zodia BERBECULUI (I)


Berbecul (21 martie- 20 aprilie)
-semn pozitiv, masculin, cardinal, de foc

Despre personalitatea zodiei berbecului- caracteristici generale:

Primul semn al zodiacului, berbecul este o fire energica, activa, plina de viata si competitiva, cu o mare dorinta de a-si urma propriul drum. Din acest motiv poate fi considerat ca fiind incapatanat si pripit. El vrea sa se impuna prin propriile actiuni si fapte, dand uneori impresia de aroganta si intoleranta. Este un pionier in adevaratul sens al cuvantului, este plin de idei si vrea sa realizeze cat mai multe lucruri deodata, de multe ori dand dovada de naivitate in structurarea planurilor de actiune. Actioneaza la primul impuls si abia mai tarziu se gandeste la consecinta faptelor si deciziilor sale. Pentru a reusi sa-si duca la implinire planurile,trebuie sa invete mai ales lectia rabdarii.

Copilul berbec

Inca de la inceput, parintii unui micut berbec trebuie sa inteleaga ca acesta doreste sa capteze toata atentia celor din jur. Este un copil dinamic, care cu greu poate sta linistit intr-un colt. Din cauza firii sale agitate, de multe ori sufera accidente si mai tot timpul poarta urma unei zgarieturi, vanatai, lovituri mai mult sau mai putin serioase.
Copiii berbec sunt copiii precoce, carora le place lucrul individual. Cu greu se pot integra notiunii de echipa, si o pot face doar cu conditia ca ei sa fie liderii de grup.
Sunt predispusi la dureri de cap, febra si uneori eruptii cutanate pe fata si gat.


Doamna berbec

Femeia berbec nu este atat de simpla pe cat pare la prima vedere. Este o femeie pasionala, prin urmare este si capricioasa. Micile nemultumiri o pot face sa se dezlantuie, dar marile incercari ale vietii o gasesc puternica.
Este o autodidacta, cautand sa studieze numai lucrurile care o intereseaza. Niciodata nu ramane in urma timpului sau. Este directa in exprimare, spunand exact ceea ce gandeste.
Femeia berbec nu cunoaste frica si este foarte activa. Se implica fara menajamente in activitati care necesita o buna conditie fizica si ii place sa practice sporturi solicitante- arte martiale, tenis,ski, atletism, etc. O idealista convinsa, de multe ori este lipsita de logica. Daca isi pune ordine in idei, poate muta si muntii din loc.
In dragoste, femeia berbec stie exact ce strategie sa adopte pentru a-si fermeca admiratorii. Pentru ea nu conteaza finalitatea , ci strategia de a seduce pe cineva. Desi in viata de zi cu zi este de multe ori neatenta si dezordonata, cand este in cautarea unui nou partener este foarte tipicara cu maniera in care se machiaza, parfumeaza si cum se imbraca. Femeii berbec ii place sa fie admirata, laudata, complimentata. Emana siguranta si incredere, vitalitate si neastampar, dand de multe ori impresia unui cal salbatic dornic sa fie imblanzit, acesta fiind si motivul pentru care atrage un roi de barbati in jurul ei.

Este atrasa de barbatii puternici, cu statut social.Cauta un amant, nu un tata. Ii plac cadourile nu atat practice, cat stridente. Barbatul care o va cuceri trebuie sa stie ca se angajeaza intr-o aventura plina de senzatii, intr-un adevarat montagne-rousse care nu va sti niciodata unde va opri. Are nevoie de energie sa tina ritmul cu ea, sa fie constient ca ei ii place sa conduca si ca de multe ori va trebui sa adopte metoda mainii de otel intr-o manusa de catifea pentru a se impune in fata ei.

Cand se indragosteste, este dispusa la multe sacrificii. Cu toate acestea isi alege tatal copiilor ei cu grija, fiind gata oricand sa renunte la un amant focos dar necizelat, in favoarea unui profesor universitar tacut si usor de dominat.
Certurile in cuplu vor fi adesea explozii de furie, de tipete si farfurii sparte, care apoi, dupa cinci minute vor trece ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.
In dragoste, loialitatea ei e uriasa atata timp cat barbatul reuseste sa mentina treaza iubirea ei, caci e profund sentimentala. Cand o femeie din Berbec e ranita cu adevarat, se transforma din foc mistuitor in ghiata. Flacara ei arde intens si moare la fel de repede. Raceala ei poate fi vesnica, iar daca taie pe cineva din lista ei, cu greu se mai intoarce la el. Femeia berbec prefera compania barbatilor mai mult decat a femeilor, pentru ca apreciaza spiritul de camaraderie tipic masculin. Din acest motiv partenerul ei va simti uneori sageata geloziei,dar un sfat bun pentru el ar fi sa nu arate aceste sentimente. Femeia berbec poate fi de o gelozie feroce, dar niciodata nu ar tolera acest lucru la partenerul ei.

Domnul berbec

Barbatul berbec este un tip destul de conservator in gandire. Idealul sau de femeie este reprezentat de imagine unei fecioare frumoase, intelegatoare si inteligente. Mai ales intelegatoare, pentru ca reprezentantele sexului opus sunt pentru domnul berbec o ispita mereu vie.Este pasional, constient de valoarea sa, mandru, impunatori si uneori ironic. Cu greu accepta sa faca compromisuri. Este curajos dar da dovada de imprudenta, iar in plus este o fire schimbatoare si plin de toane. Uneori poate fi pasional pana la extrema, iar alteori rece ca o banchiza polara. Daca isi pierde interesul pentru dumneavoastra, va deveni rece si tacut. Cu greu poate fi convins un berbec sa revina la o veche iubire, in cazul in care el a decis sa incheie o relatie.
Barbatii berbec sunt mereu o sursa de energie, idei noi,planuri marete. Daca vreti sa traiti viata la maxim absolut, atunci trebuie sa va inarmati cu multa rabdare si cu rezistenta atat pe plan fizic cat si psihic. Mai ales cu rabdare, pentru ca acest element ii lipseste domnului berbec aproape in totalitate. Plin de extreme, poate fi de o generozitate uimitoare , oferind tuturor- chiar si strainilor- bani sau cadouri, dar poate surprinde si prin intoleranta, egoism, furie, atunci cand dorintele lui nu sunt implinite.
Barbatul berbec este mereu atras de femei vulnerabile, romantice, care au nevoie de protectia sa. Nu ii plac femeile insistente, din simplul motiv ca el iubeste vanatoarea si nu ii place statutul de “vanat”. Este foarte exigent in gusturile sale pentru femei si nu prea va face concesii in ceea ce priveste femeia care ii va sta alaturi. Daca va putea alege dintre mai multe domnisoare, o va alege pe cea mai frumoasa, acesta fiind criteriul principal. Berbecul iubeste provocarile, astfel incat o femeie interesata sa cucereasca un berbec trebuie sa fie cat mai incitanta si provocatoare.
In concluzie, barbatul berbec este foarte sincer, competent, ambitios, este o prezenta puternica, fiind un lider innascut. Ambitios, victorios, cateodata cam increzut, arde de dorinta de a obtine tot ceea ce doreste. Este un temperamental romantic,un visator, un cuceritor, dar in acelasi timp, dupa cucerire poate sa fie nemultumit de premiu.

Personalitati nascute in zodia berbecului:Casanova, Raphael, Adolf Hitler, Emile Zola, Nichita Stanescu, Celine Dion, Leonardo da Vinci, Charile Chaplin, Eric Clapton, Betty Ford, Mariah Carey, Elton John, Colin Powell, Octavian Goga, Otto Bismark, Hans C. Anderson, Marlon Brando, Baudelaire, Steven Seagal, Francis Ford Coppola, Van Gogh.

0 comments: