator, dar, pe de alta parte, este cu mult mai posesiv decat Berbecul, putind fi capabil de reactii teribile in cazul in care aceasta gelozie iese la iveala.
In ciuda diferentelor in ceea ce priveste manifestarea gradului de dependenta fata de partener, ambii nativi iubesc ideea riscului si asumarea responsabilitatii. Cu siguranta,aceasta relatie nu va putea fi inscrisa niciodata la capitolul:relatii plicticoase. Probabil ca vor avea dificultati in a se intelege unul pe celalalt. Berbecul este un adevarat extrovertit, deschis, care zice ce gandeste fara a medita prea mult in prealabil, in timp ce Scorpionul este un introvertit, un emotiv, care isi croieste cu grija o strategie inainte de a actiona. Din acest motiv uneori – mai bine zis de foarte multe ori- unul dintre cei doi trebuie sa accepte ideea unui compromis pentru ca lucrurile sa decurga cat mai bine in cadrul relatiei dintre ei.
Cand cei doi nativi se intalnesc prima data, va fi realmente o adevarata magie! Fascinatia va fi totala, mai ales din partea Berbecului, care isi va cladi mii si mii de strategii pentru a putea sa seduca pe impunatorul Scorpion. Scorpionul, machiavelic, va astepta cu rabdare pana cand Berbecul va cadea total prada magnetismului sau, si abia atunci ii va permite sa intre in dormitorul sau. Iar atunci totul va deveni un imens foc de artificii, pentru ca, sa nu uitam, in dormitor Marte va intalni Marte, sexualitatea nestavilita se va ciocni de sexualitatea nestavilita.
In aceasta relatie ambii trebuie sa inteleaga ca vor da mai mult decat pot primi. Va fi o relatie in care ambii se vor maturiza. Berbecul si cu Scorpionul sunt o combinatie puternica, insa dominata de instabilitate emotionala, la care trebuie sa se lucreze din plin. In cadrul zodiacului, Berbecul , guvernat de Marte, este o zodie de foc. Scorpionul, avand guvernator secundar pe Marte ,este o zodie de Apa. Primul,este guvernat de impulsivitate, lipsa de judecata adanca, putem spune chiar si superficialitate, dar si de curajul pionierului in orice domeniu.Scorpionul isi pastreaza un calm aparent in timpul unei crize, este plin de ascunzisuri,mister, strategii. Scorpionul este exact ca apa intr-un incendiu: potoleste vapaile si diminueaza pagubele, pe care un Berbec lasat de capul lui le-ar putea provoca. Scorpionul este o entitate hotarata, puternica, poate fi un prieten bun si un dusman imbatabil, capabil de sentimente totale: fie apreciative ,fie depreciative. Daca un scorpion iubeste, o face din toata inima. Daca un Scorpion uraste, atunci vai de dusmanii sai!!!
Berbecul si Scorpionul sunt guvernati ambii de Marte, planeta razboiului-asa cum am mai spus- dar si a pasiunii. De asemenea, Scorpionul este guvernat si de Pluto, planeta puterii. Cand cele doua energii descatusate de Marte vin in contact, este ca si cum s-ar intalni doi soldati pe campul de lupta: vor fi aliati sau dusmani. Deoarece Marte descatuseaza pasiuni latente in cei doi, ambii vor avea parte de momente grozave petrecute impreuna, atat in dormitor cat si in afara lui. Evident, intr-un cuplu atat de puternic certurile sunt un lucru absolut normal, dar sa luam si partea buna : impacarile lor sunt minunate.
Scorpionul prefera conversatiile profunde si dedicarea totala intr-o relatie. Daca Scorpionul nu gaseste terenul necesar pentru a exprima astfel de senzatii, atunci prefera sa taca. Si foarte important de mentionat: un Scorpion fara secrete nu este un Scorpion adevarat. Incercati sa nu perturbati calmul aparent al Scorpionului. Daca doresti sa ajungi in strafundurile sale, nu incerca sa faci prea multe valuri, sa pui prea multe intrebari si sa faci prea multe sapaturi. Daca uiti aceste mici detalii, atunci cu siguranta va trebui sa descoperi, pe propia piele, ca Berbecul este exploziv, insa Scorpionul este vulcanic.
Portretul psihologic al Berbecului este clar si bine delimitat: nativul este de o inocenta desavarsita, iute la manie si grabit sa uite orice divergente. Scorpionul are insa memoria unui elefant, mai ales ca este un semn fix. Lucrurile pot merge bine atat timp cat Berbecul nu va da dovada de superficialitate. Superficialitatea este unul din elementele care il vor pune pe fuga pe Scorpion. Daca insa Scorpionul va da dovada de prea multa gelozie si posesivitate, va cunoaste din plin impunsaturile coarnelor Berbecului.
In concluzie ambii sunt o pereche formidabila, care poate cuceri intreaga lume fara probleme , doar cu o conditie: sa invete sa faca compromisuri in ceea ce priveste partenerul .

0 comments: